Holdkammerater mødtes: Det var lidt mærkeligt

Lokalopgør: Næsbjerg mod Agerbæk blev en taktisk omgang, fordi spillerne kendte hinanden

Der heades væk. Foto: John Jacobsen
Der heades væk. Foto: John Jacobsen

Der var lagt op til et ægte lokalopgør, da Næsbjerg Skole mødte pigerne fra Agerbæk Skole.

Se kampfakta her

Revanche på spil
Agerbæk-pigerne nåede for tre år siden helt frem til semifinalen, og dengang besejrede de Næsbjerg på deres flotte sejrsrute. Faktisk hele 13-0.

Derfor var Næsbjerg-pigerne klar på at få revanche.

Der var dog ingen, som troede på en sejr i samme størrelse, men mindre kunne jo også gøre det. Halvdelen af spillerne på de to hold spiller sammen i klub i Næsbjerg, så det var med blandede følelser, at spillerne skulle gå til hinanden og så alligevel passe på ikke at skade hinanden.

Badebold på den gode måde

Kan være med de næste år
Næsbjergs hold i år bestod alene af tre piger fra ottende klasse og resten fra syvende. Så der er også håb om fremtiden, når det gælder skolefodbold hos Næsbjerg.

Kampen mellem de to skoler endte 1-0 til Næsbjerg. Målet blev scoret af Rikke Schultz, som er ud af en rigtig fodboldfamilie. Så hun har det ikke fra fremmede at score mål. Det er nu tredje år i træk, at Rikke scorer i Ekstra Bladet Skolefodbold, fortalte holdleder Jonas Andersen.

Spænding til sidste fløjt

Flot mål
I øvrigt var det hendes far Jens Chr. Schultz, som var træner for holdet, mens hendes bror Jeppe netop har været inde at runde Superliga-holdet i EfB. Målet blev scoret, efter Rikke havde afdriblet fire forsvarsspillere, inden målvogteren blev passeret.

Fra fodbold til band
Lærke Kristensen fra Agerbæk måtte ud i løbet af kampen for at få vejret, da hun led lidt af vejrtrækningsproblemer.

- Jeg havde ikke troet, at vi kunne spille så godt og holde Næsbjerg fra at score i første halvleg. Det er godt, at alle kæmper så meget - og vi spiller bare så godt alle sammen, sagde Lærke.

Ivrig udskifter: Skal jeg snart på banen?

Lærke nød at være med på holdet, da hun tidligere har spillet på hold i Næsbjerg. Da holdet et år ikke blev til noget, kom hun i stedet med i et band som sanger og danser. En udfordring, som Lærke også synees er super sjovt.

- Jeg ville gerne spille fodbold igen, men der skal jo være tid til det hele, sagde Lærke.

Mor klarer alt med Voltaren - næsten da
Stephanie Lauridsen måtte trække sig lidt ud af kampen i første, efter hun dagen forinden var kommet lidt til skade på klubholdet med et spark på det ene ben.

TV: Vandt med lange bolde

Stephanies mor stod naturligvis på sidelinjen og så noget bekymret på datterens skade.

- Jeg har hjulpet hende med Voltaren på benet, hvilket skulle være godt, forklarede hun.

- Stephanie ville jo med til kampen, så alle gode råd var dyre, selvom det kostede lidt nattesøvn. Derfor er det ekstra ærgerligt, at hun nu igen er ude. Vi har brug for lidt mere ro mellem kampene, så skaderne kan få ro og hvile, afsluttede hun.

Alle betingelser var til stede

På samme klubhold
Stephanie var en af dem, der var oppe mod sine klubkammerater.

- Det var lidt mærkeligt at spille mod dem, forklarede Stephanie.

- Men det er utrolig sjovt at være med.

To i overtal - Festim startede målfest

- Jeg håber, turneringen fortsætter i mange år, så flere kan få glæde af at være med. Det styrker sammenhold og kammeratskab - og så gør det jo heller ikke noget, at vi kommer lidt væk fra skolebøger, lød det fra Stephanie.

En taktisk kamp
Kampen mellem skolerne var meget taktisk præget. Måske var årsagen, at spillerne kender hinanden alt for godt. Der var derfor kun tale om få chancer til begge hold, selvom hjemmeholdet nok havde lidt mere overskud til sidst, hvorfor det også var fortjent, at holdet sejrede med 1-0.

TV: Fodbold som pædagogisk redskab