Fik hul på bylden

Forløsning: Målene kom til sidst

To af kampens målscorere. Foto: Henry L. Graversen
To af kampens målscorere. Foto: Henry L. Graversen

Kampen mellem Grønvangskolen og Christiansfeld Skole blev startet i et forrygende tempo med masser af intensitet fra begge holds side, så der fra første fløjt var en evig boldjagt fra begge holds spillere.

Se kampfakta her.

Forsvarende mestre ude

Værterne bedst fra land
Hjemmeholdet fra Grønvang lagde hårdt ud og havde allerede i det 4. minut et nærgående forsøg, men en flot redning af Christiansfelds målmand forhindrede scoringen. 5 minutter senere var der igen fare på færde, da Sefa Bulduk skød på mål, bolden blev rettet af via en forsvarsspiller og ramte stolpen, og det endte med et hjørnespark.

Gæsterne svarede i det 13. minut fint igen, da Simon Lund affyrede et skud som gik lige forbi den fjerneste stolpe, og sådan bølgede spillet frem og tilbage til det 18. minut, hvor Marcus Gabelgaard fra Grønvangskolen havde et hovedstødsforsøg, som ramte overliggeren og gik til målspark.

I gæsternes var Rasmus Boisen først blevet udpeget til posten i formiddags, men han var altså frisk på dette og klarede sig ganske fornuftigt på posten, hvorfor han da også efter kampen fik overrakt fairplay-håndklædet, som en gestus for fairplay overfor kammeraterne, som pludselig manglede en bagerste skanse.

Der blev kæmpet om hver en bold, og derfor kom der også en del klumpspil i de to straffesparksfelter med en masse sjove situationer, og Grønvangskolens målmand Thor Madsen måtte flere gange uden for sit eget felt og klare paragrafferne med fødderne. Flot læsning af spillet flere gange.

Ved pausen var stillingen uændret 0-0, og der var derfor lidt betænkelige miner i gæsternes lejr, hvor der blev tanket såvel vand som gode råd fra træneren.

Der var betænkelige miner i pausen hos gæsterne. Foto: Henry L. Graversen
Der var betænkelige miner i pausen hos gæsterne. Foto: Henry L. Graversen

TV: 'Bedste kampe nogensinde'

Målene kom endelig
Anden halvleg fortsatte i samme høje tempo med masser af flotte detaljer fra spillerne, hvor Grønvang blandt andet i det 45. minut kombinerede sig helt igennem gæsternes forsvar og havde et næsten tomt mål, men så lød dommerens fløjte for offside.

At der ikke blev scoret mod Christiansfeld-holdet i store dele af kampen, skyldes blandt andet en meget stor kamp af Jonas Nielsen som styrede forsvaret suverænt og reddede mange kastanjer ud af ilden for gæsterne. Han var klart kampens mest dominerende spiller.

Der kom dog hul på bylden i det 49. minut, hvor Tobias Beck bankede bolden i nettet til en føring på 1-0 efter et forudgående masse klumpspil på et hjørnespark fra venstre side. 6 minutter senere ville en anden Oliver Seier gøre sin holdkammerat kunsten efter og øgede til 2-0 efter et flot gennemspillet angreb.

Der blev kæmpet til det sidste og løbet efter hver eneste bold. Foto: Henry L. Graversen
Der blev kæmpet til det sidste og løbet efter hver eneste bold. Foto: Henry L. Graversen

Kendte ikke deres besøgstid

Lukkede kampen
Undervejs i kampen blev der selvfølgelig også begået nogle frispark, men en dejlig situation opstod midt i anden halvleg, hvor en Grønvang-spiller løb hen til en modstander og gav ham hånden som undskyld for et begået frispark. En flot gestus.  

Så gik gassen en smule af gæsterne fra Christiansfeld som måtte indkassere endnu et mål til 3-0 scoret, da Lasse Klockmann i det 57. minut var på pletten. 3-0 blev også kampens slutresultat, og dermed er Grønvangskolen videre til sjette runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Grønvangskolen - Christiansfeld Skole, 3-0

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Mikkel Trane, Grønvangskolen
Jonas Nielsen, Christiansfeld Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Rasmus Boisen, Christianfeld Skole


I denne kamp hvor der var stor forskel på den fysiske styrke/højde, var det en fornøjelse at følge Mikkel Trane, som spillede i det bagerste forsvar i højre side.  En plads som Mikkel ifølge eget udsagn ikke spillede normalt, men han befandt sig godt på pladsen. Her så man, at fodboldkunnen er meget mere værd end den fysiske side, og Mikkel fik da også tildelt fidusbamsen efter kampen sammen med Jonas Nielsen fra Christiansfeld.