Fighteren

Den fødte kaptajn: Julie Matzen går forrest både defensivt og offensivt

Julie Matzen er en sand leder. Foto: Henrik Schou
Julie Matzen er en sand leder. Foto: Henrik Schou

Tre 1-0-sejre i streg på vej mod finalen og fire i alt i turneringen siger det hele.

Gråsten Skole har med ukuelig vilje fightet sig til finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold på en cocktail af en bomstærk defensiv og giftige kontraangreb.

Bindeleddet mellem sønderjydernes to spidskompetencer er holdets 15-årige anfører, Julie Matzen. Midtbanegeneralen servicerer sine angribere med sylespidse dybdepasninger, samtidig med at hun holder styr på holdets balance og sikrer, at pigerne aldrig kommer i undertal på egen banehalvdel.

- Som anfører skal jeg gå forrest. Det forsøger jeg at gøre i samtlige tacklinger og ved at sørge for, vi står rigtigt. Vi har ikke haft bolden så meget i mange af kampene, og derfor er det vigtigt, vi står kompakt og kan se åbningerne hos modstanderen, siger Julie Matzen.

- Vi lever på fight, og det er måske ikke altid det kønneste fodbold, men vi er mentalt stærke. Når vi kommer foran, så har alle en tro på, at vi lukker af og holder hjem. De 14 spillere, der er med på holdet, vi har spillet sammen siden sandkassefodbold i Gråsten Boldklub. Det gør vi stadig, og det lever vi højt på. Alle stoler på hinanden, siger Julie Matzen.

Finalen på plads:- Det er mega stort!

Løber solen sort
Beskedenheden er ikke påtaget hos Julie Matzen. Hun går ganske rigtigt forrest i tacklingerne så det synger, og hun er også en verbal leder. Dog ikke med skrig og skrål.

I stedet løber den allestedsnærværende arbejdsbi rundt og taler til sig selv. Når bolden er ude af spil, løber hun hen til sine holdkammerater og fortæller, hvor de skal placere sig.

- Haha, det er rigtigt, jeg hellere vil løbe og tale til mig selv i kampens hede end at råbe og skrige. Men jeg skal nok få fortalt, hvad jeg mener, vi skal gøre. Det er min rolle, og det er naturligt, når jeg ligger centralt, mener kaptajnen.

Julie Matzens arbejdsraseri, overblik og evne til at lime holdet sammen blev altså udslagsgivende for, at Gråsten kæmpede sejren hjem i semifinalen mod Rosendalskolen, selv om gæsterne var under pres og uden bold i hovedparten af opgøret.

Matchvinder: 'Jeg skød bare'

Gylden opskrift
Taktikken i finalen bliver med stor sandsynlighed den samme. For hvorfor ændre en opskrift, der har vist vejen til Vejle.

- Det er så vanvittig fedt, at vi er gået hele vejen til finalen. Så er jeg fuldstændig ligeglad med, hvordan vi er kommet der. Vi har vores styrker i sammenholdet, viljen og evnen til at lukke ned for modstanderens profiler.

- I sidste ende er vores angribere så skarpe, at de nok skal lave mindst et mål mere, end vi lukker ind. Det er jo det, fodbold handler om. At score et mål mere end de andre. Det er jeg sikker på, vi kommer til at gøre i finalen også, siger Julie Matzen, der ikke lægger skjul på, at finaledeltagelsen er kæmpe stort.

- Det er lidt vildt at tænke på, at vi fra lille Gråsten er blandt de to bedste pigehold i landet. Det er noget, skolen og hele byen er stolte over. Nu mangler vi bare sidste skridt, og jeg er sikker på, sammenholdet sikrer os sejren!