Intensitet i lokalderby

Få store chancer: Begge mandskaber havde svært ved at komme frem til chancer

Der var masser af kamp om bolden. Foto: Knud Erik Nyby
Der var masser af kamp om bolden. Foto: Knud Erik Nyby

Strålende solskin, masser af tilskuere, to gode og jævnbyrdige hold og god fodbold. Det var ingredienserne, da pigerne fra Sønder Otting Skole mødte Favrdalskolen i 4. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Sønder Otting Skole var kommet til 4. runde med sejre på 15-0 mod Lagoniskolens Ungeunivers og 5-1 mod Agerskov Ungdomsskole.

Favrdalskolen havde i kampene inden vundet 2-1 mod Haderslev Realskole og 4-3 mod Rødding Skole.

Se kampfakta her.

Trak det længste strå

To hurtige
Det var et rigtigt lokalopgør mellem to Haderslev-skoler. Favrdalskolen fra nord og Sønder Otting Skole fra syd.

Begge hold havde medbragt masser af fans, som omkransede hele banen. Så stemningen var i top. Den gode stemning smittede af på spillerne, som gav hinanden en god og velspillet kamp.

Værterne startede med vinden i ryggen, og styrede kampen det første kvarter. Det resulterede i to scoringer. Clara Neumann bragte hjemmeholdet foran 1-0 efter 13 minutters spil. Hannah Aldous øgede til 2-0 kort efter på et flot sololøb.

Publikum var mødt talstærkt op til kampen. Foto: Knud Erik Nyby
Publikum var mødt talstærkt op til kampen. Foto: Knud Erik Nyby
 
Brændte straffe i nederlag

Målløst efter pausen
Herefter overtog Favrdalskolen mere og mere af spillet. Anne-Emilie Knudsen og Ida Nielsen havde flere gode gennembrud i venstre side med flotte indlæg, dog uden at det resulterede i mål. Belønningen kom dog i det 28. minut, da Ida Nielsen med et flot lob sendte bolden over hjemmeholdets målvogter Johanne Holm og reducerede til 2-1. Det var også pausestillingen.

Anden halvleg fortsatte, hvor første sluttede. Der var flot spil af begge hold - dog uden de helt store målchancer.

Tæt på at øge var Mette Johansen dog, da hun midt i halvlegen med et brag af et langskud hamrede bolden på overliggeren.

I slutningen af kampen indledte Favrdalskolen et stort pres på hjemmeholdets mål og tilspillede sig nogle store chancer. Dog uden at det lykkedes at udligne.

Således endte lokalderbyet i Haderslev mellem nord og syd med en sejr på 2-1 til Sønder Otting Skole, der dermed er klar til 5. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Sønder Otting Skole - Favrdalskolen, 2-1

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Sille Jurgensen, Sønder Otting Skole
Mathilde Fussing, Favrdalskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Anne Orton, Favrdalskolen