Stjerne fra forsvaret: Sjovt at være målscorer

Dagens profil: Nanna Bjerrum var Bakkevejens helt store stjerne

Godt indlæg af Nanna Bjerrum. Foto: John Jacobsen
Godt indlæg af Nanna Bjerrum. Foto: John Jacobsen

Kampen mellem Bakkevejens Skole og Brørupskolen måtte udsættes cirka 10 minutter, da kampens dommer aldrig dukkede op.

Fandt en dommer
Det lykkedes at finde Bramming Boldklubs mangeårige holdleder Jan, som straks trådte til som dommer. Han fik afviklet en god kamp, og begge hold kunne være godt tilfredse med indsatsen.

Se kampfakta her

Bakkevejen startede godt
Hjemmeholdet fra Bakkevejen var sat godt op til kampen og startede med lyn og torden. Efter bare 18 sekunders spil manglede der blot en inderside til at skubbe bolden over målstregen - men for sent, og gæsterne var advaret.

Hjemmeholdet har fire spillere fra syvende klasse, mens resten er fra ottende. Alle spiller klub, hvilket var tydeligt mod Brørup. Derfor håber pigerne også på at nå langt i dette års turnering.

Da urets viste 6:50, skød Nanna Bjerrum på mål - helt uden chance for keeperen. 1-0 til Bakkevejens Skole. Ét minut senere var det skød Emma Persson lige forbi stolpen.

Carstens piger - god opbakning fra tilskuerne. Foto: John Jacobsen
Carstens piger - god opbakning fra tilskuerne. Foto: John Jacobsen

Klasse-keeper Jessica

Skarpe foran mål
Efter 13 minutter blev det 2-0 ved Nanna , om igen stod på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt. Og otte minutter øgede Amalie Hein til 3-0 på et godt langskud. Det var stillingen ved pausen. Faktisk formåede gæsterne først tre minutter før tid at have første skud på mål.

Gæsternes træner Kenneth var noget på den, da hjemmeholdet scorede til 2-0, og han var i syv sind for at finde modtræk til Bakkevejens.

- Vi spillede ikke godt i den første kamp i år. Vi spillede defensivt. Vores taktik i dag er det omvendte, men vi kan ikke komme over midten og får dermed holden i hovedet hele tiden, lød det.

I pausen fik spillerne en motiverende peptalk.

- Vi har brug for nogle spillere, som kan lave ravage, sagde Kenneth.

- Find en spiller og bevæg jer for hinanden. Når vi kommer frem i angreb, glider spillet bedre, men det kræver, I kommer over midten og viser mere aggresivitet.

TV: Brændende Bawi

Skønt at være med
En af spillerne hos Brørup var Rosa Vismar. Hun var med i Ekstra Bladet Skolefodbold for første gang, for skolen har ikke haft et pigehold med de sidste par år.

- Det er sjovt at være med, og det giver et dejligt afbræk fra skolen, forklarede hun, inden talen faldt på taktikken.

- Vi skal længere frem på banen, men de er bare for gode. Og de tackler hele tiden bolden fra os, så vi igen skal hjem og forsvare. Det er hårdt.

Rosa havde kæmpet godt i første halvleg. Så godt, at hun var blevet trådt over tæerne af en modstander. Og hun var helt sikker på, den ene tå ville falde af.

- Okay, falder den af, må vi se, om vi kan sætte den på igen, lød det fra træneren.

De tog chancen, og Rosa spillede flot i anden halvleg også.

Som det sidste sagde Kenneth til sit hold:

- Ud og kæmp videre. Så lapper vi sammen bagefter.

TV: Hattrick og lækre detaljer

Liv ude med skade
Gæsternes Liv Reinholdt måtte trække sig fra holdet umiddelbart før kampstart grundet en skade. Liv søgte gennem hele første halvleg at skabe positiv stemning på bænken, men Bakkevejens var bare for gode. Det var faktisk Liv, som i sidste runde formåede at score det afgørende mål på straffe - og sjovt nok var det mod hendes kusine.

- Men uanset hvad, sagde Liv.

- Får vi pizza efter kampen. Hvis vi vinder, får vi vinder pizza med fyld, og taber vi, bliver det taberpizza med begrænset fyld. Bare det, at vi er nået til anden runde, er en sejr for holdet - og vi har været super glade for at være med, fortalte Liv.

Målgivende aflevering. Foto: John Jacobsen
Målgivende aflevering. Foto: John Jacobsen

Ninna var fremragende
Kampens helt store spiller var Nanna fra Bakkevejens Skole, som i fritiden spiller for Bramming Boldklubs U15-hold i A-rækken.

- Vi spiller godt i dag og har et godt sammenspil, sagde Nanna.

- Vi har fordel at kende hinanden fra klubholdet, hvor vi foreløbig har vundet alle kampe efter at være rykket ned fra mesterrækken. Normalt spiller jeg i forsvaret, men det er sjovt og helt anderledes at være målscorer.

- Det er helt vildt, at jeg har nettet hele fire gange i dag. Jeg må snart på landsholdet, lød det med et smil fra Nanna.

STUK's skydetelt: Daniel reddede alt

Blev taget ud i pausen
Nanna blev taget ud i pausen og trippede for at komme ind. Træneren lovede, at hun måtte få det sidste kvarter, hvilket hun ikke var tilfreds med.

- Jamen, jeg kan sagtens klare meget mere tid på banen.

Og træneren gav efter, hvorefter Nanna gik ind og nettede yderligere to gange. Faktisk var det meget usikkert, om Nanna overhovedet måtte spille kampen mod Brørup, da hun har haft hjerteproblemer. Et sundhedstjek blev rykket frem til i går, hvor lægerne gav grønt lys for, at hun kunne stille op. Så det var en super glad pige, der kunne snørre støvlerne - og det må siges, at hun spillede forrygende med sine fire mål og generelt gode indsats.

Kampens bedste spiller: Nanna Bjerrum. Foto: John Jacobsen
Kampens bedste spiller: Nanna Bjerrum. Foto: John Jacobsen

Søstrene Tax bag sejr

To gange straffe
Efter 36 minutters spil lykkedes det Signe Toft at bringe holdet foran med 4-0, og bare seks minutter senere viste det sig at være en god ide at indskifte Nanna igen, da hun scorede sit fjerde mål til 5-0 på straffe.

Få minutter senere blev der igen foretaget benspænd i straffesparkfeltet – men Lærke Holm scorede ikke på chancen.

Fem minutter før tid var det igen lige ved og næsten for gæsterne, men Olivi skød lige forbi den ene målstolpe.

Marie Thomsen fra Bakkevejens Skole fortalte efter sejren, at mange af spillerne havde deltaget ved Kibæk Cup og vundet de sidste to gange, de har været med. Og de tog en flot tredjeplads ved en stor turneringen i Holland. Så de er dygtige boldspillere.

- I år gælder det finalen i Ekstra Bladet Skolefodbold, sagde Maja glad.

TV: Fighter: Vi slår dem næste gang