Lige løjer

Nervepirrende lokalopgør: Pigerne gav den hele armen og det blev tæt

Det blev en tæt affære imellem de to lokale skoler. (Foto: John Jacobsen)
Det blev en tæt affære imellem de to lokale skoler. (Foto: John Jacobsen)

Dagens kamp imellem Vadehavsskolen og Vittenbergskolen var reelt en kamp om Ribes stolthed, da skolerne reelt udgør én skole blot beliggende på to adresser i Ribe. For pigerne var det derfor en særlig interesse i at hjemføre en sejr for hermed at kunne have håneretten det kommende år, hvis de skoler kun skal have ét pigehold næste år.

Efter kampen var én af lærerne villige til at give brød på lærerværelset én af de kommende dage – for ligesom at få bekræftet, hvem der vandt dagens skolefodbold-kamp.

Vadehavsskolens træner Nicolaj Kviesgaard var meget betænkelig ved dagens modstander forud for kampen.

— Jeg tror for alvor, vi kommer under pres. Vi vil dog gøre alt for at gøre byen ære. En sejr vil være en kæmpe bedrift for mit hold, sagde Nicolaj inden kampen.

Gæsternes træner var dog meget uenig.

— Jeg tror det bliver en 50–50 kamp. Mange af vores spillere deltager på 11-mands klubhold i modsætning til hjemmeholdets spillere, som primært har spillet 8 mands fodbold. Men jeg er meget uenig med Nicolaj, som nok underspiller sin rolle, lød meldingen fra udeholdet.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Tempofyldt affære

Der var flot opbakning på lægterne. (Foto: John Jacobsen)
Der var flot opbakning på lægterne. (Foto: John Jacobsen)
 

Gæsterne pressede på
Gæsterne fra Vittenbergskolen pressede på fra kampens start – og i lange perioder var det spil på et mål. Forsvaret kæmpede dog formidabelt. Alle hjalp hinanden, men det kostede mange kræfter.

Efter 15.59, da  Bawi Dum ville sparke bolden langt væk, da hun stod i feltet, ramte hun desværre bolden helt forkert. I stedet for at se bolden blive spillet godt frem på banen, sejlede den i stedet bag om hovedet og helt ud til den ene side af målet uden chance for målmanden. 1-0 til udeholdet.

Se også: Drengene har håneretten

Hjemmeholdet kom bedre med i slutningen af halvlegen.

Anden halvleg var mere jævnbyrdig uden de helt store chancer, så da endelig dommeren kunne fløjte kampen af, måtte hjemmeholdet gå slukøret fra banen.

Det var en flot spillet kamp. (Foto: John Jacobsen)
Det var en flot spillet kamp. (Foto: John Jacobsen)
 

Drømmen gik i opfyldelse
Rebekka Puggaards største drøm har været at prøve at spille på en stor fodboldbane, idet hun normalt kun har spillet 8-mands fodbold.

— Man mærker det ikke så meget, når man løber rundt, men målene er jo langt større. Det er superfedt at prøve at være med og helt specielt foran så mange tilskuere, som er mødt op i dag, lød beskeden fra Rebekka efter kampen.

Vittenbergskolen var yderst glade for sejren, og der blev sunget og danset efter kampen.

— Vi er de bedste og dem kan ingen tæske – og skulle det alligevel ske – så skide være med det, lød kampråbet.