Synsk træner på spil

Sene mål: Først i anden halvleg var Vadehavsskolen kommet helt op i gear

Et hovedstød. Foto: John Jacobsen
Et hovedstød. Foto: John Jacobsen

Hjemmeholdets træner, Carsten fra Vadehavsskolen, var meget opsat på sejr i opgøret mod Fortunaskolen.

- Vi vinder med et par overskydende mål, slog han fast inden kampen.

Se kampfakta her

Klar med peptalk
Bænken blev hurtigt ryddet for tilskuere, så der kun var udskiftningsspillere på bænken.

- Jeg vil vinde, og I skal koncentrere jer om opgaven - og være klar. Skru også ned for musikken, så jeg har mulighed for at tænke klart, når der er så meget larm på sidelinjen, sagde træner Carsten.

Stærke på omstillinger

Pandebånd vs. voks
Tobias Bevense fra Vadehavsskolen måtte til kampen bruge pandebånd for at holde håret væk fra øjnene. Og så var bænken klar med lidt drilleri:

- Måske du burde overveje at bruge voks? Det er meget bedre, lød det med et smil.

Kampen startede meget stille, og stort set alt spil foregik på midten af banen. Efter fem minutter spil var det hjemmeholdet, som første gang kom fri på fløjen med et godt skud indover - men lige i favnen på målmand Sebastian Ladefoged.

TV: Brasiliens strandbold i Esbjerg

Efter 25 minutter kom næste chance til hjemmeholdet, hvor det var stolpen, som lige akkurat reddede, og bolden fortsatte ud til målspark.

Væk med lortet
Fortunaskolens træner Rasmus var meget godt tilfreds med spillernes indsats efter første halvleg.

- Vi har godt styr på tingene. Vi diskuterer ikke med dommeren - eller andre - og stemningen er bare super god.

Trådte i Tjære efter 14 sekunder

- Fortsæt med det, for en dårlig stemning præger spillet i negativ retning. Og det har vi absolut ikke brug for i dag. Vi står fint i forsvaret men vi skal have backerne mere med i spillet som igangsættere.

Generelt ville Rasmus gerne, at de fik bolden mere udover fløjene.

- Få også mere bredde i spillet og løb mere for hinanden, så der er større mulighed for at komme af med bolden. Og skulle det brænde på, så væk med lortet! Ud af kommunen ... eller hvor langt, I nu kan sparke. Bare bolden kommer langt væk, pointerede Rasmus.

Hurtig basse lagde linjen

Det gør nas
Christoffer fra Fortunaskolen måtte på et tidspunkt trække sig lidt uf af kampen efter at have fået et vrid i foden.

- Det gør sgu nas, men jeg håber at komme ind igen lidt senere. Vi spiller jo godt, men vi skal dække mere op og langt mere tæt, end vi gør det nu, forklarede Christoffer.

- Og vi skal bakke angrebet mere op, så skal vi nok vinde, sagde Christoffer, som kom ind i kampen igen efter 10 minutters pause.

TV: Kaptajnen synger og danser for humøret

Stjæler hvis det er muligt
Fortunaskolens træner havde set frem til at skulle en tur til Ribe igen i år. Sidste år var det med pigeholdet, som stjal sejren. Holdet var total nedspillet, men formåede at komme ud i straffesparkskonkurrence, hvor holdet scorede på samtlige sine spark i modsætning til hjemmeholdet.

- Det er en sejr, som vi har grint meget af og set tilbage på mange gange i årets løb, lød det fra Rasmus.

- Kan vi gøre det samme i dag, så gør vi det sgu, men det er ikke helt så let.

TV: Hattrick på fem minutter

Der kom målet
Efter 45 minutters spil var det Victor Christiansen, som modtog bolden, efter Lasse Alsted havde taget et langt løb mod mållinjen. Bolden blev spillet skråt tilbage, og der skulle blot en inderside på. 1-0 og en scoring efter fodboldbogens ABC. Virkelig flot mål.

Fire minutter senere var det Søren Gravengård, som kunne øge til 2-0 efter at have dirigeret bolden op i hjørnet af målet helt uden chance for målmanden. To minutter senere var det igen Søren, som kunne score til 3-0 efter at have afdriblet forsvaret.

Farlige Frank løb ind i 'Messi-myggen'

Høj stemning på linjen
Vadehavsskolens piger hang noget med hovederne inden kampen, da de netop var blevet slået ud af Bække efter straffesparkskonkurrence. Stemningen var dog hurtigt tilbage, og der blev sunget og hujet udenfor banen.

- Vi er hvide, vi er røde!

- Sikke en fest, vi har nu i dag ...

Stemningen var høj, og de kunne se drengene vinde 3-0.

TV: Ud at se med Urban P