Pigerne har håneretten

Femte runde: Pigerne nåede længere end drengene i årets turnering

Billund-pigerne havde meget at juble over. Mål, sejr, avancement til femte runde og håneretten over drengene. (Foto: Leif Sønderskov)
Billund-pigerne havde meget at juble over. Mål, sejr, avancement til femte runde og håneretten over drengene. (Foto: Leif Sønderskov)

Billunds piger:

– Nu har vi håneretten!

Men der var ikke overfor pigerne fra Vorbasse, men overfor Billund-drengene som tabte gårsdagens kamp til Holsted.

Se også: Ingen Jelling Festival

Se også: Hurtig basse

Klar til kamp. (Foto: Leif Sønderskov)
Klar til kamp. (Foto: Leif Sønderskov)
 

Se kampfakta her

Efter en knusende 4-1-sejr over pigerne fra Vorbasse Skole er Billund-pigerne nu klar til femte runde i Ekstra Bladet skolefodbold. Så langt er skolen aldrig nået før. Og derfor maner det nu til alvor, nu hvor holdene begynder ar vise klasse.

Den klasse mente holdets træner Annette Greisen nu også hendes piger havde, men om hun har ret, får vi at se. Pigerne viste i dagens kamp, at de er godt besat på alle pladser. Og de lever op til devisen om, at et godt forsvar er et godt angreb. Det fik pigerne fra Billund prøvet af i dagens kamp, for Vorbasse-pigerne var bestemt en god sparingspartner.

Få nærkampe i en fair spillet kamp. Men her var en. (Foto: Leif Sønderskov)
Få nærkampe i en fair spillet kamp. Men her var en. (Foto: Leif Sønderskov)

Se også: Rugbrød, bananer og varmecreme

Chancen fra distancen
Efter første fløjt i kampen var det Billundpigerne der var mest toneangivende, men ganske langsomt overtog Vorbasse-pigerne spillet, og var det ikke fordi at Billunds forsvar spillede snusfornuftigt, kunne kampen godt have fået en anden udgang.

Mod første halvlegs slutning kom der en gylden chance til Billunds Pernille Fredriksen. Hun tog chancen fra distancen og scorede til 1 – 0 – Flot mål.

I pausen blev der som sædvanlig uddelt velmente ord. Her var der god optimisme i Billund-lejren, mens man i Vorbasse-lejren sporede 'at hænge lidt med mulen'-attituden.

Vorbasse (gul) afværger et Billund-angreb. (Foto: Leif Sønderskov)
Vorbasse (gul) afværger et Billund-angreb. (Foto: Leif Sønderskov)

Se også: Havde marginalerne

Hurtigt på 3-0
Anden halvleg var kun to minutter gammel, da Luna Eriksen spurtede sig igennem i venstre side, og lagde bolden i det lange hjørne til 2-0.

Fem minutter senere var det Julia Nissens tur, og så stod det 3-0.

Vorbasse-pigerne begyndte at få lidt mere overtag i spillet, som resulterede i en reducering, og med et lille kvarter igen kunne der måske skabes spænding om resultatet.

Kampen blev dog lukket på et lidt uheldigt mål. Vorbasses målvogter kom til at salme en tilbagelægning op. Det må man ikke. Billund blev tilkendt en indirekte frispark tæt under mål. Her blev bolden serveret til Nina Skovlund, som via Kamilla Olsens hånd i målet og målstolpen, endte i målet til kampens resultat 4-1 til Billundpigerne.

En god og underholdende pigekamp, som strålede om kap med solen blev altså endestationen for Vorbasses piger, som alligevel kunne trøste sig med at de ikke før var nået så langt i Ekstra Bladet Skolefodbold.

1 af 3 Det er godt at have to gode 10'ere. (Foto: Leif Sønderskov)
2 af 3 Vorbasse på bolden. (Foto: Leif Sønderskov)
3 af 3 Billund-pigerne havde meget at juble over. Mål, sejr, avancement til femte runde og håneretten over drengene. (Foto: Leif Sønderskov)