TV: 'Fuck, hvor spillede vi dårligt'

Gyser: Vitaskolen luskede sig i semifinalen kort før sidste fløjt

Mads Borchers var nærmest alene om at skyde på mål i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou
Mads Borchers var nærmest alene om at skyde på mål i kvartfinalen. Foto: Henrik Schou

VEJLE (Ekstra Bladet): - Fuck, hvor spillede vi dårligt!

Det var de første ord fra Mads Borchers, da han omfavnede en af sine venner, der var kommet løbende ind på banen efter sidste fløjt. Angriberen var langtfra tilfreds med hverken sin egen eller holdets indsats, da NOVA-Skolen og Vitaskolen mødtes om en billet til semifinalen i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Og hvor havde knægten dog ret, gæsterne fra Esbjerg spillede en skidt kamp og var heldige med at gå videre efter forlænget spilletid.

Galleri: NOVA-Skolen - Vitaskolen

Vi blev klogere
Med en lang række elitespillere fra den store klub i Esbjerg på holdet var forventningerne høje inden kvartfinalen. Udeholdet var regnet som favoritter, men det levede de kun op til i ganske kort tid i starten af opgøret.

- Vi havde egentlig ikke snakket så meget om det her eller de andre inden kampen. Vi regnede sgu nok bare med, vi havde vundet allerede, lyder det ærligt fra 15-årige Mads.

- Vi var alt, alt for sløve og tog for let på det. Og forventede en sikker sejr. Men vi blev godt nok klogere.

Det gjorde de i høj grad, for langsomt åd de evigt fightende Vejle-drenge sig ind i dysten.

- I starten gik det ellers meget godt, og vi havde nogle gode chancer. Især den nede lige ude foran feltet, hvor jeg får trykket af, men som målmanden kaster sig ned og redder ude ved venstre stolpe, forklarer Mads og fortsætter:

- Men så faldt vi bare mere og mere sammen. Det er bare ikke godt nok, når vi er så mange, der spiller på et rimeligt højt niveau og går i eliteklasse. Træninger sammen har vi jo nok af.

Mads Borchers har godt øje på bolden og en hammer af et venstreben. Foto: Henrik Schou
Mads Borchers har godt øje på bolden og en hammer af et venstreben. Foto: Henrik Schou

ZOOM: NOVA-Skolen - Vitaskolen

Forsvar på glatis

Pludselig kom så det forløsende mål, der kunne have lukket og slukket, hvis ikke NOVA havde haft den stærke psyke.

- Da vi kom på 1-0, så troede jeg på, at nu var den hjemme. At nu ville vi kunne frem og lave flere.

Men alt for meget blev smidt væk, og rigtigt farligt blev det kun sjældent.

- Vores førsteberøringer blev smidt væk, og vores midtbane var for tit helt væk. Det gjorde det alt for nemt for dem at komme frem og modtage, vende og så køre mod mål tre mod tre. Og så er vores forsvar altså til at tale med, forklarer Mads.

Netop de situationer med efterfølgende store muligheder kunne - og burde - have afgjort kampen til hjemmeholdets fordel. For Vitaskolens forsvar er i DEN grad til at tale med. Det er tre store og stærke fyre, som er gode i luften, men langs jorden er der kæmpe muligheder. To af de tre er langsomme og uddeler gaver på samlebånd langs jorden. Det er med sikkerhed Gyvelhøjskolens chance i semifinalen (der spilles enten 16 eller 17.april).

Anfører Tobias Staggard i vild jubel efter 1-0-scoringen. Foto: Henrik Schou
Anfører Tobias Staggard i vild jubel efter 1-0-scoringen. Foto: Henrik Schou

TV: Med nød og næppe

Sure citroner
En anden mulig gave er den manglende tillid og kommunikation. Præcis som i kredsfinalen så vi også i kvartfinalen, at der ikke stoles på keeperen, og der ikke gives kommandoer fra buret og ud. Det førte igen til pudsige situationer, som kan udnyttes med hurtige folk på toppen.

Præcis på den måde fik NOVA også fortjent udlignet kort efter første scoring.

Hjemmeholdets fans gik amok efter den hurtige udligning. Foto: Henrik Schou
Hjemmeholdets fans gik amok efter den hurtige udligning. Foto: Henrik Schou

Kommunikationen på resten af banen er heller ikke køn at lytte til. Der råbes op fra to i forsvaret og de to på toppen, kærlighed oser det ikke af.

- Vores kommunikation skal blive bedre, det er den nødt til. Både den måde vi taler til hinanden på, og så det vi siger, kommer det igen hudløst ærligt fra Mads Borchers.

Fremme lå han sammen med Mads Zaar, der spillede en super kredsfinale med to kasser i 5-0-sejren, men var meget anonym og spillede en sløj kamp - bortset fra det første kvarter. Til gengæld brugte han enorm energi på at være i dårligt humør og skælde ud.

Tredje mand i angrebet satte ikke mange støvler rigtigt i kvartfinalen og blev forståeligt nok flået ud på bænken. Topscorer Christian Hassing var præcis som i kredsfinalen meget lidt farlig og ser ud til at ende på de 16 mål, der alligevel lige nu er nok til at føre topscorerlisten i hele landet.

Anden kvartfinale i træk
Vitaskolens eneste rigtig farlige mand i front er Mads Borchers, der sidste år i 8.klasse selv lå og kæmpede om at blive topscorer i hele landet. Det var dog for Ulkebølskolen, som han også nåede helt frem til kvartfinalen med. Her blev det dog til en øretæve på hele 6-1, men Mads endte på 15 kasser i alt. Med de 11 denne sæson er han så noteret for 26 scoringer - og fire fidusbamser -  i 14 kampe.

- Det her var ikke min bedste kamp, det er helt sikkert. I dag mistede jeg den for meget og kom ikke frem til nok, men det blev da til to store chancer og et par skud lige forbi mål.

Især første skud var flot, men hjemmeholdets dygtige keeper fik pillet den. Mads kan afslutte med begge ben, hvilket er med til at understrege, at han er farlig foran buret.

Uden at tænke på tænderne kastede den dygtige keeper sig ned i alt. Foto: Henrik Schou
Uden at tænke på tænderne kastede den dygtige keeper sig ned i alt. Foto: Henrik Schou

- Jeg vil helst sparke med venstre, men jeg kan sagtens afslutte med højre også. Det skal man kunne som angriber.

Det meste måtte Mads dog skabe selv, der var ikke ret meget sammenspil på de sidste 20 meter. Begge Vitaskolens mål kom også efter tilfældigheder eller klumpspil, der manglede i høj grad sammenhæng, vilje og power.

- Vi er nødt til at holde niveauet og ikke tage for let på det næste gang, det her blev lige lidt for spændende, afslutter han og glæder sig over den tætte 2-1-sejr, der kom ganske få minutter før, vi for anden dag i træk skulle have fundet drengenes semifinalister på straffespark.

Det siger Mads om semifinalen og finalen:

Disse ansigter siger det hele, Ekstra Bladet Skolefodbold har stor betydning for drengene. Foto: Henrik Schou
Disse ansigter siger det hele, Ekstra Bladet Skolefodbold har stor betydning for drengene. Foto: Henrik Schou

TV: Jokeren afgjorde slaget