Måtte overgive sig

Uden chance: Modstanderen var bedre

Gæsterne var det stærkeste hold på banen. Foto: Henning Bruun
Gæsterne var det stærkeste hold på banen. Foto: Henning Bruun

Pigerne fra Give Skole tog på hjemmebane imod pigerne fra Præstelundskolen, og her skulle gæsterne vise sig at være bedst.

Se kampfakta her.

Se også: Kendte ikke sin besøgstid

Jævnbyrdig start
Kampen startede ellers ganske jævnbyrdigt, og begge hold skulle lige i gang. Nok med en lille overvægt i spillet til Præstelundskolen, som efterhånden fik sig tilspillet nogle chancer blandt andet i form af lange bolde til den hurtige Laura, som fik afsluttet, men Gives målmand klarede hver gang.

Josephine havde også en stor chance efter 12 minutter, men igen klarede Gives målmand sikkert.

Efter 14 minutter det så galt for hjemmeholdet, da Laura blev spillet fri med en lang bold i venstre side, og hun gik direkte mod mål og scorede sikkert til 1-0 for gæsterne.

Give forsøgte sig med nogle angreb, men de kom ikke rigtig frem til afslutninger før i det 20. minut, hvor indskiftede Freya Ingemann skød på mål fra venstre side. Bolden ramte den fjerneste stolpe og trillede på tværs af målet på mållinjen, hvorefter målmanden fik fat i den. Det var absolut Gives farligste forsøg i kampen og ærgerligt for dem, at de ikke fik udlignet, for så kunne det være, kampen var blevet en anden.

Se også: TV: Videre efter solid sejr

Øgede føringen
I stedet fik Præstelundskolen i det 20. minut frispark lidt uden for straffesparksfeltet i venstre side, og Julie Husum satte en kontrolleret inderside på indlægget, og bolden gik under målmanden, og så stod der 2-0 til gæsterne, som var pausestillingen. Et noget uheldigt mål for hjemmeholdet.

I pausen udtalte Gives træner:

- Vi skal bruge banens bredde noget mere, så spillerne på midten får mere plads, og på den måde skal vi komme frem til chancer, og så skal vi ellers bare kæmpe.

Hjemmeholdet måtte bruge pausen til en lang snak. Foto: Henning Bruun
Hjemmeholdet måtte bruge pausen til en lang snak. Foto: Henning Bruun

Se også: Værter cruisede sig til sejr

Lukkede kampen
Anden halvleg startede med, at Julie Husum efter et minut blev spillet fri til en kæmpe chance, men hun skød ved siden af målet.

Hun tog dog revanche i det 42. minut, hvor hun blev spillet fri i højre side. Herefter afdriblede hun målmanden og scorede sikkert til kampens resultat 3-0 til Præstelundskolen.

Give formåede ikke at udfordre modstanderne, og snakken i pausen hjalp ikke rigtig, og resten af kampen fusede lidt ud. Dog havde Præstelundskolen fortsat chancer, men koncentrationen faldt nok, og kræfterne var måske ved at slippe op, og så reddede Gives målmand igen og igen.

Gæsternes Julie Husum var en af profilerne i opgøret, og hun udtalte efter kampen:

- Jeg går i 9. klasse og skal i gymnasiet efter sommerferien, så det er sidste år, jeg er med i skoleturneringen. Jeg har spillet fodbold i Brande IF på U15, men vi har ikke noget hold mere, så jeg må nøjes med Ekstra Bladet Skolefodbold, men det er nu også sjovt, og jeg scorede to mål på tre chancer, og det var fedt.

I næste runde skal Præstelundskolen møde vinderen af opgøret mellem BillundSkolen og Bredsten-Gadbjerg Skole.