Frisparks-Kongen

Ren Ronaldo: Jeppe scorede tre mål direkte på frispark og indtager rollen som turneringens Ronaldo

Jeppe er turneringens svar på Ronaldo. (Foto: Anders Vinther Larsen)
Jeppe er turneringens svar på Ronaldo. (Foto: Anders Vinther Larsen)

Kampen mellem Favrdalskolen og STUK Overbygning, var en kamp med to hold, der gerne ville frem. Angrebene bølgede frem og tilbage og bød på gode afslutninger i begge ender. Der var fart over spillet, måske lige en tand for meget, når man så på afleveringernes præcision.

Børnehave bakkede op

Målmandsduellerne
I det femte minut kom Favrdalskolsen Gherma Goitim helt fri og havde kun målmand, Nicklas Lyhne, foran sig. Men ak, bolden gik lige udenom. I det samme minut i den anden ende, slap Tobias Mathiesen fri foran målmand Niels Kjær, men målmanden vandt duellen.

Sådan bølgede angrebene frem og tilbage. Alle udenforstående spåede allerede på det tidspunkt en målrig kamp. Men at det skulle ende med, at det kun var Favrdalskolen, der kunne lave målene, kunne ikke ses på det tidspunkt.

Efter lidt mere end 10 minutters spil, fik Favrdal-drengene et frispark fem meters penge udenfor feltet. Anfører Jeppe Jordosen kanonerede bolden op i trekanten. Kampens flotteste detalje.

Der var fyldt på tribunen - og de blev underholdt. (Foto: Anders Vinther Jensen)
Der var fyldt på tribunen - og de blev underholdt. (Foto: Anders Vinther Jensen)
 

Lasse lyste op
Herefter gik det langsomt, men sikkert, Favrdalskolens vej. Næste mål kom 10 minutter efter, hvor den hurtige fløj Mahamud, kom fri fra kanten og skød på målmanden, som ikke kunne holde bolden. Den landede på foden af Lasse Lysemose, der hermed fik startet  en serie på i alt fire mål.

Efter tre minutter af anden halvleg, var Lasse Brønd igen på spil og herefter overtog Favrdalskolen teten.

Spegepølsen blev snittet over

Færdig finalist

Frisparks-specialisten
Men ud over Lasse, havde Favrdal også Jeppe Jordosen. Ud over sit første frisparksmål, scorede han yderligere to mål - også på frispark. Verdens største skolefodboldturnering må derfor siges at have fået sin helt egen Cristiano Ronaldo.

Det andet frispark satte han ind lige uden for straffesparksfeltet. Det blev sparket fladt, som vi også har set Ronaldo gøre det, og gik i mål i det lange hjørne. Det sidste var mere direkte for mål end de to første, men også det satte han ind. Som en ægte specialist.

Til daglig spiller Jeppe i Haderslev, hvor han hurserer på U17-ligaholdet. Det er tredje år han spiller med i Ekstra Bladet Skolefodbold, men trods den eminente sparketeknik, er han en beskeden fyr, som bare glædede sig over sejren.

Men STUK-drengene fik også et trøstemål, der pyntede på måltavlen. Det var faktisk også en godbid. Rasmus Busager fik driblet sig igennem flere Favrdal-spillere. Han opdagede, at målmanden var kommet for langt ud at sit mål og lobbede lækkert bolden over ham.

Rasmus Busager og Sune Ebbesen. (Foto: Anders Vinther Larsen)
Rasmus Busager og Sune Ebbesen. (Foto: Anders Vinther Larsen)