Stolperne i vejen

Hamrede på stolperne: I anden halvleg væltede målene ind på stribe efter stillingskrig

Stolperne gjorde det svært for hjemmeholdet i første halvleg. I anden halvleg satte de dog trumf på. (Foto: John Jacobsen)
Stolperne gjorde det svært for hjemmeholdet i første halvleg. I anden halvleg satte de dog trumf på. (Foto: John Jacobsen)

Kampen imellem Fourfeldtskolen og Spangsbjergskolen var kun hjemmeholdets anden i denne turnering. Efter en fornuftig start i første runde galdt det i dag om at komme videre.

Holdet består primært af spillere som spiller fodbold i Sædding og Efb. Måske ikke toppen af det spillermateriale som findes, men en god homogen trup, hvis alle yder de formår, sagde hjemmeholdets træner Jørgen Toft, som har en stor fortid som spiller i EfB på højeste niveau.

Efter 18 minutters spil var det første gang, hjemmeholdet havde skud på mål.

Det var en spændende måde, at stregerne var tegnet op på. (Foto: John Jacobsen)
Det var en spændende måde, at stregerne var tegnet op på. (Foto: John Jacobsen)
 

Peter Brinch-Nielsen trykkede af lige over midten af banen, men bolden ramte stangen og fortsatte i spil igen.

Hjemmeholdet havde rigtig meget godt spil med mange afleveringer. Små korte afleveringer til nærmeste spiller og hermed var der et godt pres på gæsternes mål.

Det var derfor en streg i regningen, da Lukas Jensen fra Spangsbjergskolen pludselig trykkede af langt ude fra, da ingen gik imod ham. 0-1.

Efter 24 minutter var det Jacob Petersen, som havde et tørt huk mod udeholdets mål, men igen var det overliggeren, som måtte ride stormen af.

Dette afstedkom hjemmeholdets træner til at foreslå, at tre skud på stolpen måtte være lige så godt som en scoring – men det var der ikke rigtig nogen, som var med på.

Sebastian Bjerregaard måtte starte kampen på bænken. Sebastian spiller ikke normalt fodbold, men alene håndbold i Sædding.

— Jeg syntes dog, det er super dejligt og rart at spille skolefodbold. Vi mødes på tværs af klasserne, og det er sjovt at spille for så mange af skolens elever, som er mødt op for at heppe på os.

— Måske er vi bedst, når vi kommer bagud med et mål, selvom vi ikke har prøvet det før. Derfor er det bare lidt øv, at vi nu er kommet bagud, men jeg skal jo nok vise dem, hvordan en spiller kan løfte holdet til sejr, når træneren sætter mig på banen, sagde en sejrssikker Sebastian med et smil på læben.

Se kampfakta her.

Lige affære

Udskiftning af angrebet
— Lad os skifte hele angrebet ud.

Sådan lød ordene fra Peter Brinch-Nielsen i pausen.

— De har kun haft et skud på mål, og vi har presset dem i alt den øvrige tid. Derfor er det for dårligt, at vi ikke har scoret endnu, sagde Peter.

Træner Toft var imidlertid lidt mere afdæmpet.

— I har spillet udmærket. Med lidt få justeringer kan vi ændre denne kamp. I skal lidt tættere på anføren. De har reelt kun haft en afslutning, som gav mål. Det er bare ærgerligt. I skal tættere på nr. 9 og se at få mere bredde i spillet. I gør det alt for svært for jer selv og for let for modstanderne, når i klumper sammen. Så fortsæt bare i samme spor, og vi vil vinde denne kamp. Det er jeg helt sikker på, lød det.

Bare 29 sekunder senere lå bolden i kassen. Patrick Wolff foretog en flot solo og loppede bolden over målmanden. 1-1 og kampen var igen helt lige.

Ikke meget senere var Patrick Wolff igen på pletten. Lynhurtigt løb han igennem forsvaret og scorede til 2-1.

Scoringen til 2-1 udløste stor begejstring hos hjemmeholdets mange tilskuere, som straks gik i gang med slagsangene:

— Målmand sover du – sover du? Så du ikke skuddet – så du ikke skuddet – Godt, for der var mål!

Der var god opbakning på linjerne. (Foto: John Jacobsen)
Der var god opbakning på linjerne. (Foto: John Jacobsen)
 

Stemningen var høj og tilskuerne var helt oppe.

Efter syv minutter var det Anders Skodborg, som i to forsøg fik scoret til 3-1.

Efter 10 minutter var det igen Patrick Wolff, som kunne lave hattrick med sin tredje scoring – og igen et lop uden chance for målmanden.

Flere mål i vente
Gæsternes ihærdige træner Anja var noget ærgerlig, over måden hvorpå hendes hold spillede:

— De er for sejrsvante i dag. De tror bare, det er noget, der skal overståes.

— De kæmper ikke som hold, der er tale om enkeltpræstationer. Møller er bare god i dag. Han har ingen fejl lavet overhovedet, og gid de andre fulgte i hans fodspor. Hjemmeholdet får også deres mål for let. Ikke fordi vores målmand ikke gør det godt, men det kræver også et forsvar, lød det.

Efter 45 minutters spil lykkedes det Andreas Munkholm at reducere til 2-4, da han pludselig stod helt fri og havde let ved udplacere hjemmeholdets målmand med en inderside. Andreas havde bundet forsvaret godt sammen i første halvleg, men var pludselig rykket med frem.

Til sidst var gæsterne tæt på. Men fem minutter før tid var det Peter Brinch-Nielsen som efter et frispark, hvor bolden suste igennem muren, pludselig stod helt fri og kunne udplacere målmanden.

I sidste minut var det Christian Løvenkrans, som kunne cementere sejren til 6-2.

Christian har det ikke fra nogen fremmede at kunne score mål,  idet han er søn af Tommy Løvenkrans, som har en stor fortid i EfB og Sønderjyske.

Patrick Wolff scorede tre mål i opgøret. (Foto: John Jacobsen)
Patrick Wolff scorede tre mål i opgøret. (Foto: John Jacobsen)