Mor på sidelinjen i sejr

Stærkt: Spillers mor måtte guide træneren

Afslutning til hjemmeholdet. Foto: Poul Horsbøl
Afslutning til hjemmeholdet. Foto: Poul Horsbøl

- Da drengene skulle tilmelde sig til Ekstra Bladet Skolefodbold, kom der så mange tilmeldinger – faktisk 36 stykker, at jeg slet ikke var i tvivl om, at vi skulle have to hold tilmeldt, lød det fra Bredagerskolens træner, Andreas Jørgensen. Onsdagens hold til kampen mod Balle Friskole bestod hovedsageligt af spillere fra syvende klasse, så det må siges at være en investering i fremtidens hold.

Teknisk dygtige
Udeholdet var fysisk underlegne mod drengene fra Balle, men teknisk set klarede de sig ovenud godt og var faktisk det bedste hold i den disciplin. Holdet var også tæt på at komme foran i kampens start, men et godt forsøg prellede af på stolpen.

Spillet bølgede frem og tilbage, og midt i halvlegen kom kampens første scoring. Balles Nicolaj Søgaard blev spillet godt i dybden, og han var sikkerheden selv, da han skulle afslutte.

Let på tå. Foto: Poul Horsbøl
Let på tå. Foto: Poul Horsbøl

Se også: TV: Buldrede derudaf

Pausesnak
I pausen blev det med kegler illustreret, hvordan Balle-drengene skulle køre sejren hjem. Det var den i haste indkaldte træner, der gav drengene gode råd. Om drengen ikke havde lyttet godt nok efter, er et spørgsmål, for drengene fra Jelling havde overvægten i spillet efter pausen.

Det var dog ikke nogen hindring for Balles Simon Davidsen, for midt i halvlegen gjorde han det til 2-0.

Keglerne blev taget i brug hos hjemmeholdet. Foto: Poul Horsbøl
Keglerne blev taget i brug hos hjemmeholdet. Foto: Poul Horsbøl

Se også: TV: Hattrick i målfest

Mor ved bedst
Kort efter ville Balle foretage en udskiftning, og her fik træneren hjælp af Mikkel Christiansens mor – det var nemlig Mikkel, der skulle indskiftes.

- Mikkel skal ikke spille ned bagved. Det går simpelthen ikke. Du må sætte ham længere frem på banen, lød de formanende ord fra Mikkels mor.

Der kom dog en anelse spænding om resultatet, da Bredagerskolens August Lydiksen fik reduceret til 2-1. Herefter satte udeholdet alt på et bræt, men det gav bagslag. I kampens døende sekunder scorede Asger Kristensen til slutresultatet 3-1.

Der var stor glæde hos hjemmeholdets spillere og publikum. For første gang i flere år lykkedes det nemlig for Balle Friskole at komme videre til anden runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.