Enligt mål var nok

Smal sejr: Pigerne fra Gråsten Skole er klar til semifinalen efter tæt dyst

Pigerne fra Gråsten Skole vandt 1-0 for anden kamp i træk i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Pigerne fra Gråsten Skole vandt 1-0 for anden kamp i træk i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

NB. Grundet sygdom på redaktionen vil der blive benyttet fotos fra Gråsten Skoles seneste kamp, kredsfinalen imod Aulum Byskole, i denne artikel.

Denne kvartfinalekamp for piger mellem Gråsten Skole og Søhusskolen fra Odenses nordlige udkant blev afviklet på en efter årstiden glimrende græsbane i Gråsten, og selvom kvaliteten i spillet ikke nåede uanede højder, blev de mange tilskuere vidner til en spændende kamp.

Se kampfakta her.

TV: Blev helten igen

Handikappet udehold
En af de faste spillere hos Søhusskolen, Luna Thomsen, måtte overvære kampen fra udskiftningsbænken. Luna er normalt en af holdets målscorende angribere, men for 10 dage siden ødelagde et styrt på cyklen hendes deltagelse.

Ved uheldet slog stakkels Luna en del tænder ud. Hun mente selv, hun sagtens kunne spille, men her sagde tandlægen stop.

- Det er forfærdeligt at sidde på bænken, når man har en masse energi og føler, man kunne bidrage til at sikre en semifinaleplads, lød det fra den tapre pige, inden opgøret blev fløjtet i gang.

Luna Thomsen var en vigtig spiller for Søhusskolen i kredsfinalen, men hun måtte se kvartfinalen fra bænken. Foto: Henrik Schou
Luna Thomsen var en vigtig spiller for Søhusskolen i kredsfinalen, men hun måtte se kvartfinalen fra bænken. Foto: Henrik Schou

Brød hjemmebane-forbandelsen

Lynhurtigt mål
Hjemmeholdet virkede klar fra starten. Det var som om, at fynboerne lige skulle finde fodfæstet. Og inden de fandt det, havde hjemmeholdet tre gode chancer i de første 10 minutter.

Og pigen bag chancerne var frontløberen Isabell Jacobsen.

Hun var igennem hele kampen en evig kilde til uro for gæsterne, og hun behøvede kun små fem minutter til at bringe Gråsten foran. Hun blev spillet kort inde på den fynske banehalvdel, og her viste hun sin hurtighed ved at overspurte udeholdets forsvar og sikkert sende bolden i nettet.

Det var noget, der passede de mange fremmødte sønderjyder. De anede starten på en storsejr, da Isabell kort efter havde endnu et stort tilbud, og det samme gjaldt Maren Hansen.

- Det kan godt blive til en øretæve til de fynske piger, lød det fra hjemmeholdets tilhængere.

Isabell Jacobsen (th.) nettede efter blot fem minutter. Foto: Henrik Schou
Isabell Jacobsen (th.) nettede efter blot fem minutter. Foto: Henrik Schou

Semifinalerne på plads

Mangel på chancer
Men efter godt 10 minutters spil var nerverne kastet over bord, og flere farlige angreb rullede frem mod hjemmeholdets mål. Og det var de små marginaler, der forhindrede en udligning. Et skud fra Mathilde Tesgaard sneg sig tæt forbi den ene stolpe.

Det var starten på et lille fynsk overtag, men hele tiden lurede værterne på en hurtig omstilling med øje for den hurtige og driblestærke Isabell Jacobsen i front.

Silke Nielsen i målet for Søhus var dog en sikker sidste skanse, selvom hun et par gange i første halvleg var på et par gevaldige skovture langt uden for målet.

Resten af første halvleg blev en lidt chancefattig omgang. Det er som om, at begge hold var bange for at blotte sig i defensiven. Ofte sås fire forsvarere blive tilbage og koncentrere sig om en enkelt angriber. Det er lidt for meget safety first spil.

- Vi skal simpelthen turde lidt mere, lød ordene fra Gråstens træner i pausen.

- Og så skal I ikke være bange for at forsøge med nogle langskud. Vi får en lille fordel af vinden i anden halvleg, så vend det til en fordel, lød opfordringen til anden halvleg.

Julie Matzen spillede på ny en fin kamp i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Julie Matzen spillede på ny en fin kamp i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

Fem skarpe til Julie Matzen

Satsede til slut
Spillet i anden halvleg fulgte mønstret fra de første 30 minutter. Spilovertaget til det ene hold blev afløst af en periode til modstanderne, uden det lykkedes nogen at komme frem til de helt store chancer.

Tættest på en scoring var hjemmeholdet på et forsøg fra Isabell Jacobsen endnu engang. Hun afdriblede et par modstandere og afsluttede med et godt skud på opstanderen.

Mod slutningen af kampen satte Søhus alt på et bræt. Holdets bedste, anfører Anna Krog, blev sendt frem i front, men det var Mille Nielsen, der fik den største chance, men udligningen udeblev.

KAMPFAKTA:

Resultat:

Gråsten Skole - Søhusskolen, 1-0

Målscorer:

1-0: Isabell Jacobsen (5.)

Med dommerens slutfløj kunne en flok glade spillere fra hjemmeholdet juble og fejre pladsen i semifinalen, hvor modstanderen bliver Rosendalskolen fra Hobro.

Inden den kamp kan der nok blive tid til et par træningspas, og måske der her skulle indgå et par øvelser med afslutninger.

Pigerne fra Gråsten Skole skal på udebane til semifinalen imod Rosendalskolen, der spilles mandag 8. april kl. 12.

Pigerne fra Gråsten Skole er klar til semifinalen. Foto: Henrik Schou
Pigerne fra Gråsten Skole er klar til semifinalen. Foto: Henrik Schou

Gråsten Skoles vej til semifinalen

10. september: Gråsten Skole - Broager Skole 10-1

19. september: Sønderskov-Skolen - Gråsten Skole 0-1

26. september: Gråsten Skole - Dybbøl-Skolen, 2-2 (Efter straffe: 6-3)

24. oktober: Tønder Overbygningsskole - Gråsten Skole 2-4

31. oktober: Gråsten Skole - Sønder Otting Skole 5-0

7. november: Aulum Byskole - Gråsten Skole, 0-1

28. marts: Gråsten Skole - Søhusskolen, 1-0

Holdets samlede målscore: 24-5