TV: Hård skæbne

Kunne ikke score: Havde overvægt i spil og chancer, men tabte alligevel

Der blev fightet bravt, men på trods af overtag i spil og chancer, måtte BillundSkolen se sig slået. (Foto: Leif Sønderskov)
Der blev fightet bravt, men på trods af overtag i spil og chancer, måtte BillundSkolen se sig slået. (Foto: Leif Sønderskov)

— Åh nej, vi må ikke spille på opvisningsbanen. Stadioninspektøren siger den er for våd og blød, så vi må nøjes med træningsbanen, lød det inden kampen.

Men træningsbanen var nu også helt okay.

Alt var ellers på plads. God opvarmning til begge mandskaber, gode peptalks, god stemning. Og selv vejret strålede om kap med sig selv til denne tredje-runde-drengekamp i Holsted.

Se kampfakta her

Kampen startede med BillundSkolen-drengene i angreb, men hurtigt slog drengene fra Højmarkskolen kontra. Sekundviseren var ikke gået en halv omgang. Der var helt præcist gået 20 sekunder, så lå bolden i Billunds mål, sat ind af Oliver Poulsen. Det kan da nok være at der var jubel, for hvad kunne det ikke ende med?

Bolden går Billunds vej, men 20 sekunder senere ligger den i nettet i den i nettet i målet til højre. (Foto: Leif Sønderskov)
Bolden går Billunds vej, men 20 sekunder senere ligger den i nettet i den i nettet i målet til højre. (Foto: Leif Sønderskov)
 

Men Billund-drengene var nu ikke sådan at slå ud. De overtog ganske enkelt hele spillet og producerede mange chancer, dog uden mål.

Se også: Havde marginalerne

Se også: Offside-reglen blev genopfrisket

Kontra-kniven
Men hvad skete så? En giftig kontra til Højmarkskolens drenge blev i det 12. minut omsat til en 2-0-føring. Igen overtog Billund-drengene spillet. Deres positionsspil var til tider en fornøjelse at se på, og i det 17. minut kom forløsningen. Emil Hergot scorede på et rigtig velspillet angreb og så stod den 2-1. Spillet var nu alligevel sådan, at der nok ville komme en udligning, men Højmark-drengene, og ikke mindst deres målmand Mads Matthisen, holdt skansen til halvleg.

Stram op!
Der blev snakket med store bogstaver i Højmarkskolens pausehjørne.

— Drenge, I må stramme gevaldigt op i bagerste forsvar, ellers holder vores smalle 2-1-føring ikke.

I Billunds pausesnak var der stadig optimisme at spore, men de havde også noget at have det i, for de var helt inde i kampen, der manglede kun målene.

Anden halvleg startede hvor første sluttede. Dog havde Højmarkskolens drenge hørt lidt efter i forhold til det med at få stabiliseret forsvaret. De kunne gang på gang juble over Mads Matthisens redninger i målet.

Se også: Frisparksperler

Veludført Billund-frispark, men også en flot redning i Højmark-målet. (Foto: leif Sønderskov)
Veludført Billund-frispark, men også en flot redning i Højmark-målet. (Foto: leif Sønderskov)

Se også: Hurtig basse

Se også: Ingen Jelling Festival

Billund-drengene ramte ikke dagen, hvor det ville lykkes at omsætte overvægt i spil og chancer til mål.

Men så satte Højmarkskolens Jeppe Andersen et endegyldigt punktum for kampen, idet han med to hurtige scoringer bragte målregnskabet på 4-1. Der var nu kun 10 minutter tilbage af kampen, og den var lukket.

BillundSkolen spillede en super flot kamp, men det lykkedes ikke at omsætte de mange muligheder til mål.

Højmarkskolen kendte på den anden side sin besøgelsestid. Og så vinder man fodboldkampe.

Se også: Regnestykket var simpelt

1 af 4 Ihærdig Højmark-opvarmning. (Foto: Leif Sønderskov)
2 af 4 Trængsel om bolden. (Foto: Leif Sønderskov)
3 af 4 Mads Matthisen bokser bolden ud af farezonen. (Foto: Leif Sønderskov)
4 af 4 Der blev fightet bravt, men på trods af overtag i spil og chancer, måtte BillundSkolen se sig slået. (Foto: Leif Sønderskov)