TV: Gys fra pletten

Drama: Afgjort på straffe

Opgøret mellem Amagerskolen og Videbæk Skole måtte afgøres fra pletten. Foto: Jesper Egebæk
Opgøret mellem Amagerskolen og Videbæk Skole måtte afgøres fra pletten. Foto: Jesper Egebæk

Første runde bød blandt andet på lokalopgøret mellem Amagerskolen Skjern og Videbæk Skole, hvor de to hold gav hinanden kamp til stregen. Det viste sig hurtigt, at begge hold havde meget svært ved at score, og opgøret endte da også i en straffesparkskonkurrence, hvor hjemmeholdet kunne trække sig tilbage med en 3-2 sejr efter syv spark til hver. Den ordinære kamp endte 0-0. Se kampfakta her.

Overtag uden gevinst
Straks fra start var værterne mest boldbesiddende, men holdet blev aldrig farlige – og der var også lige en afbrænder af de helt store. Spillet foregik mest på gæsternes banehalvdel, men det kneb for hjemmeholdet at komme ind i straffesparksfeltet, hvor gæsterne forsvarede sig godt med mange gode nærkampe, og hvor gennembrudene blev stoppet i sidste øjeblik.

Intens nærkamp. Foto: Jesper Egebæk
Intens nærkamp. Foto: Jesper Egebæk

Se også: Frosset ude i målfest

Justeringer
I værternes lejr var man godt klar over, at holdet skulle længere frem på banen, og i pausen blev opstillingen ændret lidt – for målet var helt klart at komme længere frem. Lige lidt hjalp det, og kampen sluttede, som den startede - nemlig 0-0.

I straffesparkskonkurrencen scorede udeholdet det første mål, som blev sat flot ind i hjørnet og havde også matchbold. Den blev dog ikke udnyttet, og slutteligt var hjemmeholdet videre til næste runde med en 3-2 sejr på straffespark.

Se det afgørende straffespark her:

Respekt
Efter kampen udtrykte kampens spillere Rikke Kjeldsen fra Amagerskolen og Josephine Hansen fra gæsterne også stor respekt for hinandens hold:

- Vi spillede en god kamp, men de var også gode – så det blev tæt.