Straffe i lokalopgør

Dramatik: Måtte afgøres fra pletten

Kampen måtte afgøres i straffesparkskonkurrence. Foto: Henry L. Graversen
Kampen måtte afgøres i straffesparkskonkurrence. Foto: Henry L. Graversen

Det var tydeligt allerede før kampstart, at det var et lokalopgør, da de to holds piger kendte hinanden og uddelte kram til modstanderen. Skjern Kristne Friskole var på hjemmebane mod Amagerskolen, og der blev spænding til det sidste.

Se kampfakta her.

Se også: Kongerne fyrede den af

Forsigtig start
Der var rigtig meget spil på midten af banen, men efter syv minutter kom det første farlige skud på mål, da Silje Østergård fra Skjern Kristne Friskole affyrede et dykkende skud, som gik lige over målrammen.

Bare fire minutter senere skete der noget i den anden ende, da Amagerskolens Sofia Hoffmann havde et skud på den ene opstander, hvorefter bolden gik til målspark.

Se også: TV: Erobrede kampen

Gæsterne fik overtaget
Amagerskolen tiltvang sig stille og roligt overtaget, og specielt Astrid Villumsen arbejdede godt på midten af banen og sendte mange god bolde frem til angriberne, hvor især Sofia Hoffmann var en kilde til stor uro for modstanderen grundet sin hurtighed. Hun var involveret i mange nærkampe på fløjene.

I forsvaret for Amagerskolen var det anfører Mie Iversen, som var den fremtrædende spiller med sin hurtighed og gode boldkontrol. 

Der blev kæmpet indædt om bolden, der ikke altid opførte sig som forventeligt, og derfor opstod der flere sjove situationer. Blandt andet når pigerne gled på den regnvåde bane. 

Stillingen ved halvleg var uændret 0-0, og derfor skulle der ekstra opladning i pausen til hos hjemmeholdet, hvis slaget skulle vendes og der skulle sejres.

Der blev kæmpet til det sidste i opgøret. Foto: Henry L. Graversen
Der blev kæmpet til det sidste i opgøret. Foto: Henry L. Graversen

Se også: TV: Tak til Oliver

Billedet det samme
Anden halvleg forløb på næsten på samme måde med Amagerskolen som toneangivende, og Sofia Hoffman havde både i det 34. og 38. minut store muligheder for at score, men en virkelig god indsats fra målmand Marie Østerby forhindrede dette ved fine blokeringer, når der var friløbere, ligesom anfører Line Kjær var en sikker og konsekvent skanse i værternes forsvar.

I det 54. minut havde Caroline Emborg et virkelig flot sololøb på højre fløj, hvor hun elegant passerede tre modstandere men blev så stoppet af den sikre målmand Marie.

Se også: Satte sig på tronen

Måtte ud i straffe
Halvlegen sluttede uden mål, og derfor måtte spillerne gå til straffesparkskonkurrence efter input fra de to holds trænere. Især målmand Marie Østerby var påvirket af dette og fik fin opbakning fra medspillerne.

Der skulle så i første omgang skydes fem spark af hvert hold, og det endte uafgjort, og først på det sjette spark faldt afgørelsen ud til Amagerskolens fordel. De vandt med 3-2 efter flot indsats af de to målmænd.

Dermed sejrede Amagerskolen i lokalopgøret i Skjern efter lidt af et drama til sidst.