TV: Fra skurk til helt

Nervepirrende: Den tætte kamp blev afgjort i straffe

Vladyslav Sokolovskyy blev kampens helt efter at have reddet et straffe. Foto: Kurt Nedergaard
Vladyslav Sokolovskyy blev kampens helt efter at have reddet et straffe. Foto: Kurt Nedergaard

Det var svære forhold for Snejbjerg Skole og Aulum Byskole, da de mødtes i Ekstra Bladet Skolefodbold. De havde en strid blæst på langs af banen, og regnen piskede ned.

På trods af vind og regn var der mødt mange tilskuere op. De blev vidner til et utroligt jævnbyrdigt opgør, hvor de efter 1-1 i den ordinære kamp fandt vinderen fra pletten.

Se kampfakta her.

Se også: En sand herrefight

Tog chancen udefra
Aulum Byskole havde medvind fra kampens start. Men det var tæt på, at gæsterne efter tre minutters spil var kommet foran, da Frederik Munksgaard ramte overliggeren.

Minuttet efter tog Frederik Bredtoft fra udeholdet chancen langt udefra med et langskud. Med hjælp fra vinden røg bolden i mål til en føring på 1-0.

Aulum havde overvægt i spillet, og Kasper Hornshøj var hele tiden pågående foran mål sammen med Frederik Bredtoft. På midtbanen arbejde Filip Dalsgaard godt, og i forsvaret var Mikkel Nielsen stærkt spillende og havde styr på begivenhederne.

Men det var ikke nok, Aulum Byskole fik ud af medvinden og presset. Mange gange løb bolden fra dem.

De to hold hilste pænt på hinanden inden kampen. Foto: Kurt Nedergaard
De to hold hilste pænt på hinanden inden kampen. Foto: Kurt Nedergaard

Se også: Skarpheden manglede

Stærkt spillende
Værterne holdt Aulum Byskole fra flere scoringer inden pausen med godt målmandspil af Simon Morthensen. Frederik Munksgaard, Jonas Bækbo og Marcus Mikkelsen havde godt styr på midtbanen. I stedet for at losse bolden frem af banen spillede de sig stærkt ud af det med teknisk godt spil. På højre kant var Lucas Refsgård med sin flotte teknik god i det offensive.

Fem minutter før dommer Peder Nielsen fløjtede til pause, gav han korrekt en spiller fra hvert hold det gule kort efter en batalje.

I pausen sagde Snejbjerg Skoles trænere til deres spillere:

- De har haft gavn af medvinden. Jeg tror, de får det meget svært i modvind.

- De må gerne mærke, at I er der. De har tre mand fremme, der ikke har mærket jer nok. Hvis de mærker jer, laver de fejl.

Se også: Blev straffet på straffe

Fantomredning
Som ventet fik værterne mere spil efter pausen og havde klar overvægt i spillet. Men de havde svært ved at komme forbi udeholdets kompakte forsvar styret af Mikkel Nielsen. I målet hev Vladyslav Sokolovskyy flere gode redninger ud af ærmet, og med en fantomredning fik han en handske på et langskud fra Frederik Riis og fik bolden fistet over mål.

Det så ud til, at Aulum Byskole ville klare presset og hive en smal sejr hjem.

Men kort før tid gik det galt. Snejbjerg Byskoles Frederik Riis sparkede på mål. Her fik Vladsyslav ikke ordentlig fat i bolden, og Mikkel Mæng kom hurtigt over bolden og kunne sparke bolden i mål til 1-1.

Tilskuerne var på plads trods vejret. Foto: Kurt Nedergaard
Tilskuerne var på plads trods vejret. Foto: Kurt Nedergaard

Se også: TV: Buldrede derudaf

På pletten
Vladsyslav Sokolovskyy, der var stærk medvirkende til, at Snejbjerg fik udlignet, startede med at redde det første spark. Det skulle vise sig, at det var det eneste spark, der blev brændt. 

Gæsternes Kasper Hornshøj, Lukas Markowski, Mikkel Nielsen, Filip Dalsgaard og Tobias Frandsen scorede alle sikkert. Så Aulum Byskole kunne trække sig ud af opgøret som sejrsherrer.

Medvirkende til at det først blev afgjort ved det tidende spark var værternes Marcus Mikkelsen, Lucas Refsgård, Frederik Riis og Frederik Munksgaard.

- Det var en træls måde at tabe på, lød det fra hjemmeholdets Frederik Munksgaard.

- Det var en ok kamp. Vi spillede med for høje bolde fremad i anden halvleg, og bolden løb for langt væk fra os. Det var ikke rigtig godt.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Snejbjerg Skole - Aulum Byskole, 1-1 (efter straffe: 5-6)

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Frederik Munksgaard, Snejbjerg Skole
Vladsyslav Sokolovskyy, Aulum Byskole

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Lucas Refsgård, Snejbjerg Skole

Se også: TV: Kæmpede til det sidste

Helten mellem stængerne
Gæsternes Vladsyslav Sokolovskyy, der gik fra at være skurk til helt, havde følgende kommentar:

- Det var en tæt kamp med udfordrende vejr for begge hold.

- Jeg tror, det var ren refleks, at jeg tog bolden, sagde han om sin fantomredning i anden halvleg.

- Jeg tog en chance og gik til en af siderne og klarede sparket, tilføjede han omkring sin redning i straffesparkskonkurrencen.

Vladsyslav sagde yderligere, at Snejbjerg Skole havde spillet en god kamp, og at de var teknisk dygtige. Og så håber han, at de kan vinde den næste kamp, der er imod vinderen af opgøret mellem Lundgårdskolen og Lind Skole.

Hør fra helten Vladsyslav efter kampen her: