Overblik: Læs ALT om Gråsten Skole

Finalist: Både offensivt og defensivt har de mange kvaliteter

Der var kæmpe jubel efter sejren i semifinalen. Foto: Henrik Schou
Der var kæmpe jubel efter sejren i semifinalen. Foto: Henrik Schou

Holdet har gennem hele sæsonen vist en enorm fightervilje, og især deres defensiv har været rigtig god.

Deres defensiv leverede også en fin præstation i kvartfinalen og semifinalen, hvor de formåede at holde buret rent i begge kampe. Isabella Jacobsen scorede, ligesom i kredsfinalen, kampens enlige mål i kvartfinalen, og Caroline Nielsen scorede kampens eneste mål i semifinalen.

Læs hele optakten til semifinalen her.

Finalen på plads:- Det er mega stort!

Gråsten Skole har kun lukket fem mål ind efter alle deres kampe indtil videre.

De har dog tidligere vist, at de ikke har været i stand til at holde modstanderne helt væk. Det har de dog modbevist fra kredsfinalen og frem til nu. I kredsfinalen blev Ditte Østergård pakket godt og grundigt ind, og hun kom nærmest ikke frem til nogle chancer.

Særligt Caroline Nielsen stod for denne opgave, og det udførte hun til perfektion. Hvis ikke Caroline havde mulighed for at nå frem til modstandernes angribere, så var der altid flere spillere klar til at tage over. Det vidner om, at de er i stand til at lægge en taktik og derefter holde sig til den.

I kredsfinalen havde de dog fire eller fem spiller med tilbage for at passe på én angriber. Det betød, at flere spillere ofte stod og kiggede bold, fordi Caroline som oftest klarede ærterne selv. De holdt også buret rent i kvartfinalen og i semifinalen.

I semifinalen mødte de Rosendalskolen, der inden kampen havde scoret hele 46 mål. Efter at have lagt en særlig taktik op til kampen lykkedes det dog at holde modstanderen fra at score.

Her var det særligt Caroline Nielsen og Freja Komischke, der sørgede for at holde modstanderne fra fadet.

Målmand Caroline Franson har flere gange vist, at hun er en sikker sidste skanse.

Der var masser af jubel efter målet til 1-0 i semifinalen. Foto: Henrik Schou
Der var masser af jubel efter målet til 1-0 i semifinalen. Foto: Henrik Schou

TV: Blev helten igen

Gråsten Skole er nemlig ikke et forsvarende hold normalt. De har virkelig mange angribere, og otte spillere har fundet vej til netmaskerne. I kredsfinalen og kvartfinalen viste især Isabell Jacobsen, hvordan det skal gøres. Godt nok scorede hun kun et enkelt mål i begge kampe, men hun lå hele tiden på lur.

Isabell er en anderledes angriber på den måde, at hun aldrig gør det, som modstanderne forventer. Hun er meget hurtig, og trods sin højde er hun utrolig stærk i nærkampene.

Ofte stiller de op i en meget offensiv formation, og de angriber usædvanligt meget. Midtbanen hjælper ofte angrebet med at sætte pres på modstanderne. Her er det især Julie Matzen, der kæmper 100 procent hele vejen igennem. Hun skaber altid uro på modstandernes banehalvdel, og så er hun ikke bleg for at gå ind i duellerne.

Det gjorde hun også i semifinalen, hvor hun virkelig viste, at hun er bindeleddet på holdet.

Pigerne har dog tidligere vist, at de har haft svært ved at få bolden det sidste stykke ind i målet, selvom de presser modstanderne i bund. Det fik deres træner til at sige, at de vist nok skulle øve lidt skud på mål efter første kamp.

Det har de dog stadig haft svært ved. De seneste tre kampe har de vundet 1-0, og især i semifinalen var de under pres i store dele af kampen. Et flot mål af Caroline Nielsen sikrede dog pladsen i finalen.

Matchvinder: 'Jeg skød bare'

Gråsten Skoles vej til finalen

10. september: Gråsten Skole - Broager Skole, 10-1

19. september: Sønderskov-Skolen - Gråsten Skole, 0-1

26. september: Gråsten Skole - Dybbøl-Skolen, 2-2 (Efter straffe: 6-3)

24. oktober: Tønder Overbygningsskole - Gråsten Skole, 2-4

31. oktober: Gråsten Skole - Sønder Otting Skole, 5-0

7. november: Aulum Byskole - Gråsten Skole, 0-1

28. marts: Gråsten Skole - Søhusskolen, 1-0

8. april: Rosendalskolen - Gråsten Skole, 0-1

Holdets samlede målscore: 25-5

Galleri: Rosendalskolen - Gråsten Skole

De største profiler
Julie Matzen er holdets anfører. Hun kæmper hele tiden og giver sig 100 procent hver gang. Hun går altid forrest og er ofte en trussel for modstanderne. Der er intet, der bliver givet væk gratis, når Julie er på banen.

Julie Matzen giver sig altid 100 procent og ejer midtbanen. Foto: Henrik Schou
Julie Matzen giver sig altid 100 procent og ejer midtbanen. Foto: Henrik Schou

Isabell Jacobsen er en klog og stærk angriber. Hun gør aldrig det, modstanderne forventer. Derfor er hun ofte farlig og kommer frem til chancer ud af det blå. Hun har scoret syv mål i denne sæson. Men selv når hun ikke scorer, udgør hun en trussel med sine mange løb.

Isabell Jacbosen er holdets topscorer og lurer altid på chancen. Foto: Henrik Schou
Isabell Jacbosen er holdets topscorer og lurer altid på chancen. Foto: Henrik Schou

Caroline Nielsen er en ægte klippe. Hun er normalt midtbanespiller, men i kredsfinalen trak hun sig tilbage og dominerede. Hun er god til at læse spillet, og så forstår hun at gribe ind på de rigtige tidspunkter. Scorede kampens eneste mål i semifinalen.

Caroline Nielsen (til højre) lader ikke nogen komme forbi hende. Foto: Henrik Schou
Caroline Nielsen (til højre) lader ikke nogen komme forbi hende. Foto: Henrik Schou

Freja Komischke viste sig virkelig fra sin bedste side i semifinalen. Hun tager altid de rigtige beslutninger, og lader til at være en meget intelligent spiller. Hun er kvik, læser spillet formidabelt og spiller hele tiden sine medspillere bedre.

Freja i blå spillede en rigtig god kamp i semifinalen. Foto: Henrik Schou
Freja i blå spillede en rigtig god kamp i semifinalen. Foto: Henrik Schou

Sådan gik finalerne i Vejle