TV: Bye Bye Billund

Intet klodset exit: BillundSkolens eventyr stoppede i kvartfinalen efter rekordår

Pigerne fra Sct. Hans Skole er klar til semifinalen. (Foto: Henrik Schou) Jyllandsyd Sct. Hans i semifinalen efter flot sejr

- Vi er klar!

Sådan lød det i kor fra BillundSkolen og Sct. Hans Skole inden kampen. Publikum, ikke mindst hjemmepublikummet, var også helt klar med fuld musik. Billunds borgmester var også på plads, så det var kun vejret med blæst og lidt regn, der kunne være bedre.

Glade Sct. Hans-piger sikkert i semifinalen. (Foto: Henrik Schou) Jyllandsyd SLUT: Sct. Hans semifinaleklar efter 5-1-sejr

Se fakta om kampen

Tænding på fra første fløjt
Det var to hold, der i den grad var klar. Ikke mindst Ida 'Veteranen' Eriksen virkede særdeles veloplagt og opsat på at overtage topscorertronen fra Agnes 'Dronningen' Høybye. Ida havde to gode afslutninger indenfor de første fire minutter uden held - men så var hun skudt varm.

Billund ville dog også lege med. Pludselig fik de fanget Sct. Hans opspil og sendt Julia 'Drille-Nissen' afsted på højrekanten. Hun fik slået et godt indlæg, og inde foran mål komme Freja 'Messi-Myggen' Jensen frem. Hårdt presset kastede hun sig ind i bolden, der desværre for hende og holdet ramte stolpen. Flot aktion ellers.

Der var pakket med tilskuere på tribunen. (Foto: Henrik Schou)
Der var pakket med tilskuere på tribunen. (Foto: Henrik Schou)

Ida 'Veteranen' Eriksen topper nu pigernes topscorerliste. (Foto: Henrik Schou) Fyn 'Veteranen' skubbede 'Dronningen' af tronen

Stille og roligt ændrede kampbilledet dog. Sct. Hans havde nu bolden mest og var gode til at holde på den og sende den fornuftigt rundt mellem kæderne

Kampbilledet blev nu klart ændret. Sct. Hans havde bolden mest og var gode til at holde på den og spille den rundt - anført af 'den dynamiske duo' på midtbanen: Anna Hyldig og Sarah Sunddahl.

SE DE 42 FOTOS FRA KAMPEN

Der er mange, der læser ZOOM-artiklerne her på siderne, og det havde Sct. Hans også gjort. Noget af det, som de var blevet kritiseret for, var, at angriberne har en tendens til alle tre at trække tilbage og hente bolden, så der ikke er nogen at aflevere til fremme. Det var anderledes anderledes i kvartfinalen. Træner Joakim indrømmede da også, at det var noget, de havde talt om og trænet på.

Ida 'Veteranen' Eriksen topper nu pigernes topscorerliste. (Foto: Henrik Schou) Fyn 'Veteranen' skubbede 'Dronningen' af tronen

Sct. Hans fik lov til at juble hele fem gange i løbet af kampen. (Foto: Henrik Schou)
Sct. Hans fik lov til at juble hele fem gange i løbet af kampen. (Foto: Henrik Schou)

Satsede på omstillinger
Billund satsede på omstillingerne og på at få sat 'Drille-Nissen' og Luna Eriksen i scene i det rum, der opstår, når Sct. Hans' meget offensive backs bliver fanget fremme på banen. Efter 10 minutter opstod der en ny mulighed med 'Drille-Nissen' og 'Messi-Myggen' som oplægger og afslutter. Bolden røg faktisk i mål, men det blev annulleret for offside.

Det var måske et føringsmål, som Billundskolen og kampen havde haft brug for, for nu satte Sct. Hans sig tungt på kampen. Efter 20 minutter gav overtaget endelig pote. Anna Hyldig erobrede bolden lige over midterlinien. Hun fik lov til at løbe på tværs af banen, afdrible en modstander og slog en fantastisk knivskarp aflevering i mellem Billunds midterforsvarere til Ida Eriksen, der alene med målmanden ikke svigtede og sikkert gjorde det til 1-0 til Sct. Hans Skole.

Nyheder Galleri: BillundSkolen - Sct. Hans Skole

- Jeg havde set, at muligheden for den dybe aflevering var der, og vi havde snakket om at aflevere i dybden, så det var dejligt, det lykkedes, forklarede Anna efter kampen.

'Messi-Myggen' (i blå) spillede en fin kamp, men Sct. Hans var bare for gode på dagen. (Foto: Henrik Schou)
'Messi-Myggen' (i blå) spillede en fin kamp, men Sct. Hans var bare for gode på dagen. (Foto: Henrik Schou)

Isabel kan sætte fart på både med og uden bold. Ofte halser modstanderen efter. (Foto: Henrik Schou) Jyllandsyd TV: Guld-back drømmer om finale på 'hjemmebane'

Minuttet efter var Ida Eriksen på spil igen. Et udspark fra målmand Laura Nielsen sendte 'Veteranen' i en løbeduel mod forsvaret. Den vandt hun og scorede igen iskoldt. En kold spand vand i hovedet på Billund-pigerne, og det blev værre endnu lidt efter, da et langskud fra Sarah Sundahl snød Malou i Billund målet. 3-0. Det mål lukkede reelt kampen, men i første omgang kom pausen.

Se de to hold holde pausesnak:

Ville reducere
For Billund drejede pausesnakken sig om at redde æren og om at blive det første hold til at få scoret mod Sct. Hans i årets turnering. Sct. Hans talte om at holde koncentrationen og blive bedre til at slå den dybe aflevering.

Glade Sct. Hans-piger sikkert i semifinalen. (Foto: Henrik Schou) Jyllandsyd SLUT: Sct. Hans semifinaleklar efter 5-1-sejr

Hvor spændende om kampens vinder var væk, var der stadig spænding på et andet parameter. Ida Eriksen var nemlig to mål fra nr. 1 på pigernes topscorerliste. Og tre fra at overhale hende - Agnes ' Dronningen' Høybye.

Efter 15 sekunder af anden halvleg kom den første store mulighed. Katrine Andreasen spillede Ida helt fri, men for en sjælden gangs skyld svigtede hun med en svag afslutning lige på målmanden. To minutter efter fik Ida så lov til at være i oplæggerens rolle. Efter et velspillet angreb fik hun bolden i feltet med ryggen mod mål, lagde den elegant af til Katrine Andreasen, der tog den med sig og scorede sikkert.

Katrine var i det hele taget kampens store oplevelse. Hun er lige blevet 14 og går 'kun' i 7. klasse, men hun spiller med et stort overblik. Hun er dygtig til at finde plads i rummet mellem midtbane og angreb eller være spilbar til den dybe aflevering på fløjen, men hun kan også gå ned og spille på midtbanen, hvor hun kan udnytte sin teknik og gode spilforståelse.

Anfører Ninna Skovlund med en befrier. (Foto: Henrik Schou)
Anfører Ninna Skovlund med en befrier. (Foto: Henrik Schou)

I semifinalen møder Sct. Hans pigerne fra Ungdomsskolen Ry. Den kamp spilles tirsdag 19. april på Fyn.

Få styr på alt om slutspil og finaler her