TV: Buch banens bedste

Kanon kaptajn: Dygtige Cecilie Buch gemmer på sjov hemmelighed

Cecilie Buch viser sit store overblik på midtbanen. (Foto: Henrik Schou)
Cecilie Buch viser sit store overblik på midtbanen. (Foto: Henrik Schou)

BRANDE (Ekstra Bladet): Lige i sekunderne før dommerens første fløjt i kampen mellem Præstelundskolen og Kirkeskolen lød følgende sætning fra en af hjemmeholdets offensive spillere, der løb hen mod sin plads ved midtercirklen:

- I ved godt, hvor I skal stå henne alle sammen, ikke?

Med sådan en bemærkning får man som tilskuer ikke helt den samme fornemmelse i kroppen som ved en Superliga-kamp. Der må man være ærlig. Så tegner det ikke ligefrem til at blive et fyrværkeri af tekniske lækkerier og detaljer på samlebånd.

Se også: Galleri: Præstelundskolen - Kirkeskolen

12-årig på kassen
Det blev det heller aldrig. Til gengæld fik vi en meget lige og velspillet kamp at se mellem to hold, der stod godt til hinanden. Nogenlunde lige mange store og små på holdkortet og den slags. Men der var dog lige de ekstra gode boldspillere hos hjemmeholdet, der sikrede den fortjente 3-1 sejr.

Udeholdet havde stort set ingen chancer, men tog chancen udefra på en af de yngste keepere i turneringen. Den blot 12-årige Mathilde Sommer fylder ikke ret meget i et mål på næsten 18 kvadratmeter. Farmand Michael på sidelinjen afslørede et bud på årsagen:

- Hun var meget nervøs. Nok mest bange for at lave en fejl.

Datteren gav ham ret:

- Jeg spillede jo med mange af dem her på U17 i weekenden, selv om jeg er så ung. Og det var da bare så ærgerligt med det mål, men jeg kunne ikke gøre noget ved det, forklarede hun og fortsatte med det samme:

- Men hele holdet var super søde til at bakke op og sige, at det ikke var min skyld. Det var dejligt. Og så vandt vi, det er jo det vigtigste, kom det med et stort smil fra et pigeansigt, der allerede havde glemt alt om det trøstemål til 3-1 kort før tid.

Lille pige. Stort mål. (Foto: Henrik Schou)
Lille pige. Stort mål. (Foto: Henrik Schou)
 

Se også: TV: Den snavsede pige

Gemmer på en hemmelighed
Limen på holdet er uden tvivl anfører Cecilie Buch. Den 15-årige profil er lige en klasse over de øvrige på banen, det lyser ud af hende. Hun har også spillet på et lidt højere niveau, da hun i 10 år tørnede ud for Frem Thyregod og samtidig gik på en skole tættere på bopælen.

At hun er en dygtig spiller understreges også af, at hun var med på deres hold i Ekstra Bladet Skolefodbold allerede i 6.klasse. Og igen året efter for samme skole, hvor holdet faktisk nåede helt frem til femte runde og tabte på straffe.

Sådan så Cecilie ud i 7.klasse for Thyregod Skole. Man kan tydeligt genkende det smil. (Foto: Ekstra Bladet)
Sådan så Cecilie ud i 7.klasse for Thyregod Skole. Man kan tydeligt genkende det smil. (Foto: Ekstra Bladet)

De sidste to år har hun så spillet for Præstelundskolen, dog ikke helt med samme succes endnu.  De plejer at ryge hurtigt ud. Sidste år i første kamp.

- Lige nu spiller jeg så her i Brande IF med næsten alle på det her hold til hverdag. Det betyder da noget, at vi kender hinanden fra træning af også. Vi kan bruge nogle ting fra klubben på skoleholdet også.

Buch er ikke let af få bolden fra, hun dækker virkelig flot af. (Foto: Henrik Schou)
Buch er ikke let af få bolden fra, hun dækker virkelig flot af. (Foto: Henrik Schou)
 

Ud med lyttebøfferne
Cecilie var ikke helt tilfreds med holdets start på kampen:

- I starten skød vi lidt for meget bare til højre og venstre. Der manglede ro på spillet. Vi var alt for nervøse. Men det gik over, da vi langsomt åd os ind i kampen og kom foran med de to mål af Mathilde Lindhardtsen.

- Men så kom der måske lige lidt for meget ro på, for vi burde have omsat nogle flere af vores chancer til mål.

Det havde anføreren helt ret i, der blev brændt for meget. Og der blev lyttet for lidt.

- Vi skal flytte os mere for hinanden, så der bliver plads til at finde hinanden i. Plus vi skal bruge kanterne mere, som træneren også sagde i pausen.

Igen tog hun ikke fejl, for i pausen burde det ikke have været muligt at misforstå trænerens beskeder:

- Sørg nu for at spille bredt, så vi kan få sat nogle flere i spil. Især Cathrine Birkedal.

Godt set af træneren, men ingen lyttede. For Cathrine spillede en yderst anonym kamp trods tre mål i første kamp.

Hele kroppen bruges, desværre mangler kaptajnen muligheder at spille på kanten og i hullerne. Der er lidt at arbejde med frem mod næste kamp. (Foto: Henrik Schou)
Hele kroppen bruges, desværre mangler kaptajnen muligheder at spille på kanten og i hullerne. Der er lidt at arbejde med frem mod næste kamp. (Foto: Henrik Schou)
 

Nødt til at ændre det forsvar!
Præstelund-pigerne spiller bolden godt rundt, når det kører for dem. Men det er korrekt, hvad træneren var inde på med at brede spillet mere ud for at holde på bolden og at få skabt noget mere oppe foran.

Noget andet de er nødt til at tage op på taktik-mødet er den fuldstændig unødvendige placering af hele TO forsvarere nede tæt ved målfeltet det meste af tiden. Med 20-25 meter op til nærmeste modstander. Det giver aldrig nogensinde nogen mening!

- Det kan jeg godt se, nu du forklarer det. Det må jeg vist hellere få talt lidt med dem om som anfører. Det er jo også et af mine job, siger hun og ligner ikke en, der glæder sig til opgaven.

Men laves om skal det. For når de møder et bedre hold med en eller to hurtige oppe foran, så er det jo den sikre vej mod farvel til turneringen. Som forsvarer bestemmer man jo, hvor langt de andre kan gå frem uden at stå offside. Men med over 20 meters afstand, så er der fri leg til den første pige med hurtige fusser.

Se også: Træner: Du vasker selv tøjet

Rolig nat
Cecilie pegede selv på, hvad der måske var en del af problemet:

- Man er så nervøs for at lave en fejl. Eller at falde foran hele skolen og alle ens venner, det ville være så pinligt. Alle ser på, og så læser de jo med inde på Ekstra Bladet, kommer det lynhurtigt fra kaptajnen under et stort grin.

Selv har hun netop dette tæt inde på kroppen:

- Man kan ikke rigtig sove dagen før. Kampen var også det første, jeg tænkte på i morges, da jeg vågnede. Så jeg gør meget ud af at få det rigtige at spise, når vi skal spille kamp. Rugbrød og mælk, så der er masser af energi.

Det var også svært at følge med i timerne før kampen, tankerne lå i fodboldtasken.

- Sommerfuglene basker bare i maven. Det er jo helt anderledes at spille almindelig kamp og så Ekstra Bladet Skolefodbold. Her kan det være slut hver gang, der står så meget på spil. Stemningen er også fed på stadion, så det er en helt anden følelse.

- Men i nat kan jeg sove roligt, slutter den dygtige kaptajn.

 

Hør Cecilie Buch fortælle om sin flotte scoring her:

Skøn rundesang af vinderne. (Foto: Henrik Schou)
Skøn rundesang af vinderne. (Foto: Henrik Schou)

Se også: Galleri: Præstelundskolen - Kirkeskolen

1 af 3 Hun sover godt i nat! (Foto: Henrik Schou)
2 af 3 Sådan så lille Buch ud tilbage i 7.klasse. (Foto: Ekstra Bladet)
3 af 3 Cecilie Buch viser sit store overblik på midtbanen. (Foto: Henrik Schou)