Spænding til det sidste

Intenst: Gæsterne trak det længste strå i tæt affære

Værternes keeper, Frederik Berg, i aktion i tirsdagens kamp. Foto: Poul Horsbøl
Værternes keeper, Frederik Berg, i aktion i tirsdagens kamp. Foto: Poul Horsbøl

Selvom banen i Jelling indbød til alt andet end godt fodboldspil, lykkedes det for Bredagerskolen fra Jelling og Præstelundskolen fra Brande at gennemføre en intens fight, hvor der var spænding om resultatet til absolut sidste fløjt.

Se kampfakta her.

Uskarpe Søren
Hjemmeholdet startede som lyn og torden – de kendte måske knoldene på den ujævne bane bedre end gæsterne. Der var nemlig ikke spillet mange minutter, før Søren Konradsen stod helt blank foran Præstelundskolens mål. Og selvom det var vanskeligere at misbruge den store chance, lykkedes det til ug med kryds og slange.

Og efter tilskuernes reaktion at dømme er det ikke første gang i turneringen, det er sket for Søren.

- Det er blevet lidt af en skidt vane for Søren at misbruge de store chancer. I den seneste kamp misbrugte han også tre kæmpechancer, lød det fra det kritiske hjemmepublikum.

Efteråret har sænket sig over Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: Poul Horsbøl
Efteråret har sænket sig over Ekstra Bladet Skolefodbold. Foto: Poul Horsbøl

Femmålsskytte slog til

Tog teten
Efterhånden kom gæsterne bedre med i spillet, og der var flere gode aktioner i begge ender af banen, men kampens to målmænd, hjemmeholdets Frederik Berg og gæsternes Rasmus V, tog godt fra på de nærgående forsøg.

Mod halvlegens slutning måtte hjemmeholdet store fighter Mathias Graversen bide i græsset. I kamp om bolden blev han skadet og lod sig kort efter udskifte.

- Kim, jeg er klar. Jeg er født klar, lød det fra én af hjemmeholdets udskiftere til træner Kim Jørgensen.

Mødte deres overmænd

Blev afgørende
Anden halvleg fortsatte i samme stil, som første sluttede. Dog med et lille overtag til Præstelundskolen, der drog fordel af den kraftige vind på langs af banen. Og kampen fandt sin afslutning ti minutter før tid – og set fra sidelinjen så det lidt tilfældig ud, at Præstelundskolens Rasmus Christensen fra en fri position fik scoret kampens afgørende mål.

- Jeg blev godt nok lidt overrasket over pludselig at stå helt fri foran målet. Og når man får sådan et tilbud, er der ikke så meget at betænke sig på, lød det fra målscoreren.

TV: Enmandshær var ikke nok

Hvilede på laurbærrene
Men føringen gav ikke gæsterne den ro, man kunne forvente. Fremfor at fortsætte det offensive spil trak holdet sig - bevidst eller ubevidst – længere tilbage på banen og overlod spillet til hjemmeholdet.

De lagde et hårdt pres i de sidste minutter og var også tæt på at sende opgøret til en afgørelse på straffespark uden held. Det tætteste var et skud på træværket. Dermed sluttede opgøret 1-0 til gæsterne fra Præstelundskolen, der nu er videre til næste runde i Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor de skal møde Lundgårdskolen.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Bredagerskolen - Præstelundskolen, 0-1

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Frederik Berg, Bredagerskolen
Lucas, Præstelundskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Mathias Graversen, Bredagerskolen