Op ad bakke for gæsterne

Jævnbyrdigt: Stik i mod spil og chancer

Bakkevejens Skole måtte sige farvel til Ekstra Bladet Skolefodbold efter første runde. Foto: John Jacobsen
Bakkevejens Skole måtte sige farvel til Ekstra Bladet Skolefodbold efter første runde. Foto: John Jacobsen

Bakkevejens skole mødte op til dagens kampe med ambition om at nå længere end sidste år, hvilket betyder mindst anden runde i turneringen.

Skolens trænerpar, Nils og Patrick, var optimistiske, selvom man måtte stille op med ny målmand Catrine Jakobsen – som var banens mindste – i stedet for holdets sædvanlige målmand Lærke Jensen, der havde brækket en finger. Begge spillere markerede sig dog på værdig vis i dagens kamp.

Se kampfakta her.

Tjæreborg Skole lægger taktik forud for kampen. Foto: John Jacobsen
Tjæreborg Skole lægger taktik forud for kampen. Foto: John Jacobsen

Stor udskiftning på holdet
Hjemmeholdet har de seneste år markeret sig på værdig vis i turneringen, men i år må holdet stille op med blot to spillere fra sidste års hold.

- I år er der et par 7. klasses spillere på holdet, og med et helt nyt hold er vi ikke på helt samme niveau som de tidligere år, hvor vi har haft rigtig gode og homogene hold. Bruttotruppen, vi har at tage spillere fra, udgør blot 16 spillere i modsætning til sidste års 26 mulige. Vi håber dog at kunne nå et par runder ind i turneringen – og så få så mange oplevelser som muligt, sagde træner Mette Uldahl forud for opgøret.

Se også: TV: Flyskræk var ikke nok

Pres på modstanderne
Allerede efter et minuts spil havde værterne deres første store mulighed efter et hjørnespark, men et godt skud strøg lige forbi trekantsammenføjningen. Gæsterne var hermed advaret.

To minutter senere var det gæsterne, som i en god kontra skød lige forbi værternes mål.

Men efter fire minutters spil blev der slået hul på bylden, og her var det Rikke Callesen, der bragte hjemmeholdet i front. Et godt indlæg på tværs af banen og et resolut skud fra Callesen – uden chance for målmanden. 1-0 til værterne.

Se også: TV: Årets første i verdens største

De skal ned med nakken
Jachinta Sloth og Mathilde Pedersen måtte starte på bænken for gæsterne i dagens kamp, men det havde de det fint med.

- Vi skal nok gå ind at afgøre dette opgør. Blot skal vi lige på banen, og så skal de ned med nakken. Vi ved, hvad det drejer sig om, og så gælder det jo bare om at skyde et par mål . Det må nok kunne gøres, sagde de to spillere med smil på læben.

Efter ti minutters spil var det Caroline Brinch, som modtog bolden efter et godt indlæg på tværs, hvorefter hun sendte en fin afslutning afsted. Ingen chance for hjemmeholdets målmand. 1-1 og kampen var nu helt lige. Efter 18 minutters spil var det igen gæsterne, som var på spil, men et heroisk kæmpende forsvar fik afværget.

Jachinta Sloth var overalt på banen. Foto: John Jacobsen
Jachinta Sloth var overalt på banen. Foto: John Jacobsen

Se også: TV: Længe ventet revanche

Vi går hele vejen
Trine Nielsen startede på bænken for hjemmeholdet, men var meget sejrssikker.

- Vi går hele vejen. Det er fedt at være med og at konkurrere skolerne imellem. Konkurrence, sammenhold og fravær fra skolen er jo bare helt optimalt. Vi har i dag to med fra 7. klasse, og det er også fedt at have dem med, da det er to supergode piger, som samtidig er nogle rigtig gode kammerater, udtalte Trine Nielsen.

Det var dog fortsat gæsterne, som dominerede spillet –  dog uden at have de helt store chancer. Efter 23 minutters spil blev det dog 2-1 til hjemmeholdet ved Oliva Svennild, som fik en pludselig chance, da en bold sprang fra en forsvarsspiller – og et kæmpehul var pludselig i forsvaret. Det udnyttede hun koldt og sikkert. Måske ikke helt fortjent efter spil og chancer, men det er jo målene, som tæller.

Et godt indlæg fra fløjen. Foto: John Jacobsen
Et godt indlæg fra fløjen. Foto: John Jacobsen

Se også: Rodet affære

God gejst i pausen
Gæsternes to trænere, Niels og Patrick, var meget optimistiske og opmuntrende i pausen.

- I kæmper super godt piger, og I har haft nogle rigtig store chancer. Fortsæt det gode spil, for vi kunne lige så godt have været foran. Det er små marginaler, vi er oppe i mod i dag. Brug kroppen – skyd på målmanden. Også stor ros til Cathrine på mål. Det er ikke din skyld, at vi er bagud. Du gør det super godt.

Jeg troede faktisk, de var langt bedre, sagde Astrid Bargisen som var en værdig anfører i dagens kamp.

I anden halvleg skulle der bare spilles to minutter, før gæsterne havde bolden i kassen – men desværre blev målet annulleret på grund af off-side-kendelse.

Se også: TV: Hattrick-helten Seedorf

Sidste søm i kisten
Efter 59 minutters spil cementerede Oliva N. Svennild sejren med sit andet mål, hvor hun først snød et par forsvarsspillere og derefter bankede bolden i mål til stor jubel for de mange tilskuere, som var mødt op til dagens kamp.

Alt i alt ville hjemmeholdet en tand mere end gæsterne, men de havde samtidig det fornødne held. Udeholdets piger kan dog være utrolig stolte af den præstation, de lagde for dagen. Der var gejst, vilje og kamp om hver eneste bold i en yderst jævnbyrdig kamp, som var en flot start på dette års skole fodbold turnering.

KAMPFAKTA:

Resultat:

Tjæreborg Skole - Bakkevejens Skole, 3-1

Prisvindere:

Vindere af fidusbamserne:

Rikke Callesen, Tjæreborg Skole

Amanda Klinge, Bakkevejens Skole

Vinder af fair play-håndklæde:

Lærke Jensen, Bakkevejens Skole

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere