TV: Kaptajnen synger og danser for humøret

Røde kinder: Matilde Evers bakker op om holdet på alle måder

Matilde Evers i et af mange ryk frem for at servere bolden for de farlige folk i front. Foto: Henrik Schou
Matilde Evers i et af mange ryk frem for at servere bolden for de farlige folk i front. Foto: Henrik Schou

AULUM (Ekstra Bladet): - Hvis vi taber 6-0, har vi i det mindste haft en dag uden tysk.

Sådan lød en af de afsluttende kommentarer fra træneren hos Gjellerupskolen, da de lige samledes før dommerens første fløjt. Måske ikke umiddelbart noget, der ligefrem oser af optimisme, selv om pigerne i første runde havde vundet 4-0. Men holdet lignede en flok fuld af tro på endnu en sejr.

Eller også var de bare glade for at slippe for tysk.

Galleri: Aulum Byskole - Gjellerupskolen

Farlige foran
Gjellerupskolen fandt dog hurtigt ud af, at kun de missede tyske verber ville være det positive. Overmagten i form af Aulum Byskole, som blev bakket op af en helt fyldt tribune med larmende fans, var flere niveauer bedre hele vejen rundt.

Den sikre 7-0 sejr kunne være blevet langt større, hvis det ikke havde været for tre skud på overliggeren og nedsat tempo i perioder. Aulum-pigerne er sammensat af spillere helt ned til sjette klasse. To af de bedste på holdet kommer faktisk derfra, dem kan vi heldigvis glæde os over i mange år i endnu under Ekstra Bladet Skolefodbold.

Lille Ditte Østergård (blå) i nærkamp mod de langt større modstandere. Foto: Henrik Schou
Lille Ditte Østergård (blå) i nærkamp mod de langt større modstandere. Foto: Henrik Schou

Ditte Østergård og Ida Madsen viste super spil sammen med Amalie Taulborg fra niende klasse og den farlige Cecilie Stefansen på højrekanten, der hurtigt scorede kampens første mål på et fantastisk følt langskud med det venstreben, som skulle gøre så ondt på gæsterne under kampen. De fire piger bliver fodret med sukkerbolde fra anfører Matilde Evers og de lækre frispilninger i hullerne.

TV: Unge stjerner lyste op

Kaster med bolde
Gæsterne trak sig meget hurtigt langt tilbage og havde for det meste otte markspillere stående fra målfeltet og 10-20 meter frem. Keeperen kunne ikke sparke så langt ud, det lugtede de farlige folk i front hos Aulum og lurede konstant som løver på en antilope for at vinde bolden første gang. Derefter var det bare ensrettet mod mål.

Oftest havde Matilde en fod med i spillet og fik med fart og præcision smidt bolden mod næste staion. Den evne har hun med et andet sted fra:

- Jeg spiller slet ikke fodbold længere. Det stoppede jeg med sidste sæson for at koncentrere mig om håndbolden, forklarer hun og uddyber:

- Det er jeg meget bedre til, og så fordi jeg gerne vil være professionel.

Sådan, dejlig klar tale fra den 15-årige fra Team Tvis Holstebro.

- Hvis man vil være med på elite-niveau, så må man ikke også spille fodbold og risikere skader. Det bestemmer klubben.

Hvis Matilde kan hamre bolden mod mål med hænderne med samme fart, så skal målmændene passe på. Foto: Henrik Schou
Hvis Matilde kan hamre bolden mod mål med hænderne med samme fart, så skal målmændene passe på. Foto: Henrik Schou

TV: Flot comeback efter 30 år

Fra hal til græs
Matilde kan uden tvivl bruge sine færdigheder fra hal og harpiks ude på græsset. Det er samme muligheder, hun som en slags fodbold-playmaker leder efter, når hun skal spille de hurtige kanter fri i dybden. Hun kan så bare både med hænder og fødder.

- Sideskift, forsvar og så det med at se på de andres løbemønstre kan jeg tage med fra håndbolden.

Ud af de syv mål scorer hun blot en enkelt selv, det siger også meget om hende. Matilde vil hellere gøre de andre gode og spille dem fri til chancerne.

- Vi har et meget ungt hold med kun fem af os fra niende klasse, men vi gør det da meget godt. Jeg kan godt lide at være med til at gøre de andre gode og hjælpe dem frem, lyder det fra den yderst uselviske kaptajn.

Hun bærer ikke det ærefulde armbind med fair-play-logoet ved en tilfældighed.

- Jeg er god til at fordele og få alle med.

Det er hun i høj grad. Desværre for Matilde tæller ingen assists, der ville hun ellers ligge i toppen af tabellen.

Nærkampene vinder hun næsten hver gang, her kommer evnerne fra håndbolden hende også til gode. Foto: Henrik Schou
Nærkampene vinder hun næsten hver gang, her kommer evnerne fra håndbolden hende også til gode. Foto: Henrik Schou

Imponerende fight i varmen

Lover at råbe mere
Som anfører er hun dog af den mere stille slags. Man hører ikke meget til hende, hvilket ellers nok ville være smart med så mange forskellige klassetrin samlet indenfor stregerne.

- Jeg burde nok sige noget mere. Det er ikke fordi, jeg har noget problem med at råbe op, jeg har et godt temperament, lyder det med et smil fra pigen med dagens mest røde kinder efter en flot spillet kamp.

Allerede i Aulum Skoles første kamp var der ellers brug for at råbe højt. Ude mod Spjald Skole var det ved at gå helt galt.

- Vi kom foran på et mål af Ditte (Østergård), men den endte 1-1 i ordinær tid. Så vi måtte ud i straffe så tidligt, som vi heldigvis vandt. Der blev vi lidt bange. For hvis første runde var så svær, hvordan ville resten så ikke blive.

Det endte dog med en sejr, og modstanderen i anden runde trak sig uden at kunne stille hold. Så 7-0-sejren over Gjellerupskolen sikrede faktisk Aulum pladsen helt fremme i fjerde runde som et af de første hold i hele landet.

Det store smil kom frem mange gange. Foto: Henrik Schou
Det store smil kom frem mange gange. Foto: Henrik Schou

Pyt med barsel
De har et godt hold med meget få bløde punkter, så det ser godt ud for dem i et en af landets mindste kredse. De skal nok kunne få nogle flere kampe at øve sig i med det unge hold.

Anføreren er mere end klar til mere bold. Med fødderne.

- Jeg er nok lidt holdets humørbombe. Det er i hvert fald mig, man kan høre i omklædningsrummet, storgriner hun og fortsætter:

- Jeg kan godt lide både at danse og synge lidt, for at alle skal føle sig velkomne. Og så banker jeg på den måde en stemning op, som kan overføres til græsset.

Holdets energiske træner er også klar på flere kampe. Selv om han faktisk burde passe en endnu yngre 'spiller':

- I gør det fandeme godt, piger. Derfor skal vi selvfølgelig også have lov at træne lidt inden næste kamp. det må jeg tale med ledelsen om. Det skal vi bare, selv om jeg faktisk har barsel.

Pigerne skal i næste runde møde vinderen af denne kamp, der kan blive Bording Skole, som vandt hele verdens største skoleturnering for tre år siden, da Ekstra Bladet Skolefodbold afviklede slutkampene på Farum Park.

Hør Matilde fortælle om kampen her:

Galleri: Aulum Byskole - Gjellerupskolen

Matilde Evers er holdets klare styrmand på midten. Foto: Henrik Schou
Matilde Evers er holdets klare styrmand på midten. Foto: Henrik Schou

Galleri: Aulum Byskole - Gjellerupskolen

Fremragende opbakning i Aulum - FLOT! Foto: Henrik Schou
Fremragende opbakning i Aulum - FLOT! Foto: Henrik Schou

Lyt med på pausesnakken hos Aulum: