Søstre sloges forgæves, da Lærken lettede

Matchvinder: Slog til to gange og afgjorde løjerne

De tre søstre kunne ikke stoppe Lærke. (Foto: Poul Horsbøl)
De tre søstre kunne ikke stoppe Lærke. (Foto: Poul Horsbøl)

Det er ikke så ofte, at der er tre søstre på banen til skolefodbold. Og da slet ikke, når der ikke er et tvillingepar iblandt. Det var imidlertid tilfældet, da pigerne fra Thyregod tog imod Give i et rigtigt lokalopgør.

De tre søstre, Louise, Anne og Mette, fra henholdsvis 5. -7. og 9. klasse, glædede sig til opgøret.

— Når vi spiller kamp, tænker vi ikke over, at vi er søstre. Vi giver den bare gas hver gang, og så må vi håbe, at det er nok til en sejr.

Se kampfakta her.

Kampen bød på intensitet og dueller. (Foto: Poul Horsbøl)
Kampen bød på intensitet og dueller. (Foto: Poul Horsbøl)
 

Men forventningerne om en sejr fik et skud for boven allerede efter 12 sekunders spil, hvor Lærke fløj gennem Thyregods forsvar og scorede for Give Skole.

Thyregodpigerne havde bolden mest, men formåede slet ikke af få spillet omsat til chancer, så derfor foregik meget af spillet på banens midte.

I pausen blev hjemmeholdet enige om at rykke den ene af søstrene, Louise Christensen, helt frem i forreste geled i forsøget på at få mere gennembrudskraft. Det lykkedes om end det ikke gav sig udslag i de helt store chancer.

Ilddåb og sejr

Håbede ikke på straffesparksafgørelse
Trioens mor stod nevøs på sidelinjen og kiggede på. Midt i anden halvleg kom den forløsende udligning ved Stine Andersen. Det vakte jubel hos det talrige hjemmepublikum, hvor også moren til de tre søskende var at finde.

— Nu håber jeg sandelig ikke, de skal ud i straffespark for at få det afgjort. Det er en lidt uretfærdig måde at afgøre det på, men det kan jo blive nødvendigt, sagde hun.

Søtrenes mor fulgte intenst med i kampen. (Foto: Poul Horsbøl)
Søtrenes mor fulgte intenst med i kampen. (Foto: Poul Horsbøl)

Spænding til det sidste

Og netop som alle havde indstillet sig på en afgørelse på straffespark, lettede Lærken endnu engang. Med et par hurtige bask med vingerne, fløj hun endnu engang gennem Thyregods forsvar og afgjorde kampen med et velrettet skud. Og tidspunktet – et minut og 12 sekunder før slutfløjtet. Og alle Give-pigerne fløj hen for at omfavne matchvinder Lærke.

Om sejren var fortjent, kan der spindes mange historier om i det midtjyske – Give var de mest effektive og Lærken var flyvende.

Og så lige ros til greenkeeperen fra Thyregod – det var en fantastisk lækker grønsvær, der dannede rammen om de to kampe denne solbeskinnede mandag.