Lyn og torden

Klar fra start: En kanonstart af udeholdet afgjorde kampen

Der var fart over feltet fra starten af opgøret. (Foto: John Jacobsen)
Der var fart over feltet fra starten af opgøret. (Foto: John Jacobsen)

Torsdag tog drengene fra Vadehavsskolen imod Vittenbergskolens drenge.

Gæsterne startede som lyn og torden. Holdet havde et par lynhurtige spillere og bare efter to minutter gik det galt for hjemmeholdet. En lang bold på fløjen, hvor Sebastian Klaaby var uhyrlig hurtig – en bold skråt på tværs ind mod mål – og Nikolaj Højbo kunne score til 0-1.

To minutter senere kom der en tro kopi af første scoring. Samme to spillere broderede sig igennem, og Nikolaj kunne score sit andet mål til 0-2.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Tempofyldt affære

Der var meget flot spil i kampen. (Foto: John Jacobsen)
Der var meget flot spil i kampen. (Foto: John Jacobsen)
 

Så lærte de lektien
To minutter senere kunne de mange fremmødte se samme scenarie gentage sig, men denne gang var målmanden på plads. Hjemmeholdet var hele tiden under pres – og havde det yderst svært.

Efter 10 minutters spil blev hjemmeholdet ramt af en udvisning, men det lykkedes holdet at ride stormen af. I næsten samme minut som holdet blev fuldtallige, var det gæsternes Valdemar Hansen, som måtte ud i 10 minutter for at bruge mund.

To minutter senere var det Daniel Ehmsen, som tog en solotur, hvorefter han udplacerede målmanden til 1-2.

I pausen fortalte hjemmeholdets træner, hvad der ikke måtte ske.

Se også: Drengene har håneretten

Kampen bølgede frem og tilbage i perioder. (Foto: John Jacobsen)
Kampen bølgede frem og tilbage i perioder. (Foto: John Jacobsen)
 

— I må ikke stå for højt på banen og sørg for at dække jer ind, hvis en spiller går frem. Modstanderne går igennem som på en motorvej, hvis i ikke får dem stoppet. Men bevar roen. Der står kun 1-2 – vi kan godt nå at vinde endnu. Bevar tålmodighed og stå sammen, lød meldingen.

Gæsternes træner opfordrede sine spillere til at lave flere lange afleveringer, så de kunne løbe fra hjemmeholdet.

Jacob Warming, som stod for holdet i dag, var meget fortrøstningsfuld omkring en sejr.

— Alle drengene spiller klubfodbold og det er spillere, som ikke er bange for at tage ansvar. Samtidig har vi et par farlige drenge oppe foran, som kan afslutte, så vi skal nok vinde denne kamp i dag, havde meldingen lydt inden kampen.

Hjemmeholdet havde lyttet - og dog
Anden halvleg forløb helt anderledes. Hjemmeholdet havde lyttet til trænerens råd og kom langt mere ind i kampen – selvom det stadig var gæsterne som var mest farlige.

Efter 11 minutter var Nikolaj igen meget tæt på at score direkte på frispark. Men der skulle gå yderligere ni minutter, før næste scoring faldt. Igen et møsterangreb mellem nr. 11 og 2. Lige efter bogen frem og tilbage – og målmanden blev udplaceret – og igen – ja gæt selv, hvem målscoreren var. Naturligvis var det Nikolaj Højbo. Kampen endte dermed 3-1 til udeholdet.