Forløsning

Sejr til sidst: Blåbjerg-drengene kunne juble til allersidst

Kæmpe jubel hos Blåbjerg-drengene, der kunne fejre sejren efter en nervepirrende kamp. (Foto: Leif Sønderskov)
Kæmpe jubel hos Blåbjerg-drengene, der kunne fejre sejren efter en nervepirrende kamp. (Foto: Leif Sønderskov)

Blåbjerg-drengene havde så meget is i maven, at de ventede med at bringe balance i regnskabet til aller sidste sekund i kampen mod Sct. Jacobi Skole.

Se kampfakta her.

Da uret tikkede mod sidste fløjt var man dog i tvivl, om det ville lykkes for drengene fra Blåbjerg at udligne. Flere af drengene var begyndt at hænge med skuffen, men det betaler sig at kæmpe til det sidste. Simon Henningsens velplacerede skud fra distancen sad perfekt, og så var der udlignet.

Stor tro på sejr
I en forhåndssnak med drengene fra Sct. Jacobi Skole sprudlede de af optimisme. Det var drengenes første kamp, da de var oversiddere i første runde.

— Vi tror selvfølgelig på en sejr. Jeg spiller slet ikke fodbold til daglig, men jeg er en god håndboldspiller. Men jeg kan altså godt sparke til en bold, fortalte anfører Kris Mortensen inden kampen.

Se også: Ilddåb og sejr

Holdene behøvede ikke at se hinanden an, men gik til den lige fra starten. Begge hold diskede op med optimistisk og fremadrettet fodbold. Dog kunne man se lidt mere sammenspil fra drengene fra Blåbjerg, som gav flere chancer, men ikke mål.

Det var Kasper Rahbek i Sct. Jacobi-målet mand for at afværge. Han spillede en rigtig god kamp, og så var han gang på gang med sine præcise udspar igangsætter af nogle giftige angreb. Man kunne kalde ham for en hængende angriber, ikke ret mange målmænd får hæftet en så dan titel på sig.

Kasper Rahbek med en af sine mange igangsætninger. (Foto: Leif Sønderskov)
Kasper Rahbek med en af sine mange igangsætninger. (Foto: Leif Sønderskov)

Se også: Spænding til det sidste

Gang i målscoringen
Der kom gang i målscoringen i det syvende minut, da Tobias Vestergård hel fri foran mål bragte Sct. Jacobi på 1-0.

I det 21. minut udlignede Mikkel Holm for Blåbjerg. Et ikke helt almindeligt mål. Helt fri med målmanden fyrede han kanonen af. Målmanden halvklarede bolden lige ud i en medspiller og derfra, som et projektil, susede bolden i mål. Så blev det 1-1, som også var resultatet ved pausen.

Sct. Jacobi-drengene fik præcis ordre på at stå sammen som et hold.

— Hvis én bliver snydt, så skal den næste bakke op. Det er vigtigt, at vi spiller kollektiv fodbold hele tiden, lød det fra træneren.

Efter 30 sekunders spil var Elvedin Colic helt fri med Nicolai Bossen i Blåbjerg-målet. Han svigtede ikke og det medførte stor jubel på stadion.

— Hvor svært kan det være, tilføjede træneren på sidelinjen.

Så var det tid til straffespark. Den lange gang. (Foto: Leif Sønderskov)
Så var det tid til straffespark. Den lange gang. (Foto: Leif Sønderskov)

Se også: Taktikken regnede væk

Spænding til det sidste
Mester i at trække spændingen ud til det sidste. Så præcist kan det skrives. For i sidste sekund kom udligningen, da Simon Henningsen trykkede af fra distancen. 2-2 i ordinær tid og så skulle kampen afgøres på straffespark.

Her blev afgørelsen også trukket til det allersidste. Det blev nemlig afgjort på sidste spark. Det var Sct. Jacobi, der havde fornøjelsen af at skulle sparke sidst. Men den sidste hjemmeholds-skytte overplacerede og sendte bolden over mål.

Derfor kunne Blåbjerg-drengene juble. Klimaks. Det kunne både ses og høres.

1 af 3 Blåbjergs udligning er en kendsgerning. (Foto: Leif Sønderskov)
2 af 3 Reddet på stregen. (Foto: Leif Sønderskov)
3 af 3 Kæmpe jubel hos Blåbjerg-drengene, der kunne fejre sejren efter en nervepirrende kamp. (Foto: Leif Sønderskov)