Ny måltyv på toppen

18 gange: Så mange gange har Ditte Østergård scoret i blot tre kampe

Ditte har været brandvarm i de første tre kampe. Foto: John Jacobsen
Ditte har været brandvarm i de første tre kampe. Foto: John Jacobsen

Fredag tog Lundgårdskolen imod Aulum Byskole i 3. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Det var to hold med skarphed i støvlerne, som mødte op til fredagens kamp. Hjemmeholdet havde i 2. runde runde sejret med hele 9-0 over Hestlund Efterskole.

Gæsterne fra Aulum havde sejret med 5-1 over Vinding Skole, Sørvad og hele 17-0 over Engesvang Skole. Derfor var der udsigt til en målrig kamp.

Hjemmeholdet havde stor respekt for dagen modstander og var på forhånd hæmmet af, at een af spillerne i første runde brækkede benet.

Se kampfakta her.

TV: Kunne intet gøre

Vil være nummer et
Gæsterne lagde hurtigt pres på dagens modstander, og Ditte Østergaard, som spiller i Vildbjerg, fik scoret efter bare fem minutters spil. Ditte havde forinden scoret hele 11 mål, hvor ni af dem kom i storsejren mod Engesvang Skole.

I samme åndedrag måtte Melda Ulug lade sig udskifte med en fiberskade, som var sprunget op igen.

Ditte Østergaard pressede på og fik scoret yderligere to mål inden pausen. Det sidste mål blev scoret på straffe. Hjemmeholdets målvogter løb ud for at afværge en god chance, men desværre løb hun modstanderne ned i feltet. Hun blev samtidig skadet og måtte lade sig udskifte.

Det var klart, at gæsterne ikke var tilfredse med 3-0.

- Vi skal bruge kampen til at øve os og ruste os til næste runde, sagde gæsternes træner.

- Kampen er afgjort, men vi skal øve os i at spille os ud af problemerne, når vi bliver presset. Så gælder det også om at score nogle flere mål, så Ditte kan komme øverst på topscorerlisten.

Melda Ulug måtte gå ud med en fiberskade. Foto: John Jacobsen
Melda Ulug måtte gå ud med en fiberskade. Foto: John Jacobsen
 
TV: Buldrede derudaf

Hjemmeholdet var ramt
Efter at målmanden var udskiftet i pausen, var der yderligere en spiller, som måtte udskiftes.

- Hvorfor kan de få frispark, når vi ikke kan, sagde hjemmeholdets anfører.

Hertil svarede dommeren:

- Jeg kan ikke gøre for det, men det er selvfølgelig synd for dem, det går ud over. Men dejligt, at I fortsat kan smile, sagde kampens dommer.

- Vi bliver fandme ved, sagde Kathrine Holm

- Uanset, om vi er kommet lidt bagud, så kan vi godt kæmpe videre, selvom vi er ramt af skader.

Da målmandsposten blev ledig, tilbød Melda Ulug sig.

- Selvom jeg kun kan sparke med ét ben, så kan jeg vel godt spille videre på målmandsposten, hvor jeg ikke skal sparke så meget.

Hermed ofrede Melda sig for holdet i anden halvleg, hvor hun gjorde det udmærket.

Værterne forsøgte at forsvare sig, så godt de kunne. Foto: John Jacobsen
Værterne forsøgte at forsvare sig, så godt de kunne. Foto: John Jacobsen
 
TV: Enmandshær var ikke nok

Vil nå langt
Gæsterne fra Aulum Byskole var meget tændte på at komme langt i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold. Sidste sæson blev holdet slået ud af Vitaskolen fra Esbjerg. Men dette kan ikke gentage sig, idet Vitaskolen allerede er slået ud af turneringen. Målet er derfor at komme længere end 6. runde.

I 6. runde vil Aulum Byskole faktisk møde Nordre Skole - Bramming, der slog Vitaskolen ud, hvis begge hold når så langt.

I anden halvleg fik Ditte Østergaard scoret yderligere fire mål, så hun var oppe på syv mål i alt. Hun er nu er oppe på 18 mål i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold, og hun topper derfor pigernes topscorerliste.

Kampens sjoveste begivenhed opstod ni minutter før tid, da bolden smuttede fra hjemmeholdets målmand. Bolden fløj videre til Sofie Andersen, som pludselig stod helt paf med bolden i hænderne af ren refleks. En sjov episode, hvor alle blot grinede, da de fik øjenkontakt med Sofie, som nok var den mest overraskede af alle. Der kom selvfølgelig et efterfølgende straffe til gæsterne.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Lundgårdskolen - Aulum Byskole, 0-8

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Katrine Holm, Lundgårdskolen
Frida Høgh, Aulum Byskole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Melda Ulug, Lundgårdskolen

Hjemmeholdet kan dog forlade Ekstra Bladet Skolefodbold med god samvittighed. Holdet kom bedre med i anden halvleg trods det, at holdet var hårdt ramt af skader. Der blev kæmpet og fightet om hver en bold. Samtidig må de erkende, at de mødte et bedre hold. Derfor al mulig held og lykke til Aulum Skolen, der efters sejren er klar til 4. runde.