Annonce:
Annonce:

Rugbrød, bananer og varmecreme

Det var opskriften: Men det var ikke nok til sejr for en flok trætte piger

Gang i varmecremen. (Foto: John Jacobsen)
Gang i varmecremen. (Foto: John Jacobsen)
Annonce:

Semi-proffer
Hjemmeholdet fra Højmarksskolen var mærket til dagens kamp. Mange af pigerne spiller klubfodbold og har trænet hårdt i mandags. Tirsdag deltog spillerne så i første runde af skolefodboldturneringen, inden der var klubfodbold på programmet onsdag, hvor det lykkedes at slå storebror fra EfB med 3-1.

Da skolen pludselig opdagede at næste runde skulle spilles inden tirsdag, var man nødsaget til at få kampen afviklet torsdag, hvilket betød, at nogle af pigerne skulle have støvlerne snøret og yde en ekstra ordinær indsats fire dage i træk. Derfor var det med bange anelser, at holdet stillede op til dagens kamp.

Se kampfakta her

Annonce:

Rugbrød, bananer og varmecreme
Hjemmeholdets træner, Luna, var godt klar over, at spillerne var slidte forud for dagens kamp. Hun havde derfor tidligt fra morgenstunden været på indkøb for at købe godt dansk rugbrød med masser af kerner, samt bananer, så spillerne for alvor havde noget brændstof i kroppen. Herudover var der indkøbt et par tuber varmecreme, for at blødgøre de stive og hårde muskler.

Der blev varmet grundigt op. (Foto: John Jacobsen)
Der blev varmet grundigt op. (Foto: John Jacobsen)
 

— Jeg har endvidere været så sød at give pigerne fri fra idræt, som vi ellers skulle have haft senere på dagen. Men jeg forventer jo så også, at alle yder alt det de overhovedet har mulighed for, hvilket der nok også bliver behov for, da Vorbasse har et super godt hold.

Da kampen blev fløjtet op viste det sig hurtigt, at gæsterne havde mere energi. Banens beskaffenhed var ikke de bedste, men det var en tung og våd bane med en storm på tværs af banen. Vorbasse var hurtigere på bolden og der gik da heller ikke mange minutter, før holdet var igennem for første gang. Der var dog ikke de helt store chancer, da det meste spil foregik på midten af banen. Højmark var dog super tæt på i det sidste minut, hvor forsvaret fra Vorbasse fik tacklet i sidste øjeblik. 0-0 ved pausen.

Drengene har håneretten

Havde marginalerne

Annonce:

Revanche
De to mandskaber mødtes også i sidste års runde i en yderst jævnbyrdig kamp, hvor det lykkedes for Højmarksskolen at score i de sidste minutter til 1-0. Derfor var gæsterne opsatte på at tage hævn i dette års opgør.

— I sidste runde måtte vi ud i straffesparkskonkurrence. Det skulle ikke gerne ske igen i dag, for det er lidt for nervepirrende, sagde gæsternes træner.

Vorbasse-pigerne i gult fik deres revanche. (Foto: John Jacobsen)
Vorbasse-pigerne i gult fik deres revanche. (Foto: John Jacobsen)
 

Holsteds klubtræner kiggede med
Mange af  Højmarksskolens spillere spiller klubfodbold i Holsted, som trænes af Jan Friis. Jan var da også en af de mange tilskuere i dag.

— Jeg må se, hvor godt de klarer sig, men Vorbasse er et super godt hold, som vi har haft store problemer med i turneringen. Jeg har dog en god trup og kan de holde kræfterne gennem hele kampen, så tror jeg på sejr. Vi træner tre gange om ugen. Onsdag mødes vi omklædte på banen kl. 05.45 for at træne inden spillerne skal i skole. Vi slutter af med morgenmad og så til bøgerne. Ikke mange professionelle spillere har samme program, men tøserne elsker at træne og spille. Så det er absolut en fornøjelse. De vil bare.

Annonce:

Frisparksperler

Åh, hvor hårdt
Inden pausen havde vikar Morten og Luna fra Højmarksskolen store overvejelser for, hvorledes holdet skulle spille anden halvleg.

— Vi spiller normalt 4-4-2, men i dag må vi nok hellere spille 3-4-3. Det er nok den bedste taktik med de spillere vi har til rådighed i dag.

Sascha Olofsson kom stiv og træt ud i pausen, hvor første kommentarer var:

— Hvor er varmecremen? Jeg har ondt alle vegne. Åh, det er hårdt i dag. Men nok også fordi jeg spiller på en noget uvant plads for mig i angrebet. Det virker som om, det er meget lettere at spille i forsvaret. Vi skal dog bare vinde i dag. Og så skal vi passe på Mette, da hun løber rundt med en lårskade – lad os ikke håbe den springer op så hun må udgå.

Det var en velbesøgt affære. (Foto: John Jacobsen)
Det var en velbesøgt affære. (Foto: John Jacobsen)
 

Annonce:

I anden halvleg fortsatte det gode spil fra gæsternes side, men det var hjemmeholdet, som var nærmest på en scoring efter 16 minutters spil, da der lige manglede en lang tå.

To minutter før tid var det Vorbasse, som pressede hjemmeholdets forsvar. Marie Jeppesen var pludselig helt fri, da forsvaret totalt misforstod hinanden, hvorefter det var meget let at sparke bolden over stregen. Sejren var hermed en realitet.

Men en yderst spændende pigekamp, hvor der var super god reklame for pigefodbold, og hvor ingen af holdene havde fortjent at tabe. Der var dog ingen tvivl om, at hjemmeholdet var helt færdige og slidte efter kampen, ligesom det var en kæmpe skuffelse for de fleste at måtte forlade turneringen.

Anne Rasmussen måtte midt i anden halvleg forlade kampen, da hun havde mega ondt i ryggen. En anden spiller havde ondt i hoften og Mette var lårskadet, så der skal lidt ekstra pleje til inden spillerne skal spille for Holsted igen på søndag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: