TV: Enmandshær var ikke nok

Intenst opgør: På trods af resultatet kunne kampen være gået begge veje

Aulum Byskole forstod at udnyttet chancerne i den tætte kamp. Foto: Kurt Nedergaard
Aulum Byskole forstod at udnyttet chancerne i den tætte kamp. Foto: Kurt Nedergaard

Der var lagt op til et spændende opgør, da Aulum Byskole tog imod Lundgårdskolen i 4. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Aulum Byskole havde vundet deres første tre kampe. Det var en storsejr i den første kamp, som blev vundet over Vinding Skole, Sørvad med 7-0, og derefter blev det til en 2-1 sejr og Engesvang Skole. I deres sidste kamp 6-5 efter straffespark over Snejbjerg Skole.

Lundgårdskolen vandt deres første kamp sikkert over Vestervangskolen med 8-0, og i en jævnbyrdig kamp vandt de fortjent 4-2 over Lind Skole. Så det tegnede til lige kamp.

Se kampfakta her.

TV: Erobrede kampen

Kendte ikke deres besøgstid
Aulum Byskole havde ligeså meget af spillet som Lundgårdskolen, og de havde lige så mange chancer. Men de fik dem ikke udnyttet, hvorimod Lundgårdskolen var effektive foran mål. Især Daniel Kortbæk, der scorede to kasser og havde et godt indlæg, der førte til kampens første mål.

Værterne startede godt og fik overtaget på midtbanen. De tromlede frem mod Lundgårdskolen forsvar. Men det var Lundgårdskolen, der kom foran, da Daniel sendte et indlæg ind. Målmand Vladyslav Sokolovskyy, der spillede en rigtig flot kamp i runden før, fik kun pareret, og Rasmus Jensen var hurtig over riposten og bragte Lundgårdskolen foran 1-0.

Aulum Byskole forsatte med at have spillet med en godt arbejdende Kasper Hornshøj fremme. Men han havde det svært. Lundgårdskolens to garderhøje midterforsvarsspillere Malthe Mikkelsen og Simon Persson stod godt. Hele tiden var en af dem i nærheden af Kasper Hornshøj og fik ham stoppet, før han kom til de helt store målchancer.

Morten Blæsbjerg havde et godt forsøg, som Lundgårdskolens målmand Bastian Agergaard fik afværget med en super redning. Aulums Kasper Hornshøj havde også en god mulighed for at få udlignet efter en nærkamp med Simon Persson. Lundgårdskolens Daniel havde også et godt hovedstødsforsøg inden pausen, som var tæt på at give mål.

Gæsterne var klar inden kampen. Foto: Kurt Nedergaard
Gæsterne var klar inden kampen. Foto: Kurt Nedergaard
 
TV: Fra skurk til helt

Øgede føringen
I pausen sagde Aulums Træner Dann Hvam til sine drenge:

- I spiller ligeud hele tiden - kun fremad ligesom på en motorvej. I skal ikke spille ligeud. Vend spillet og spil modsat, spil med vinkel og diagonalt. Vi har ikke tabt endnu. Det er os, der er bagud, selvom vi har lige så meget spil.

Der var kun spillet et par minutter efter pausen, inden Lundgårdskolens Daniel igen var på spil. Han viste stor effektivitet og bragte gæsterne foran med 2-0. Han var også meget tæt på at øge til 3-0 efter en stikning frem i feltet.

Aulum Byskoles Niklas Bess havde et fladt forsøg, som målmand Bastian sikkert fik reddet. Aulums Lukas Markowski havde også et hovedstødsforsøg, som røg lige forbi kassen.

Daniel Kortbæk viste, at han er en farlig herre. Foto: Kurt Nedergaard
Daniel Kortbæk viste, at han er en farlig herre. Foto: Kurt Nedergaard

TV: Fik revanche

Lukkede kampen
Efter ti minutters spil havde værterne muligheden for at få reduceret. Frederik Bredtoft blev fældet i straffesparksfeltet, og dommer John Vad pegede korrekt på pletten. Lukas Markowski blev sat til at sparke. Men hans flade skud blev reddet af Bastian Agergaard på fornem vis.

Hjemmeholdet blev ved med at presse på, og Viktor Klaris havde et skud på overliggeren, som havde fortjent en bedre skæbne.

Ti minutter før tid var effektive Daniel atter på færde og løb forbi sine modstandere. Med stor træfhed sparkede han bolden i kassen og bragte gæsterne foran 3-0.

Der skete ikke meget i de sidste minutter af kampen. Lundgårdskolen spillede sikkert, og hos værterne var gassen gået ud af ballonen.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Aulum Byskole - Lundgårdskolen, 0-3

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Mikkel Nielsen, Aulum Byskole
Simon Persson, Lundgårdskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Malthe Kiel, Aulum Byskole

Intens affære

Tæt kamp
Resultatet 3-0 lyder som en sikker sejr, men kampen var meget lige. Havde Aulum Byskole udnyttet deres chancer, kunne det lige så godt være dem, der havde vundet kampen. Kasper Hornshøj, der lå som en enmandshær, var hele tiden pågående og skabte uro. Med lidt held i støvlerne kunne det godt være blevet til et par scoringer. Også Frederik Bredtoft, Morten Blæsbjerg og Tobias Frandsen på midtbanen viste gode takter, og i forsvaret var anfører Mikkel Nielsen godt spillende.

Det blev slutningen på Aulum Byskoles eventyr i denne sæson af Ekstra Bladet Skolefodbold. Mikkel Nielsen havde følgende kommentar efter kampen:

- Det var sløvt. Vi får ikke scoret, men vi havde chancerne. Jeg ved ikke, hvad vi lavede. Vi gik helt død, efter de kom foran 2-0.

- Det har været fedt at være med i de fire kampe i Ekstra Bladet Skolefodbold. Det har været rart at spille sammen med alle sine venner, det gør jeg ikke i klubben, da jeg er med på AIF U19-holdet.

- Det har været rart at slippe for timer i skolen, sluttede Mikkel.

Der var godt med tilskuere til kampen. Foto: Kurt Nedergaard
Der var godt med tilskuere til kampen. Foto: Kurt Nedergaard
 
En sand herrefight

Direkte vej til kassen
Det bliver spændende at følge sejrsherrerne fra Lundgårdskolen. De har en god og sikker målmand i Bastian Agergaard, og de to garderhøje Malthe Mikkelsen og Simon Persson styrer midterforsvaret med stort overblik. På midtbanen arbejder Simon Holk og Nagah Mogdad godt. Fremme har de Daniel Kortbæk, der kan få ethvert forsvar til at vakle. Så er han utrolig effektiv, når chancen byder sig. Han kender kun den direkte vej til kassen. Det bliver interessant at følge holdet i næste runde mod enten Bredagerskolen eller Præstelundskolen.  

Lundgårdskolens Simon Persson, der fik fidusbamsen, havde følgende kommentar efter kampen:

- Det var to gode hold, og Aulum spillede godt. Vores forsvar stod stærkt. Malte og jeg talte sammen om, hvem af os der skulle mandsopdække deres gode angriber. Så havde vi en god målmand, og Danni var skarp foran mål.

- Alle har det godt, det gør os stærkere. Det bliver udfordrende i næste kamp. Jeg håber på sejr, og spiller vi ligeså godt som mod Lind, har vi en god chance.

Lundgårdskolen er videre til 5. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Hør fra Simon Persson efter kampen her: