Annonce:
Annonce:

Kattens leg med musen

Overlegent: Brørup-drengene og publikum hentede en storsejr

Brørup-drengene var overlegne på banen. (Foto: John Jacobsen)
Brørup-drengene var overlegne på banen. (Foto: John Jacobsen)
Annonce:

Det var noget af en velkomst gæsterne fra Østerbyskolen fra Vejen mødte, da de entrerede grønsværen i Brørup. Et talstærkt publikum med masser af bannere, tudehorn og trommer, busede frem med slagsange, råben og skrigen – så det ofte var svært at få øren lyd – og en stemning som skræmte gæsterne fra start.

Mange tilskuere på lægterne. (Foto: John Jacobsen)
Mange tilskuere på lægterne. (Foto: John Jacobsen)

Og de havde trommer med. (Foto: John Jacobsen)
Og de havde trommer med. (Foto: John Jacobsen)
 

Se fakta om kampen her.

Fra Folketinget til Ekstra Bladets skolefodbold
Dagens kamp blev ledet af dommer Troels Ravn, som pludselig har fået mere tid til blandt andet dommergerningen, efter at han måtte forlade Folketinget ved seneste folketingsvalg.

Annonce:

— Trods et kanonvalg med markant stemmefremgang, lykkedes det ikke at blive genvalgt, hvorfor jeg nu alene er førstesuppleant i min kreds. Det har dog været spændende at være med, men jeg piber ikke, sådan er spillets regler – og nu åbner det jo blot op for, at jeg kan beskæftige mig med mange andre sjove ting. Jeg har ikke dømt fodbold de sidste 18 år, men er nu klar igen. Og tilsyneladende er der nok kampe at dømme, så det ser jeg frem til sagde Troels Ravn.

Hæsblæsende affære

Dengang jeg var med
Gæsternes vikarierende træner Mathias var optimistisk inden dagens kamp. Mathias har selv deltaget i Ekstra Bladets Skolefodboldturnering med stor succes.

— Faktisk nåede vi helt til semifinalen én af de gange jeg var med. Og det særlig flot, idet vores skole altid har stået i skyggen af storebror Grønvangsskolen, som dog også har store præstationer i tidligere års turnering. Jeg var stolt ved at repræsentere min skole og jeg synes fortsat, at der ud over det sociale og det sundhedsmæssige, er et godt signal for skolen ved at være med.

— Vi er i dag handicappede af, at måtte undvære fem spillere, som spiller på mesterrækkehold i Vejen. Derfor stiller vi op med kun en enkelte spiller fra 9. klasse, mens de øvrige består af spillere fra 7. og 8. klasse.

Annonce:

Efter bare 10 minutters spil lykkedes det  Sune Basse at score kampens første mål – og hvilket mål. Ingen gik til Sune, som derfor blot valgte at placere bolden højt oppe i højre hjørne af målet – og hermed 1-0. Efter 24 minutters spil var det Mathias Rejnholdt, som kunne øge til 2-0, idet han præsterede at få en lang tå på bolden, som hermed snød målmanden. Denne scoring efter at hjemmeholdet igen havde haft to kæmpe chancer  med blandt andet et skud på stolpen.

Masser af mål

2-0 ved pausen
2-0 var stillingen ved pausen, hvilket gæsterne måtte være absolut tilfredse med. Taktikken i pausen blandt gæsteholdet bestod i, at skulle længere frem på banen.

— Kæderne skal hænge mere sammen og I skal løbe mere for hinanden, sagde træner Mathias.

— Vi kunne let have været bagud med 5-0. Derfor gælder det nu om at komme ud over stepperne. Kan vi bare få en hurtig reducering, så kan det blive en ny kamp.

Østerbyskolens keeper havde en travl dag på kontoret, selvom det ikke ser sådan ud på billedet. (Foto: John Jacobsen)
Østerbyskolens keeper havde en travl dag på kontoret, selvom det ikke ser sådan ud på billedet. (Foto: John Jacobsen)
 

Spil til ét mål
Anden halvleg blev et sandt mareridt for gæsterne. Hjemmeholdet broderede sig igennem på kryds og tværs, og gæsterne blev mere og mere modløse i takt med at kampen skred frem. Intet ville rigtig lykkes. Og når man endelig rev sig igennem i enkelte kontraer, så manglede opbakningen til at nogle af de øvrige spillere kunne sparke bolden i hjemmeholdets målnet.

Annonce:

Det blev derfor hurtigt 3-4-5-6 og 7-0, og rigtig mange af målene var rene perler med gode gennemspillede angreb. I de døende minutter lykkedes det at øge yderligere med to scoringer til 9-0.

Ingen opgivende miner

Fysikken afgørende
Ingen tvivl om, at gæsternes fysik, eller mangel på samme, var afgørende i dagens kamp. Et særdeles veloplagt hjemmehold var ganske enkelte klasser bedre i dag. Det bliver absolut spændende at følge holdet i turneringen. Kan holdet spille samme sambabold som i dag, så vil de kunne nå langt i dette års turnering.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: