I fjerde runde for første gang

Stærk præstation: Østerbyskolen er ved at bygge et solidt fundament op

Stort pres på hjemmeholdets mål. Foto: Anders Vinther Larsen
Stort pres på hjemmeholdets mål. Foto: Anders Vinther Larsen

Drengene fra Østerbyskolen tog imod Favrdalskolen. De to skoler har traditionelt haft svært ved at komme langt i Ekstra Bladet Skolefodbold.

I år lykkedes det for Østerbyskolen at komme til fjerde runde med en snæver sejr på 3-2.

Se kampfakta her.

TV: Var langt mere effektive

Masser af angreb
Inden vi kom så langt, var vi igennem en masse angreb på målene. Begge hold ville vinde, hvilket kunne ses i samtlige 60 minutter.

Selvom Østerbyskolen førte 3-1 ved pausen, blev Favrdalskolen ved med at tro på et bedre resultat, men vi skulle hen i det 59. minut, før holdets topscorer Rasmus Jordosen fik reduceret til 3-2.

Østerbyskolen startede bedst og havde flere nærgående forsøg med hurtige folk som Daniel og Mathias.

I et pres i det sjette minut kom bolden ind over målfeltet, der var fyldt med spillere fra begge hold. Flere var med i hovedstødet, men Argash havde hårtoppen på bolden og kom bragte Østerbyskolen foran.

Et par minutter senere kom en af de mere spektakulære situationer, hvor Daniel afdriblede tre Favrdal-spillere for til sidst alene med målmand Niels Østergård Nielsen at sende bolden ved siden af målet.

Dobbelt kunststykke

Stor intensitet
I stedet for at komme på 2-0 kom Favrdalskolen med ind i kampen, da Lasse Lysemose i en klumpspilssituation var hurtigst på benene og udlignede til 1-1.

I det 22. minut så vi igen den hurtige Mathias, som modtog bolden 35 meter fra mål. I fuld fart løb han fra alle og sluttede med at score til 2-1.

Topscorer Daniel ville ikke stå tilbage og gentog seancen igen. Dog kom Daniel ude fra sidelinjen og gik hastig direkte på mål og sendte bolden forbi en sagesløs Niels Østergaard-Nielsen. Der var så meget speed på både Daniel og målmand Niels, at de tilfældigt også stødte sammen, hvilket kostede Daniel en pause, men et vigtig mål var realiseret.

Daniel måtte ud og tage en pause efter sammenstødet med målmanden. Foto: Anders Vinther Larsen
Daniel måtte ud og tage en pause efter sammenstødet med målmanden. Foto: Anders Vinther Larsen

De sidste ti minutter var naturligt intensive og kunne have kostet mål, idet Emil fra Østerby fik en advarsel, men senere fulgte Lasse fra Favrdalskolen med, så faren drev over. Som tidligere skrevet blev Favrdalskolen ved med kæmpe og fik et minut før tid reduceret til slutresultat 3-2.
Tre glade prisvindere. Foto: Anders Vinther Larsen
Tre glade prisvindere. Foto: Anders Vinther Larsen