En plads i historien

To kapitler: Jubelen ville ingen ende tage efter den suveræne præstation

Drengene gik helt amok, da afgørelsen var faldet. Foto: Henrik Schou
Drengene gik helt amok, da afgørelsen var faldet. Foto: Henrik Schou

Der var lagt op til revanche i opgøret imellem Tinglev Skole og Bylderup Skole fra sidste års kamp, hvor hjemmeholdet vandt i overlegen stil.

Gæsterne stillede dog op som absolut underdogs, idet de aldrig har præsteret at vinde en kamp i Ekstra bladet Skolefodbold – og ikke engang havde prøvet at været foran i en kamp.

Spillerne havde som mål at kunne score et mål, men heller ikke meget mere end det.

Se kampfakta her.

Tinglev sejrede i intens dyst

Frem og tilbage
Hjemmeholdet nåede sidste år til fjerde runde, men måtte også erkende, at en del af de bærende spillere ikke længere var til rådighed. Derfor gjaldt det i om at nå så langt, som det kunne være muligt.

Gæsterne fra havde dog hurtigt næsen fremme ved Rune Schmidt allerede i det femte minut. Bare to minutter senere var det hjemmeholdet med et svagt hovedstød, der headede lige i favnen på målmanden.

I det 13. minut var det igen udeholdet, som havde et super godt forsøg, som målmanden lige nåede at fiste over mål.

God opbakning på linjerne. Foto: Henrik Schou
God opbakning på linjerne. Foto: Henrik Schou

TV: Maste modstanderen

Fedt med skolefodbold
Vi fangede et par spillere på sidelinjen.

- Vi stiller naturligvis hold igen i år, sagde Jacob Nielsen og Mads Kryger, som måtte starte ude.

- Men det er bare så fedt at spille skolefodbold. Samværet og kammeratskabet mellem klasseårgangene giver godt sammenhold.

- Og kunne vi så bare prøve at vinde en kamp engang, ville det jo også være sjovt.

- Vores piger er ikke i stand til at stille hold i år, men de var meget tæt på sejr sidste år. Så i år må vi jo vise, at vi er bedre, sagde Jacob Nielsen.

TV: Vendte spillet

Historisk mål
Da der var spillet 19 minutter og 47 sekunder lykkedes det Esben Føns at erobre bolden på midten af banen. Bolden blev straks spillet videre til Morten Scnnoor, som straks fandt Rune Schmidt helt fremme. Rune afdriblede målmanden på tværs af målet og scorede. For første gang nogensinde var udeholdet foran i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Her er netop skrevet historie. Rune Schmidt sendte bolden i nettet til 1-0. Foto: Henrik Schou
Her er netop skrevet historie. Rune Schmidt sendte bolden i nettet til 1-0. Foto: Henrik Schou
 

Og hvilken jubel. Spillerne fattede næsten ikke, hvad der var sket. Herefter blev der for alvor kæmpet igennem og så meget, at Søren Detlefsen måtte indkassere et gult kort for en lidt for voldsom tackling. Men hjemmeholdet formåede ikke at få udlignet inden pausen.

Sad på spillet

Peptalk i pausen
Hjemmeholdet mente, at gæsterne slap for billigt med gult kort, idet de mente, at der var tale om frarøvelse af en oplagt scoringschance.

Træneren mente dog, de skulle koncentrere sig om spillet og forsvare.

- Tænk på at få bolden ud over kanterne. Vi skal have mere pres på midtbanen. Vi er i overtal de næste fem minutter. Derfor skal vi gerne have udlignet straks. Bolden skal slippes hurtigere. Ikke så mange driblinger, da I når at blive dækket op.

Udeholdets træner var storsmilende i pausen.

- Vi har nu allerede nået det historiske mål at komme foran. Vi skal søge at holde stillingen, mens vi er i undertal. Kan vi holde det lidt længere, trækker jeg de store bærende spillere i forsvaret.

Kamp om hver eneste bold. Foto: Henrik Schou
Kamp om hver eneste bold. Foto: Henrik Schou

Bragende opgør

Pres på
Anden halvleg var ikke den store spiloplevelse, men helt klart med hjemmeholdet som det dominerende hold. Rigtig mange skud på mål som blev afværget og et hav af hjørnespark, hvor bolden blot blev tonset indover – og ingen reelle store chancer. Hjemmeholdet blev mere og mere frustreret. Det endte da også med, at Niels Røjkjær måtte ud seks minutter før tid for at protestere over kendelserne til dommeren.

Et minut inde i dommerens overtid lykkedes det hjemmeholdet at få bolden i mål.  

Speedwaykører bankede fem mål ind

Dramatik
Herefter skulle kampen afgøres i straffespark.

Gæsterne kom foran 3-1, inden hjemmeholdet gjorde det til 3-2. Herefter 4-2 og så 4-3, inden gæsterne igen kunne afgøre det hele. Men igen var det Søren Dethlefsen, som brændte.

Søren Dethlefsen måtte bide i græsset efter sit brændte straffespark. Foto: Henrik Schou
Søren Dethlefsen måtte bide i græsset efter sit brændte straffespark. Foto: Henrik Schou
 

Heldigvis skete det samme for Casper Knudsen fra hjemmeholdet, så gæsterne kunne skrive endnu en historie, da det var en realitet, at holdet havde vundet deres første kamp i kamp i Ekstra Bladet Skolefodbold nogensinde.

Det blev en kamp, som Søren Dethlefsen nok sent vil glemme. Først gult kort, inden han brændte det afgørende straffespark. Men trods det udførte han en flot indsats i kampen.

Der blev altså skrevet to nye kapitler for udeholdet efter opgøret. De formåede for første gang at bringe sig foran i en kamp. Derudover lykkedes dem også for første gang nogensinde at vinde en kamp i verdens største skolefodbold-turnering. En stor dag i Tinglev.  

Dejlig glæde efter sidste spark. Foto: Henrik Schou
Dejlig glæde efter sidste spark. Foto: Henrik Schou