TV: Helten i buret

Gys fra pletten: Mia Schou pillede et straffe og scorede det afgørende mål

Mia Schou spillede en hovedrolle i kampen. Foto: Henning Bruun
Mia Schou spillede en hovedrolle i kampen. Foto: Henning Bruun

Mandag tog Næsbjerg Skole imod Nordre Skole - Bramming i 5. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Det var to hold, som spillede fodbold så det bragede. Kampen startede ganske jævnbyrdigt, hvilket kampen blev ved med at være indtil sidste dommerfløjt.

Se kampfakta her.

Blev taget på sengen

Smal føring inden pausen
Holdene skulle lige se hinanden an. De to hold skulle hen til det syvende minut, før der skete noget. Gæsterne fik ikke clearet ordentligt, så Næsbjerg fik en gratis chance. Den endte dog kun med et hjørnespark, som hjemmeholdet ikke fik noget ud af.

I det niende minut tog gæsternes Mathilde Uhd en solotur over cirka 40 meter. Men hun afsluttede dog ikke godt nok, idet bolden gik langt over mål.

Kampen bølgede lidt frem og tilbage, men det meste af spillet foregik på midtbanen. Næsbjerg Skole kom ikke rigtig frem til afslutninger, og Nordre Skole - Bramming var kun farlige, når Mathilde Uhd var med i den afsluttende fase.

Men i det 19. minut var Ida-Marie Hansen fra udeholdet på pletten, da hun blev spillet fri midt for mål. Fra cirka syv meters afstand svigtede hun ikke, men scorede sikkert med et fladt skud til højre for målmanden. Det var dejligt at se, at gæsterne kunne komme frem til noget, uden at spillet absolut skulle gå gennem Mathilde. Både Ida-Marie og Mathilde scorede to mål i holdets seneste kamp, hvor de mødte Tjæreborg Skole.

Der skete ikke rigtig mere i første halvleg, udover at Næsbjerg Skole i det 30. minut fik tildelt et frispark midt for målet fra cirka 20 meters afstand. Men Julie Pedersen skød langt ved siden af.

Ida-Marie Hansen scorede kampens første mål. Foto: Henning Bruun
Ida-Marie Hansen scorede kampens første mål. Foto: Henning Bruun

Tog gæsterne ved næsen

Tvang kampen i straffe
Næsbjerg Skole startede anden halvleg bedst. Efter ni minutter var Michaela Andersen ved at slippe fri, men hun blev hårdt presset af et par forsvarsspillere. Hun fik ikke rigtig afsluttet, og gæsternes målmand sikrede sig bolden med et kvalificeret og modigt ingreb.

Hjemmeholdet fortsatte sit pres, hvilket resulterede i flere hjørnespark og afslutninger. Efter 16 minutters spil blev Michaela Andersen spillet fri til afslutning cirka otte meter fra mål. Hun scorede sikkert med en flad afslutning til venstre for målmanden. Michaela scorede da også to mål, da Næsbjerg Skole vandt 7-0 mod Amagerskolen i 4. runde.

Efter udligningen virkede det som om, at ingen af holdene ville tabe. Men begge hold ville samtidig gerne vinde.

I det 53. minut havde Næsbjerg Skole et meget farligt forsøg på et højt skud helt ude fra højre side. Gæsternes målmand fik lige bokset bolden til hjørnespark, som der intet kom ud af.

I det 54. minut havde gæsternes Mathilde Uhd chancen for at score, idet hun fik afsluttet med en lang tå fra cirka otte meter fra mål. Men bolden sneg sig lige forbi den ene stolpe.

Herefter var det som om, begge hold indstillede sig på straffesparkskonkurrence, og kampen endte 1-1 efter ordinær spilletid. Det var desuden anden gang, at Næsbjerg Skole skulle afgøre en kamp på straffe. Det skete også i første runde, hvor de spillede 0-0 mod Ølgod Skole i ordinær tid.

Der var god opbakning til kampen. Foto: Henning Bruun
Der var god opbakning til kampen. Foto: Henning Bruun

TV: Afgjort fra pletten

Målmand spillede hovedrollen
I straffesparkskonkurrencen blev Næsbjerg Skoles Mia Schou den store helt, da hun reddede et af gæsternes forsøg.

Da Næsbjerg Skole skulle sparke sit femte spark, skulle netop Mia Schou udføre sparket. Hun scorede sikkert, og dermed sejrede Næsbjerg Skole sammenlagt med 6-5 efter straffe.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Næsbjerg Skole - Nordre Skole - Bramming, 1-1 (efter straffe: 6-5)

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Liva Lauridsen, Næsbjerg Skole
Kathrine Ditlevsen, Nordre Skole - Bramming

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Cecilie Christensen, Nordre Skole - Bramming

- Jeg kender flere spillere fra Nordre Skole. Så vi vidste, at holdet har noget kvalitet, og de har også haft nogle sikre sejre. Så vi havde stor respekt for dem inden kampen, lød de fra Mia efter kampen fortsatte:

- Vi kom ikke rigtig frem til noget i 1. halvleg, men håbede selvfølgelig på en udligning i 2. halvleg, hvilket jo så heldigvis kom. Det synes jeg også, vi fortjente.

- Efter vores udligning håbede jeg lidt på en straffesparkskonkurrence, for jeg føler selv, jeg er rimelig god i den disciplin, sagde målvogteren.

- Det var først efter ordinær spilletid, at jeg fik at vide, at jeg skulle sparke det sidste straffespark. Det var da helt vildt dejligt at se bolden gå ind og mærke, at sejren var i hus.

- Derudover er jeg målmand på vores U16-hold, som i næste weekend skal spille en afgørende kamp om oprykning til U16-Liga 1, så meget af min tid går lige nu med fodbold, lød det fra den glade vinder efter kampen.

Se den spændende straffesparkskonkurrence her: