Tog værterne ved næsen

Bare bedre: Næsbjerg Skole vandt en overbevisende sejr

Hård nærkamp i tirsdagens kamp. Foto: John Jacobsen
Hård nærkamp i tirsdagens kamp. Foto: John Jacobsen

Det var et noget tomt stadion, spillerne mødte op til i tirsdagens kamp. Fra Amagerskolen var der en enkelt tilskuer, mens gæsterne fra Næsbjerg Skole havde mobiliseret hele tre. En af årsagerne hertil var, at skolen ligger langt fra stadion – og samtidig afholdes der emneuge, som eleverne var optaget af, mens kampen løb af stablen.

Se kampfakta her.

Scoringskrise i Skjern
Amagerskolen var nået til tredje runde af dette års turnering – uden endnu at have scoret mål i ordinær spilletid. Holdet har således sejret to gange på straffespark – så målet var at score et ”rigtigt mål” inden for normal spilletid.

Efter bare ti minutters spil lykkedes det Julie Pedersen at bringe gæsterne i front 0-1. Gæsternes spil var præget af stor nervøsitet indtil første scoring – og med dette mål gav det holdet ro til at komme videre med endnu en scoring.

Efter 18 min. spil lykkedes det Alberte Als at score efter hjørnespark – og gæsterne dominerede gennem hele første halvleg, hvor spillerne var først på bolden hele tiden.

Straffe i lokalopgør

Mor med tæpper og bænk
Pernille Madsens mor var en af de tre medrejsende tilskuere til dagens kamp.

- Jeg plejer at se så mange af holdets kampe som muligt – og jeg har fulgt mine fire børn til mange sjove og spændende begivenheder, sagde hun.

I dag var det godt at have en rutineret tilskuer med – idet der var sørget for udskiftningsbænk – så spillerne ikke skulle sidde på den kolde jord – samtidig med at der var medbragt tre lune tæpper til udskiftningsspillerne. Mathilde Andersen havde stor glæde af de medbragte tæpper.

- Jeg har dog svært ved at genkende metrologernes forudsigelser om dagens vejr. De har lovet op til 20 grader i dag, men det er pisse koldt, og nu vil jeg bare ind og score en masse mål, sagde en optimistisk Mathilde med et stort smil på læben.

Der var sørget for tæpper på udeholdets bænk. Foto: John Jacobsen
Der var sørget for tæpper på udeholdets bænk. Foto: John Jacobsen

Galleri: Kibæk Skole - Amagerskolen (D)

Tilfredshed i pausen
Næsbjerg Skoles træner var meget positiv og glad i pausen.

- Vi rokerer holdet lidt og sætter to nye angribere ind. I sidder på kampen – men bør score lidt flere mål. I gør rigtig mange ting rigtigt i dag, og I er gode til at komme på andenbolden, hvilket gør, at modstanderne hele tiden er presset til det yderste. Der laves små fejl undervejs – men det er også okay, sagde Jens Chr. Schultz, da han sendte pigerne ind til anden halvleg.

Sille Friis var dog lidt mere beskeden.

- Vi fører godt nok med to mål – men derfor har vi jo ikke vundet – og det gælder om at være klar fra start, sagde Sille.

TV: Tak til Oliver

Kæk Vestergaard
- Vil du have, jeg får et hjertestop.

Sådan lød ordene fra en rap Emma Vestergaard, som blev opfordret til at spille på midtbanen.

- Jamen du må da kunne forstå, at jeg ikke er i stand til at løbe så meget – og du ender med at tage livet af mig – hvis du virkelig mener, at jeg skal have denne plads. I øvrigt er det så koldt, at jeg er ved at tisse i bukserne, sagde hun.

Da dette ikke var tilfældet, blev der ladet op med en lille sang forud for anden halvleg, hvor der for alvor blev gået til den af en glad Emma Vestergaard.

Efter bare syv minutters spil var det Sille Friis, som tog sagen i egen hånd og cementerede føringen til 3-0. Efter et kvarter blev det 0-4 ved Alberte Als, som fik fulgt godt op på en ripost. Derefter blev det til yderligere tre scoringer af Michaela Andersen, som nettede to, og Anne Hermansen, der nettede én gang.

Alberte Als scorer kampens andet mål. Foto: John Jacobsen
Alberte Als scorer kampens andet mål. Foto: John Jacobsen

TV: Enligt mål sikrede sejr

De glade piger
Selvom værterne led et stort nederlag, var pigerne i godt humør efter opgøret.

- Vi har haft det skide skægt – og det har været sjovt at være med. At vi så taber med et par mål, er der jo ikke så meget at gøre ved – og havde vi bare scoret sølle to mål – så var vi jo gået videre i turneringen. Nu kan vi i stedet koncentrere os 100 procent om skolen og lektierne, sagde de glade piger med et stort smil.

TV: Gys fra pletten

Håneretten i hus
For Næsbjerg var sejren noget specielt. Drengeholdet blev dagen forinden slået ud af turneringen på hjemmebane med 2-3 til Kibæk – efter en lidt sløj indsats.

- Det er fedt, vi nu har sejret – og er videre – for så kan vi jo vise drengene, hvordan man spiller fodbold, sagde en stolt Liva Lauridsen efter en fortjent sejr.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Amagerskolen - Næsbjerg Skole, 0-7

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Signe Holm, Amagerskolen
Sille Friis, Næsbjerg Skole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Caroline Emborg, Amagerskolen