Mødte deres overmænd

Dominans: Egtved Skole var på overarbejde i fredagens opgør

Flyvende hollænder. Foto. Henry Graversen
Flyvende hollænder. Foto. Henry Graversen

I et strålende solskinsvejr på den nye og meget flotte kunstbane var der lagt op til en spændende og fra starten meget intens kamp mellem Egtved Skole og Bredagerskolen. Værterne fra Egtved Skole indledte turneringen med en 2-0-sejr over Bredsten-Gadbjerg Skole, mens gæsterne fra Bredagerskolen slog BillundSkolen med hele 6-1 i deres første kamp.

Flyvende start
Bredagerskolen startede fredagens opgør som lyn og torden og bragte sig foran 1-0 efter knap tre minutters spil, da Oliver Mortensen sparkede på mål fra højre side, hvorfra bolden gik i kassen.

Presset fortsatte på Egtved Skole, da udeholdets Søren K. kom helt fri, men målmand Magnus Styrbæk kom godt ud og fik blokeret til hjørnespark. Men i det niende minut kom gæsterne på 2-0, da anfører Nicolai Nørlund affyrede et hårdt skud mod mål, som snød keeperen og gik i nettet.

Se også: Kendte ikke sin besøgstid

Intens fight
Der blev kæmpet og fightet om hver en bold, og derfor måtte værternes Emil Isaksen forlade banen i det 16. minut efter en lidt hårdhændet behandling af modstanderen. Han kom heldigvis tilbage senere og var med i kampen til slutfløjt.

Èn af udeholdets spillere måtte en tur i græsset, efter Emil Isaksen havde haft fat i ham. Foto: Henry Graversen
Èn af udeholdets spillere måtte en tur i græsset, efter Emil Isaksen havde haft fat i ham. Foto: Henry Graversen

Anfører Nicolai Nørlund fra Bredagerskolen var en utrolig arbejdskraft på banen, og han kæmpede og fordelte boldene rigtig godt til sine medspillere. Han var ligeledes en farlig målskytte, som ikke var bange for at trykke af på mål, og han var en evig uro for hjemmeholdet.

Egtved Skoles Jeppe Sørensen kom pludselig fri på et modangreb i det 22. min., men Frederik Berg i målet kom ud og fik tacklet bolden væk. 

Magnus Styrbæk måtte flere gange vise sin kunnen og redde kastanjerne ud af ilden for sine holdkammerater, som da Søren Konradsen i det 29. min. affyrede et flot langskud, som flot blev vippet over målet.

Se også: Mor på sidelinjen i sejr

Fortsatte presset
Kampen bølgede frem og tilbage - dog mest på hjemmeholdets banehalvdel, og der skulle ofte forsvares og cleares i forsvaret. Her var anfører Jacob Andersen en rigtig god mand såvel langs jorden som i luften.

Men Bredagerskolen fortsatte med at presse på og havde flere farlige angreb. Efter 46. minutters spil gav presset pote, da Nicolai Nørlund kom helt fri og udplacerede målmanden. Dermed stod den 3-0 til gæsterne fra Bredagerskolen.

Gæsterne i et farligt angreb. Foto: Henry Graversen
Gæsterne i et farligt angreb. Foto: Henry Graversen

Se også: Plankeværk var ikke nok

Trøstemål
Egtved Skole svarede dog igen fem minutter efter, hvor Jonathan Sørensen kunne reducere til stillingen 3-1 på et rigtig flot mål. Stillingen holdt dog kun til det 58. min., hvor Bredagerskolen ved Daniel Lau cementerede sejren ved at øge til slutresultatet 4-1. Dermed er Bredagerskolen videre til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor Præstelundskolen venter.

Prisvinderne efter kampen. Foto: Henry Graversen
Prisvinderne efter kampen. Foto: Henry Graversen

KAMPFAKTA:

Resultat:
Egtved Skole og Bredagerskolen, 1-4

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Magnus Styrbæk, Egtved Skole
Nicolai Nørlund, Bredagerskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Mads Sørensen, Egtved Skole