Sikker sejr trods chokstart

Comeback: Værterne fik hurtigt vendt skuden

Hjørnespark til Tjæreborg Skole. Foto: John Jacobsen
Hjørnespark til Tjæreborg Skole. Foto: John Jacobsen

Gæsterne fra Agerbæk Skole havde stor respekt forud for dagens opgør mod Tjærborg – men det kunne så ikke ses i kampens første ti minutter, hvor udeholdet helt uimponeret pressede hjemmeholdet i bund. Fra første fløjt blev hjemmeholdet presset i bund og efter bare to minutters spil kom belønningen, da Nanna Mathiasen kunne loppe bolden i mål. Se kampfakta her.

To min. senere var det så Rikke Callesen fra Tjæreborg, som med stort overblik og koldblodighed udnyttede, at målmanden var gået langt ud af feltet, hvormed hun sikkert kunne udligne til 1-1

"Vi stiller med rene amatører"
Emma Friis fra Agerbæk Skole startede kampen på bænken.

- Vi stiller med et rent amatørhold i lighed med, hvad Danmark gjorde i sidste uge – så det bliver nok svært. Men vi spiller for chancen. Vi har ej heller forberedt os synderligt meget – da vi kommer lige fra time i skolen sagde Emma Friis.

Herefter tog Tjæreborg Skole over, og i det 11. – 12. og 18. minut var det meget tæt på med gode skud fra distancen – men hver gang var det lige forbi den ene målstolpe.

Nærkamp. Foto: John Jacobsen
Nærkamp. Foto: John Jacobsen

Se også: Forsvarende mestre viste vejen

Forløsning
Efter 19 minutters spil lykkedes det endelig Tjæreborg at bringe sig på 2-1, da Olivia Svennild skød højt i målet uden chance for målmanden. I næste angreb var det yderst tæt på, at gæsterne fik tilkendt straffe – men desværre var det lige uden for feltet. Nogle af hjemmeholdets piger havde dagen forinden mødt gæsternes målmand i en turneringskamp – og allerede da havde man observeret, at hun ofte gik langt ud af målet. Derfor skulle dette udnyttes i dagens kamp – når mulighederne bød sig – og det gjorde det så ved 1-1 målet.

Fire min. før pausen blev det 3-1 ved Tilde Nielsen, som igen så, at målmanden var langt ude og sparkede derfor bolden højt i målet uden chance for målmanden. Køligt og med stort overblik blev bolden sat ind i det fjerneste hjørne op under overlæggeren.

Olivia Svennild fik scoret i mandagens opgør. Foto: John Jacobsen
Olivia Svennild fik scoret i mandagens opgør. Foto: John Jacobsen

Se også: En sand herrefight

Holdet måtte justeres
I pausen blev Agerbæks piger dirigeret godt og grundigt rundt - for noget måtte der ske.

- I må have noget vand – og så fremad på banen. Pas på off-side. Bare bliv ved med at kæmpe, sagde træneren til sine spillere.

De var imidlertid mere optagede af, om ikke en af modstanderne lignede en, som hed Lizette.

Jo, det er da helt vildt, at man kan ligne en person så meget, sagde Julie Ladefoged, som dog var klar over, at holdet skulle tale mere sammen i anden halvleg, hvis stillingen skulle holde.

Se også: Dommerens overtid blev afgørende

Stadion tømt for tilskuere
Om tilskuerne troede, at sejren var sikker – eller om det var madpakkerne og spisepausen, som skulle prioriteres højest skal være uvist – men et fyldt stadion blev reduceret til bare fire tilskuere, da anden halvleg blev fløjtet op.

Efter 34 minutter var det Oliva Svennild, som formåede at få sine gode afslutninger reddet af en godt kæmpende målvogter. Men bare et minut senere var det så 4-1 ved Olivia, som pludselig var helt alene igennem forsvaret.

Fem min. senere var det Tjæreborgs Thea Jørgensen som med et fantastisk skud måtte se bolden stryge lige forbi den ene tredje kant sammenføjning. Hun ydede en kæmpe indsats i mandagens kamp.

Efter 46 min. spil var det Tilde Nielsen, som i andet forsøg fik passeret målvogteren og stillingen blev hermed 5-1. Det blev også kampens slutresultat.

Thea Jørgensen fra Tjæreborg Skole med et godt skud på mål. Foto: John Jacobsen
Thea Jørgensen fra Tjæreborg Skole med et godt skud på mål. Foto: John Jacobsen