TV: Fly var flyvende

Stortalent: Sofie Fly stod en rigtig flot kamp men måtte se nederlaget i øjnene

Supermålmanden Sofie Fly stod en flot kamp. Foto: Jesper Egebæk
Supermålmanden Sofie Fly stod en flot kamp. Foto: Jesper Egebæk

To fremragende hold krydsede klinger i dette tredje runde opgør hos Aulum Byskole, da Bording Skole lagde vejen forbi. Gæsterne har et mesterskab med i bagagen fra 2014.

Så gæsterne var klar, men det var hjemmeholdet også. Nogle af pigerne fra hjemmeholdet spiller på højt niveau hos Vildbjerg. Det var også dem, der satte dagsorden i opgøret.

Værterne var lige en takt mere aggressive, så spillet bølgede konstant frem mod gæsternes mål.

Se kampfakta her.

Aulum Skoles Rikke Hede vandt en hovedstødsduel mod Bording Skoles forsvar. Foto: Jesper Egebæk
Aulum Skoles Rikke Hede vandt en hovedstødsduel mod Bording Skoles forsvar. Foto: Jesper Egebæk

TV: Presset i bund

'Fly' i sit es
Hjemmeholdet fandt plads i midten, hvor specielt Ditte Østergaard viste sig frem. Mange gange udfordrede hun udeholdets forsvar og ikke mindst målmanden Sofie Fly.

Den store overvægt i spillet medførte ingen scoring. For kampens absolut største profil vogtede gæsternes bur. Det er ikke for ingenting, at Sofie Fly står på mål. Hun er også udvalgt på et hold hos DBU inden for noget landsholdssamling. Hun er forrygende god, dirigerer sit hold konstant, og så er hun positiv  i sin stemme.

Ligesom det så ud til, at første halvleg skulle slutte uden scoringer, så fandt værternes Ditte Østergaard alligevel vejen til nettet, da hun slap fri i midten og passerede 'Fly' til 1-0. Øjeblikket efter var hun fri igen, men denne gang blev 'Fly' den store.

Det stod 1-0 ved pausen, og kampen var helt åben. Specielt hvis udeholdet kunne skrue bare en lidt smule op for gashåndtaget, eller hvis hjemmeholdet ikke kunne holde sit høje niveau.

Det var da også temaet for pausesnakken. Hos gæsterne blev det præciseret, at de ikke skulle være så afventende, og at der skulle gives los.

– For i kan godt!, lød det fra holdlederen.

Hos værterne var parolen klar.

- Fortsæt som i første halvleg!

Der var nogle gode nærkampe blandt holdene. Foto: Jesper Egebæk
Der var nogle gode nærkampe blandt holdene. Foto: Jesper Egebæk

TV: Træner: Behøver ikke at være kønt

Pressede mere på
Hjemmeholdet fortsatte med at presse gæsterne baglæns. Igen og igen blev bolden spillet op på en meget stærkt spillende Ditte Østergaard, der tog bolden til sig, lagde den af og satte den afsted mod mål. Det blev meget farligt stort set hver gang.

Udeholdet havde også lyttet i pausen, for holdet kom længere frem på banen. De begyndte at tilspille sig chancer, hjørnespark og et frispark, hvor hjemmeholdets keeper Pernille Jørgensen skulle være meget klar.   

Værterne kendte deres besøgelsestid.13 minutter inde i anden halvleg blev det 2-0, da Ditte Østergaard fra venstre side fik sendt bolden ind foran mål i en tæt nærkamp med 'Fly'. Emilie Faurskov scorede det, der blev sejrsmålet til 2-0.

Gæsterne forsøgte og forsøgte, men reduceringen udeblev og kampen døde stille ud.

Bording Skole forsøgte flere gange at presse helt på. Foto: Jesper Egebæk
Bording Skole forsøgte flere gange at presse helt på. Foto: Jesper Egebæk

Se 'Fly' i aktion her:


TV: En lige affære

Det hele blev afgjort
Hjemmeholdet avancerede fortjent til næste runde, mens udeholdet må vente til næste år i forsøget på at hente et nyt mesterskab.

- Der napper vi den, lovede Sofie Fly.

Ditte Østergaard spiller til dagligt U14-Liga 1 hos Vildbjerg, hvor hun også spiller i angrebet.

- Jeg kan godt lide at løbe meget i en kamp, modtage bolden, lægge den af og så i fuld fart mod mål, og så modtage bolden igen, fortalte hun.

Disse evner viste Ditte Østergaard mange gange i opgøret.

- Det gik over al forventning. Vi var aggressive, og vi ville det, tilføjede Ditte Østergaard, der havde mange nærkampe med Sofie Fly.

- Hun er bare god, sluttede hun.

Sofie Fly spiller til daglig for Bording og Viborg. Men også på DBUs udvalgte hold. Hun var kampens helt store oplevelse.

- Jeg har valgt at stå på mål, for det er sjovest!, sagde Sofie Fly.

- Jeg har altid været god til at dirigere med mine medspillere, tale og være en synlig målmand, tilføjede hun.

Sofie Fly ærgrede sig over nederlaget.

- Vi vender stærkt tilbage næste år, for vi skal have nappet mesterskabet hjem igen. I denne kamp manglede vi lige det sidste, selvom vi kom godt med i anden halvleg, sagde hun slutteligt og roste Aulum Byskole.

- De har et meget stærkt hold. Der er mange, der spiller fodbold på et højt niveau. De kommer langt, lød vurderingen fra banens bedste spiller.

Fly var banens bedste spiller i opgøret. Hun måtte se sig slået af de gode spillere fra Aulum Byskole. Foto: Jesper Egebæk
Fly var banens bedste spiller i opgøret. Hun måtte se sig slået af de gode spillere fra Aulum Byskole. Foto: Jesper Egebæk

Hør 'Fly' fortælle om kampen her: