Kørte modstanderen træt

Stille og roligt: Udeholdet var aldrig nervøse, da de var helt sikre på egne evner

Begge hold gik til den i opgøret. Foto: John Jacobsen
Begge hold gik til den i opgøret. Foto: John Jacobsen

Vitaskolens spillere var til dagens kamp sat godt op og dette trods det, at selvtilliden manglede lidt.

- Der er ingen tvivl om, at vi i dag skal møde et godt hold, sagde hjemmeholdets træner Morten Guldberg, som normalt er kvik i replikken. Dette smittede lidt af på spillerne, som dog havde troen.

- Hvis ikke vi selv tror på sejr, hvem skulle så gøre det, og vi vil altså en runde videre i dag, sagde spillerne.

Vitaskolens Morten Guldberg havde i dagens anledning fået fritagelse for dagens første to vikartimer, hvorfor han havde haft lejlighed til at sove indtil kl. 09.30, hvormed han var helt oppe på dupperne inden dagens kamp.

Se kampfakta her.

TV: Badehotellet minus halløj

Chokstart
Efter bare 51 sekunders spil var hjemmeholdet helt fremme med et kanonskud på overlæggeren.

Efter tre minutters spil var den igen gal. Jimmy J slog hurtig kontra og udspillede målmanden til en hurtig føring på 1-0, hvilket gav lidt ro. Knap var bolden givet op, inden det igen var Vitaskolen som med et kanonskud hamrede bolden lige forbi den ene målstolpe.

Efter de nævnte tre chancer var det som om, spillet centrerede sig mere omkring midten, og der var ikke helt så mange oplagte målschancer. Der var tale om en yderst lige første halvleg, hvor spillet bølgede frem og tilbage, men med hjemmeholdet som det mest toneangivende.

Stillingen 1-0 ved pausen tvang gæsterne til at tænke i nye baner. Holdets to trænere talte indædt om alle muligheder og opildnede drengene i pausen.

-  I ved hvad der skal til, men det er som om, I ikke helt er på banen. Det er jo også svært, når de andre får et offside mål, men sådan er det jo for begge hold. Det kan jo også smutte for dommeren, men det skal jo ikke holde jer tilbage.

- Kom nu i gang. Markeringerne er som en by i Rusland. Giv den nu bare gas. Trænerne havde dog store problemer, idet flere af spillerne var skadet.

Der var fine målmandspræstationer i opgøret. Foto: John Jacobsen
Der var fine målmandspræstationer i opgøret. Foto: John Jacobsen

TV: McGeady-spin i regnen
Har et godt sammenhold
Alexander Buchholz blev udskiftet i pausen for at komme lidt til kræfterne igen:

- Vi skal have mere styr på spillet og løbe meget mere for hinanden, ligesom jeg skal have mere styr på mit eget spil. Måske har vi været lidt for sejrsikre efter sidste rundes 7-1 sejr.

- Vi har et super sammenhold og har det rigtig godt med hinanden, så vi skal nok komme igen her i anden halvleg.

- Vi skal bare videre, for det er super sjovt at spille Ekstra Bladet Skolefodbold, idet der skabes et super godt sammenhold klasserne imellem.

De to skoler består begge af godt 800 elever, hvilket kunne danne grundlag for god opbakning. På Vitaskolen fik eleverne valget mellem at have en ekstra tysk time, eller at bakke op om holdet - og sjovt nok valgte de fleste den sidste mulighed.

Kamp for tilskuerne. Foto: John Jacobsen
Kamp for tilskuerne. Foto: John Jacobsen

Derfor var der en tyk række tilskuere til dagens kamp, som råbte og skreg hjemmeholdet frem på banen. Kampens dommer havde derfor mange problemer med at holde tilskuerne helt ude for banen, idet de helst ville stå helt op af sidelinjerne, hvilket kunne være lidt for farligt.

Pausepep hjalp
Måske havde gæsternes opsang i pausen hjulpet spillerne, for i første angreb lykkedes det at opnå et hjørnespark. Efter bare 41 sekunder måtte hjemmeholdets målmand Andreas Wittrup vise klasse ved et skud lige på.

Andreas spiller til dagligt for Spangsbjerg IF på klubbens mesterhold, hvor også mange af dagens spillere optræder, så de fleste af drengene kendte hinanden særdeles godt.

Lucas Brun fra Auraskolen måtte udgå af kampen efter en god gang maveonde.

- Det er ikke fordi, jeg er nervøs for, vi skal nok vinde. Vi æder os bare langsomt ind i kampen og løber modstanderne trætte, så skal vi nok vinde, sagde Lucas.

- Jeg fik ondt i maven allerede i aftes, da vi spillede pokalkamp mod Brande. En kamp, som vi desværre tabte med 1-3, så jeg kommer ikke til at spille mere i dag.

Kom helt med igen
Efter 34 minutter spil lykkedes det Runi Larsen at trykke kanonen af, og bolden sejlede i nettet uden chance for målmanden. Et fantastisk mål som rystede trænerne.

- Faktisk havde vi lige planlagt, at Runi skulle rykkes ned som back, men nu skal han vist ingen steder med det målinstinkt, han viser for dagen i dag.

10 minutter senere var det Tobias, som fik bolden i mål til 2-1 og fire minutter før tid blev det 3-1 igen ved Runi. På dette tidspunkt havde gæsterne langsomt, men sikkert fået overtaget i kampen.

Det var som om, holdet havde troet på at kunne køre hjemmeholdet træt. En taktik som lykkedes hundrede procent.

Det var en fantastisk kamp i Ekstra Bladet Skolefodbold, som tilskuerne blev vidne til. To gode hold, som vidste, hvad spillet gik ud på, og hvor der blev tacklet og kæmpet fra start til slut. Blot ærgerligt at to så gode hold trækker hinanden så tidligt i turneringen, idet de med garanti begge kan slå mange af de omkringliggende skoler i området.

Hjemmeholdet tog dog nederlaget med oprejst pande, og Carlsberg Sport sodavanden var højdepunktet efter et opgør, som blev spillet i ekstrem varme.

Der var brug for Carlsberg Sport i kampen. Foto: John Jacobsen
Der var brug for Carlsberg Sport i kampen. Foto: John Jacobsen