Ingen opgivende miner

Forskellen var stor: Der er ingen skam i at tabe, hvis man har kæmpet igennem

Selvom Broager-drengene dominerede kampen, kæmpede Stubbæk-holdet igennem. (Foto: Bjarne Østergaard)
Selvom Broager-drengene dominerede kampen, kæmpede Stubbæk-holdet igennem. (Foto: Bjarne Østergaard)

Der var tydelig forskel på det fodboldmæssige niveau i dagens drengekamp imellem Stubbæk Skole og Broager Skole. Selvom gæsterne var klart bedst, så betød det på ingen måde, at Stubbæk gav sig uden kamp. Kamp til stregen fik Broager på alle måder, inden de kunne hive en favoritsejr hjem.

Stubbæk havde ikke deltaget i skolefodbold-turneingen de sidste tre år. De lærere, som tidligere står for det, var væk, så Carsten var nærmest blevet smidt ind i det med kort varsel.

- Så vi anede ikke hvordan med dommer, trøjer og andre praktiske ting, sagde Stubbæk-træneren inden kampen. Derfor stillede drengene op til kampen i almindeligt træningstøj og alle med en grøn vest på.

Se kampfakta her.

Bawi gav tørt på og fik det selv

Der var god opbakning til hjemmeholdet. (Foto: Bjarne Østergaard)
Der var god opbakning til hjemmeholdet. (Foto: Bjarne Østergaard)
 

En brav kamp
Det så nu ikke ud til at bekymre spillerne på banen, som fra starten klart var underlegne, men kæmpede bravt imod. Godt hjulpet på vej af to ekstremt hurtige drenge oppe i angrebet, Robert og Rasmus. Hvis Stubbæk-midtbanen kunne få bolden op til én af de to, så var der fare på færde. Rasmus var alene med Broagers målmand Jonas Kristensen, som reddede flot.

Broager vadede i chancer, men Nikolaj i målet hev den ene redning efter den anden frem på både mulige og umulige måder. Der blev talt i hvert fald 10 store chancer bare i første halvleg. Så det var et presset hjemmehold. Det blev ikke bedre, da holdets anfører Casper måtte ud i 10 minutter efter en lidt hård tackling.

Næsten Nicki Billes navnebror

Et stort pres blev større, men målmanden kunne de ikke komme forbi. Stik imod spil og chancer kom der en dyb stikning til hjemmeholdets hollandske islæt Robert og hvis ikke det var den flyvende hollænder, så var det i hvert fald den hurtige. Ingen forsvarsspillere kunne følge med og pludselig stod det 1-0 til hjemmeholdet.

Stubbæk-holdet fik bragt sig foran, men glæden var kort. (Foto: Bjarne Østergaard)
Stubbæk-holdet fik bragt sig foran, men glæden var kort. (Foto: Bjarne Østergaard)
 

Fuldtallige var ingen hjælp
Stubbæk blev fuldtallige igen, men lige meget hjalp det, Broager bragede det ene angreb efter det andet ned mod målet, godt ført an af Frederik Nordendorff og Jacob Quorp. Sidstnævnte fik fire minutter før pause langt om længe omsat presset til scoring og udligning.

Stubbæk-anføreren tog ordet i pausen.

— Vi skal kæmpe mere, og vi skal sidde meget tæt på modstanderne. Medspillerne var enige også de to piger Henriette og Helena, som begge to spillede en rigtig god kamp.

I den anden lejr var stemningen lidt anderledes, og til spørgsmålet om der blev givet skideballe hos Broager, svarede Magnus Killemose:

— Mjaa lidt, selvom vi har prøvet det der var værre.

Første minut af anden halvleg, og Rasmus var igen fri med målmanden. Han missede dog og Stubbæk fik snart endnu en udvisning. Det blev en dyr én af slagsen. En scoring kort efter til 1-2 samt efterhånden trætte spillere afgjorde reelt kampen. Broager kunne lukke med tre yderligere scoringer til en sejr på 5-1.

Efter kampen var Stubbæk-drengene lidt flade. (Foto: Bjarne Østergaard)
Efter kampen var Stubbæk-drengene lidt flade. (Foto: Bjarne Østergaard)