Fortuna løb tør for held

Glade for at være med: Der var masser af god stemning i drengenes opgør

Fortuna-holdet kæmpede, men forgæves. (Foto: John Jacobsen)
Fortuna-holdet kæmpede, men forgæves. (Foto: John Jacobsen)

Fortunas træner havde set frem til dagens kamp med stor spænding. Fortunaskolen tog imod Nordre Skole.

— Både drengene og jeg selv elsker at være med i Ekstra Bladet Skolefodbold. Vi har det sjovt sammen, og alle går vældigt op i at deltage. Vi vil være realistiske at erkende, at vi nok ikke har materialet til at vinde turneringen – men derfor kan vi jo godt have ambitioner om at nå langt i turneringen. Men vi tager én kamp af gangen – og ser så, hvor heldige og dygtige vi kan være, lød melding.

Kampen bestod af to hold fra reelt samme skole. Nordre Skoles træner Michael Madsen var derfor meget opsat på at vinde.

— Vi har reelt tre skoler i Bramming. Ud over vores to hold i dag er der Bakkeskolen, som allerede er ude af turneringen. Hvis vi derfor kan vinde i dag, vil vi være byens bedste – og det vil vi for alvor gå efter. Det giver prestige og vi kan bryste os af at være de bedste – derfor sætter vi alt på et bræt i dag, var den benhårde udmelding.

Se kampfakta her.

Se også: Vulkaner i udbrud

Der var fart over feltet fra start af. (Foto: John Jacobsen)
Der var fart over feltet fra start af. (Foto: John Jacobsen)
 

Ud af starthullerne
Gæsterne fra Nordre havde cyklet de syv kilometer, som der var til stadion.

Der var ingen tvivl om, at gæsternes cykeltur havde gjort det godt for spillerne, som startede som lyn og torden. Allerede efter få sekunders spil oplevede man det første skud på mål – og efter bare 3:34 minutters spil lykkedes det Nikolaj Tykgaard at score til 0-1.

To minutter senere havde gæsterne et skud på stolpen, som reddede hjemmeholdet fra at komme yderligere bagud.

Der var mange flere chancer, men kampens stod 0-1 ved pausen.

Fortunas træner havde et klart budskab i pausen.

Se også: Dupont og Dupont

— Vi skal meget tættere på nr. 14. Han laver samme finte hver gang. Hvem af jer har stadig luft? I må høre, hvad jeg nu siger – og det bliver nødvendigt at rokere lidt. I skal løbe solen sort. I har været gode de sidste 20 minutter i modsætning til de første 10 minutter, hvor i nærmest var statister. I skal give den en skalle – så kom nu i gang, lød meldingen.

Der var mange gode chancer i kampen. (Foto: John Jacobsen)
Der var mange gode chancer i kampen. (Foto: John Jacobsen)
 

Dyr udvisning
Hjemmeholdets Daniel Lambertsen havde en helt klar holdning til, hvorledes Gørding kunne vende kampen.

— Hvis jeg nu kan komme ind fra bænken – så gælder det blot om, at vi går ind og smadrer dem – hvorefter vi løber fra dem og scorer de mål, der er nødvendigt, lød det med et smil på læben, idet alle spillerne kendte hinanden og var gode kammerater.

Men noget hang alligevel ved og noget gik galt. Martin Høeg kom på banen fra anden halvlegs start. 30 sekunder senere høstede han en modstander og fik gult kort – igen ud på bænken.

Den nævnte udvisning på 10 minutter viste sig at blive katastrofal for hjemmeholdet. På det efterfølgende frispark lykkedes det Simon Madsen at bringe gæsterne foran 2-0 på hovedstød. Et minut senere blev det 3-0 og tre minutter senere 4-0, da Victor Isaksen gik solo fra midten efter en god stikning – uden chance for målmanden.

Hjemmeholdet gik hermed nærmest i opløsning, og forsvaret fungerede ikke længere. Gæsterne scorede herefter yderligere tre mål – inden Simon Pedersen to minutter før tid kunne gå solo på fløjen og reducere til 1-7.

Der blev taget mange flotte ture. (Foto: John Jacobsen)
Der blev taget mange flotte ture. (Foto: John Jacobsen)