Stort fokus på Fair Play

Vigtigt: Hjemmeholdets tilskuere udviste stor respekt for modstanderen

Hjemmeholdets træner havde stort fokus på Fair Play. Foto: Henry Graversen
Hjemmeholdets træner havde stort fokus på Fair Play. Foto: Henry Graversen

Kampen mellem de to pigehold fra Rødding Skole og Brørupskolen fik en dejlig optakt inden start, da træneren fra Rødding, lærer Ulla T Andresen, gik hen foran den tætpakkede tribune med elever og fortalte dem, at de skulle opføre sig ordentligt og virkelig vise Fair Play overfor begge hold og applaudere de positive ting, som skete på banen, og dette råd fulgte eleverne.

Se kampfakta her.

Det blev en snæver sejr til hjemmeholdet. Foto: Leif Christensen Jyllandsyd Vandt med snævert ciffer

Hurtigt mål
Kampen var kun tre minutter og 40 sekunder gammel, da udeholdets Mie Lund fyrede kanonen af til en scoring. 1-0 til gæsterne - uden chancer for hjemmeholdets målmand Kristin Wendeborn.

Kampen bølgede frem og tilbage, og hjemmeholdets Pernille Lund fik sig fightet igennem til en stor scoringsmulighed, men det endte med hjørne i situationen.

Efter noget fumleri i hjemmeholdets forsvar i det 22. minut var udeholdets Olivia M. pludselig helt fri. Hun udnyttede tilbuddet til at øge føringen til 2-0.

Det blev en tæt kamp, men hjemmeholdet tog sejren. Foto: Leif Christensen Jyllandsyd TV: Der blev gået til stålet

Frem og tilbage
Så kom der en reducering i 27. minut, hvor hjemmeholdets enmandshær Rikke Christensen gik solo fra banens midte og afsluttede løbet med et skud, som udeholdets målmand ikke kunne holde, så stillingen nu var 2-1.

Kun et par minutter efter øgede udeholdet dog føringen til 3-1 med en scoring af Nanna F. Mere skete der så ikke i første halvleg.

I pausen var det tydeligt, at udeholdets Rikke Christensen, en lille hurtig spiller, var fuldstændig pumpet for kræfter efter sine mange flotte forsøg på modangreb. Det gik meget langsomt mod boksen. Der var virkelig brugt mange kræfter i første halvleg og selvom der kom sporadiske forsøg efter pausen, var Rikke en meget træt spiller.

Det var ikke gået udeholdets træner forbi, at den hurtige spiller fra hjemmeholdet skulle stoppes, og der blev derfor lavet omrokeringer i opstillingen til anden halvleg, således at der kom hurtige folk ned i de bagerste kæder. Det lykkedes da fint at dæmme op for enmandshæren i anden halvleg.

En træt pige fra hjemmeholdet. Foto: Henry Graversen
En træt pige fra hjemmeholdet. Foto: Henry Graversen

Kampens mindste og største. Foto: Carsten Kortegaard Jyllandsyd Spænding til slut

Ikke flere mål
I det 40. minut blev der dømt straffe for hands til udeholdet, men skuddet fra Nanna blev klaret af målmanden.

Der blev stadig fightet over hele linjen. Det resulterede i et par advarsler henholdsvis i 52. min. til udeholdets Line S. for et benspænd på Rikke Christensen, og i 56. minut til hjemmeholdet Sabine Jensen også for et benspænd, således at begge hold sluttede kampen med en spiller i undertal.

Flere store chancer blev brændt i slutfasen, hvor langt de fleste piger var en smule trætte og måske derfor kom de to forannævnte advarsler.

Generelt set ellers en meget fair spillet kamp, hvor udeholdets træner udtalte

- Vi er bestemt ikke vant til at vinde i denne turnering, så det var dejligt med en sejr.