Matchvinder: 'Jeg skød bare'

Frækt lob: Caroline Nielsen bookede finalen med semifinalens eneste scoring

Der var masser af jubel efter Caroline Nielsens scoring til 1-0. Foto: Henrik Schou
Der var masser af jubel efter Caroline Nielsens scoring til 1-0. Foto: Henrik Schou

Som en del af forberedelserne til denne sæsons første semifinale burde værterne fra Rosendalskolen havde læst den informative artikel 'Udebane giver flest sejre', som henleder opmærksomheden på, at udeholdene er kommet bedst ud af kampene i slutspillet.

For sådan blev det også i opgøret mellem Rosendalskolen og Gråsten Skole, hvor gæsterne havde taget den lange tur til Hobro.

Spillerne fra syd stod op klokken 06.30 og kørte fra Gråsten Skole klokken 07.45 for at nå kick off klokken 12.00. Det var dog ikke en tur, der så ud til at havde sat sig i spillerne som en udmattende effekt, for de startede opgøret bedst og fuld af energi.

Se kampfakta her.

Anfører Julie Matzen åbner armene for resten af holdet til skøn jubel efter sidste fløjt. Foto: Henrik Schou Jyllandsyd Finalen på plads:- Det er mega stort!

Kom bedst fra start
Gråsten Skole startede med fire offensive spillere, men ellers i en meget defensiv opstilling. Isabell Jacobsen var den ene på toppen. Hun lå som central angriber og bevægede sig konstant imellem de to centerforsvarer og kæmpede en brav kamp med ryggen mod målet.

- Det er lidt frustrerende, for der er mange af dem, der begynder at rive i tøjet. Men jeg er ikke kommet til skade endnu. Det var svært i dag, for de var hele tiden i ryggen på mig, fortalte angriberen efter kampen.

Isabell havde ret. Der blev ikke givet ved dørene i mandagens opgør, men alligevel var det hende, som allerede i første minut kom til en stor chance, som dog endte i sidenettet.

Udover Isabell havde Gråsten Skole skubbet deres kanter meget langt op. Ida Rousing på venstrekanten og Ane Sønderup i højre side.

Det var i Rosendals højre forsvarsside, hvor Ida huserede, at Gråsten Skole var farlige i kampens begyndelse.

Det var Ida, som havde oceaner af plads og derfor tid til at støbe kuglerne i offensiven. Ida fik Emilie Severinsen fra hjemmeholdet til i perioder at se helt rundtosset ud – Emilie vender vi tilbage til.

Der var lagt op til en spændende kamp om finalepladsen. Foto: Henrik Schou
Der var lagt op til en spændende kamp om finalepladsen. Foto: Henrik Schou

Gallerier Galleri: Rosendalskolen - Gråsten Skole

Stod solidt i defensiven
Det var som om, at Rosendalskolen blev taget på sengen af gæsternes opstilling. Men efter fem til syv minutter fik hjemmeholdet mere styr på det ved at omrokere fra en 3-5-2 til en fireback-kæde i en 4-5-1-formation. Sådan kunne de bedre matche Gråsten Skole.

Herefter sad Rosendalskolen på resten af første halvleg, og Gråsten kom ikke frem til noget af betydning.

Omvendt stod Gråsten suverænt stærkt i deres defensive spil med Freja Komischke og fire forsvarsspillere placeret lige foran hende.

Freja sweepede mere eller mindre alt, hvad der kom i nærheden af Gråsten Skoles mål. Det var en stor stor kamp af Freja.

Hun spillede med kløgt og overblik hele kampen igennem og var et stort aktiv for sit hold.

Hun syner ikke af så meget, men tager de rigtige beslutninger og virker til at være en intelligent spiller. Hun fungerer altid som mulig støtte for de noget større og stærkere duel- og markeringsspillere, som ligger ved siden af og foran.

Hun er kvik og læser spillet formidabelt og spiller hele tiden sine medspillere bedre. Hun ligger i mellemrummet mellem målmanden og fireback-kæden og har et suverænt overblik og forudsiger spillets gang til et 12-tal. 

Freja i blå spillede en rigtig fornuftig kamp og gav ikke meget væk. Foto: Henrik Schou
Freja i blå spillede en rigtig fornuftig kamp og gav ikke meget væk. Foto: Henrik Schou

Julie til højre i billedet kunne ikke forstå, at de ikke længere er med i Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: Henrik Schou Jyllandnord Skuffet anfører: 'Jeg er tom for ord'

Rosendalskolen med overtaget
Men det var ikke kun Freja, som spillede en glimrende kamp. For Gråsten havde Caroline Franson i målet, som til daglig gør sig som elite-badmintonspiller. Men i samspil med Freja holdt hun nullet til pausen.

Isabell Jacobsen udtalte også sin begejstring for den defensive organisation i opgøret:

- Forvaret gjorde det så godt i dag. Mine medspillere var outstanding i defensiven, lød det fra angriberen.

Ingen mål i første halvleg, hvilket efterlod et lidt rodet indtryk med meget få chancer. Dog med klart overtag i Rosendalskolens favør.

Caroline til venstre jubler med sine holdkammerater efter scoringen. Foto: Henrik Schou Jyllandsyd TV: Se det afgørende mål her

Så kom målet
Anden halvleg startede som lyn og torden. Den intensitet, som vi efterspurgte i første halvleg, blev forløst med dommers startfløjt til de sidste 30 minutter.

Især Caroline Nielsen havde en hel anden attitude. I første aktion efter pausen rev hun sig fri ved den stadig rundtossede Emilie Severinsen og kom til baglinjen. Hun slog et indlæg, som blev afværget.

Få minutter efter var hun dog på spil igen, da hun på flot vis fik opsnappet en bold efter et mislykket målspark. Men i stedet for at lægge bolden indover, lobbede hun til bolden, der sejlede ind i fjerneste hjørne. Yderst flot udført aktion, og kampen stod nu 1-0 til Gråsten Skole.

Caroline Nielsen og Isabell Jacobsen jubler efter scoringen. Foto: Henrik Schou
Caroline Nielsen og Isabell Jacobsen jubler efter scoringen. Foto: Henrik Schou

Caroline fortsatte de gode takter i en sådan grad, at hun efter kampen blev tildelt fidusbamsen som banens bedste. I øvrigt hendes tredje i denne sæson.

Efter scoringen til 1-0 blev Caroline bedt af sin træner om at holde øje med Julie Poulsen.

- Jeg havde en anfører jeg skulle holde øje med – ikke som en rigtig mandsopdækning, men det endte det jo med at være, fortalte Caroline efter kampen.

Den opgave klarede Caroline også med bravour, og hun spillede en fantom-halvleg i begge ender.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Rosendalskolen - Gråsten Skole, 0-1

Målscorere:
0-1: Caroline Nielsen (36.)

Hør hele interviewet med Isabell Jacobsen her:

Gråsten Skole fejrer sejren i semifinalen med manér. Foto: Henrik Schou Jyllandsyd TV: Gråsten Skole fejrer finaleplads

Klar til finalen
Gråsten Skole vandt kampen 1-0, og er dermed deres tredje 1-0-sejr i træk.

Hvis man skal fremhæve noget ved denne sæsons første finalist i verdens største skolefodboldturnering, så er det kollektivet, den defensive organisation og så den x-faktor, som Isabell Jacobsen har oppe foran.

Det var altid lige ved og næsten i dette opgør for Isabells vedkommende. Men hun er maks klar til finalen.

- Jeg har spillet angriber hele mit liv, og så har jeg gode medspillere. Jeg skal afslutte mere udefra i finalen. Jeg har en tendens til at ville drible den ind over mållinjen hver gang.

- Mit samarbejde med Julie Matzen er virkelig godt. Det er fedt at spille sammen med hende. Jeg synes, at det var virkelig flot af Caroline og af forsvaret i dag. Vi spillede en bedre defensiv kamp end offensiv, lød det fra Isabell efter kampen.

Og til spørgsmålet om, hvordan det føles nu at skulle spille finale, svarede Isabell:

- Det er sindssygt. Da der blev fløjtet af, tænkte jeg, at det her ikke kan være rigtigt. Jeg tror stadig ikke helt på, at det er virkeligt, at vi er i finalen. Måske går det først op for mig, når jeg står på banen til den næste kamp. Jeg vil gøre alt for at få en mulighed for at score i finalen.

Isabell lurede hele tiden på chancen. Foto: Henrik Schou
Isabell lurede hele tiden på chancen. Foto: Henrik Schou

Der var mange dueller overalt på banen i semifinalen. Foto: Henrik Schou Jyllandsyd Se karaktererne fra semifinalen

'Bliver det største'
Også Caroline Nielsen var lykkelig efter kampen:

- Det er så vildt. Jeg er lykkelig. Det var en hård og lige kamp. Vi var to gode hold på hver sin måde, og vi kom slet ikke sovende til det. I forhold til scoringen løber jeg ned ad sidelinjen og skyder lige over målmanden. Jeg skød bare. Efter scoringen løftede jeg bare armene i luften og kunne slet ikke fatte det. Og så jubler vi og jeg falder – helt surrealistisk.

- Det bliver det største at spille finale. Det bliver ikke glemt igen, lød det fra Caroline.

På vej hen mod omklædningen fortalte Caroline desuden, at de vil kæmpe for at give træneren, Mogens, en finalesejr.

- Det vil være en perfekt afskedsgave, da Mogens går på pension til sommer. Samtidig er det en stor ære at repræsentere Gråsten. Vi er kun en lille landsby med 5000 indbyggere, og vi håber, at hele byen kommer og bakker os op til finalen i Vejle 25. april. Det vil være uforglemmeligt, sluttede den glade matchvinder.

Gråsten Skoles vej til finalen

10. september: Gråsten Skole - Broager Skole 10-1

19. september: Sønderskov-Skolen - Gråsten Skole 0-1

26. september: Gråsten Skole - Dybbøl-Skolen, 2-2 (Efter straffe: 6-3)

24. oktober: Tønder Overbygningsskole - Gråsten Skole 2-4

31. oktober: Gråsten Skole - Sønder Otting Skole 5-0

7. november: Aulum Byskole - Gråsten Skole, 0-1

28. marts: Gråsten Skole - Søhusskolen, 1-0

8. april: Rosendalskolen - Gråsten Skole, 0-1

Holdets samlede målscore: 25-5

Hør hele interviewet med matchvinderen her: