Hærvejen vandt slaget

Holdt hvad han lovede: Jacob lovede mål og det sørgede han for

De rødblusede Hærvejs-drenge snuppede sejren efter en intens affære. (Foto: Bjarne Østergaard)
De rødblusede Hærvejs-drenge snuppede sejren efter en intens affære. (Foto: Bjarne Østergaard)

Vi er nået til tredje runde i året turnering i Ekstra Bladet Skolefodbold. Jo længere man kommer frem, jo bedre bliver holdene, der er tilbage også. Det passede meget godt til dagens kamp mellem Hærvejsskolen og Favrdalskolen, som blev spillet på kunstgræs i Rødekro.

Se kampfakta her

Jacob lovede mål
Hærvejsskolens helt store profil, Jacob Hedegaard, var dog optimist inden kampen:

— Vi er klar, og jeg er helt klar!

— Og der kommer mål fra mig igen i dag, lovede den lille hurtige kantspiller, som i sidste runde var helt i særklasse banens bedste.

Se også: Comebacket blev fuldendt

Og det var ikke tomme løfter Jacob kom med. Faktisk skulle han kun bruge knap tre minutter, på at holde hvad han lovede inden kampen. En lille fejl i forsvaret, og Jacob sagde ja tak og satte den koldt ind bag en sagesløs målmand Niels Østergaard-Nielsen.

Bortset fra målet var det en meget lige kamp med chancer i begge ender. Gæsternes anfører, Jeppe Jordoson, var drivkraften bag det meste og fik iscenesat en del gode angreb, som også førte til et par gode chancer. Mahamud Ahmed Dualleh gjorde sig også flere gange positivt bemærket med lækre finter og snævre træk, men en meget stærkt spillende målmand Rasmus Jepsen-Jacob diskede op med flere pragtredninger og sørgede for at holde nullet.

Se også: Hård fight

Nærkampe var der masser af. (Foto: Bjarne Østergaard)
Nærkampe var der masser af. (Foto: Bjarne Østergaard)
 

Manglede lige det sidste
Hærvejsskolen havde kampen, hvor de gerne ville ha den. Stærke i defensiven og afventende giftige kontraangreb. Og lige før halvleg var den ved at blive 2-0. Først en fantastisk redning af Rasmus, herefter et udspark, som mange seniormålmænd såmænd ikke ville have kunne gøre bedre, lige i fødderne på Jacob, som kvikt spillede den videre til Jonas Clausen, som var alene med målmanden. Et mønster-kontraangreb. Den sidste lille detalje manglede bare: Jonas skød forbi målet. Men situationen her afbildede faktisk hele kampen rigtig godt.

Pausesnak hos Favredal, som spillede skolefodbold på en fridag. (Foto: Bjarne Østergaard)
Pausesnak hos Favredal, som spillede skolefodbold på en fridag. (Foto: Bjarne Østergaard)
 

Pause. Det kom nu frem, at hele Favrdalskolen faktisk havde fri i dag:

— Ja, der skulle laves nogle ting færdige inden efterårsferien, og ledelsen måtte erkende, at det kunne man ikke nå under normale forhold. Derfor fik hele skolen fri i dag,  men da kampen var aftalt på forhånd, måtte disse 14 stakkels drenge som de eneste på hele skolen møde op.

Umiddelbart virkede det nu ikke som en hæmsko, og de drenge der var med virkede bestemt ikke sure over at skulle spille kampen på deres fridag.

Se også: Drama i en rolig kamp

Christian Eriksen-afslutning
Anden halvleg startede med et stort pres fra gæsterne, men forsvaret, og specielt målmand Rasmus, holdt stand.

Syv minutter inde i halvlegen scorede Jacob sit og holdets andet mål med en utrolig flot, følt inderside, lagt over målmanden og over i det fjerneste hjørne. Der var lidt Christian Eriksen over den afslutning.

Der var masser af gode angreb. (Foto: Bjarne Østergaard)
Der var masser af gode angreb. (Foto: Bjarne Østergaard)
 

2-0-målet syntes at slukke håbet i Favrdalskolens spillere. Om det var tanken om den missede fridag, der gjorde udslaget, er nok svært at svare på. Men de kom aldrig i nærheden af at få hentet de to mål igen, dertil var de rødblusede spillere ganske enkelt for gode.