TV: Længe ventet revanche

Endelig: Rivalopgør satte gang i årets turnering

Asger Jørgensen og co. kunne ikke hamle op med modstanderen fra Engesvang Skole. Foto: Henrik Schou
Asger Jørgensen og co. kunne ikke hamle op med modstanderen fra Engesvang Skole. Foto: Henrik Schou

Jens Frederiksen fløjtede op til den første kamp i Ekstra Bladet Skolefodbold 2018/19 mellem Engesvang Skole og Bording Skole. De to hold har krydset klinger tre gange i løbet af de sidste fire år, hvor Bording Skole har haft et fint tag på værterne fra Engesvang Skole. Hjemmeholdet var derfor opsat på at revanchere de tidligere års nederlag, og det skulle de få held med.

Se kampfakta her.

TV: Årets første i verdens største

Klar fra start
Værterne kom nemlig bedst fra start og fik hurtigt overtaget på midtbanen, og det fine spilovertag skulle vise sig at give pote. Gustav Holm bragte nemlig værterne i front, efter han var hurtig på en ripost, som han opsnappede, efter keeper Gustav Hansen havde pareret bolden væk fra mål.

Her ser vi målscoreren Gustav Holm, der laver den såkaldte Dele Alli-challenge. Foto: Henrik Schou
Her ser vi målscoreren Gustav Holm, der laver den såkaldte Dele Alli-challenge. Foto: Henrik Schou

Hjemmeholdet fortsatte presset, og det var særligt Mark Jensen, der gjorde sig bemærket. Derudover udgjorde hjemmeholdets angribere, Gustav Sørensen og Emil Nielsen, en konstant trussel for udeholdets forsvar, som for alvor var kommet på overarbejde. Og efter 20 minutters spil fik hjemmeholdet et frispark 15 meter uden for straffesparksfeltet, og med sublim sparketeknik hamrede Mark Jensen bolden i nettet til 2-0, hvilket blev første halvlegs resultat.

Her er historien om din kamp

Pausesnak
I pausen blev der ikke talt meget om, hvad udeholdet skulle gøre for at vinde slaget. De foretog dog en udskiftning på målmandsposten, hvor Oliver Visby erstattede Gustav Hansen, der var chanceløs ved værternes scoringer.

Hør Bording Skoles pausesnak:

Ny spænding
I starten af anden halvleg foregik det meste af spillet midt på banen, men efter 38 minutters spil blev der bragt ny spænding til opgøret. Her begik én af hjemmeholdets forsvarsspillere nemlig straffespark mod Jonas Andersen, der selv tog sparket og sendte kuglen i mål til stillingen 1-2.

Her får gæsterne reduceret på et straffespark.
Her får gæsterne reduceret på et straffespark.

Kan din lærer stave?

Længe ventet revanche
Kort efter fik værternes Mikkel Roedahl en stor chance, hvor han kunne have afgjort kampen, men Oliver Visby afværgede forsøget på fornem vis. Inden dommeren fløjtede kampen af, havde gæsternes Samuel Bonde et frisparksforsøg, der gik over mål. Det blev dog ikke til mere for udeholdet, og dermed fik Engesvang revanche og sejrede over naboerne fra Bording.

Engesvang Skole fik endelig revanche mod rivalerne fra Bording Skole. Foto: Henrik Schou
Engesvang Skole fik endelig revanche mod rivalerne fra Bording Skole. Foto: Henrik Schou

Find din skole

Profilerne
Hos hjemmeholdet var det de offensive spillere Emil Nielsen, Gustav Holm, Mikkel Roedahl og Mark Jensen, der var bedst. Mark Jensen fik fidusbamsen for sit store overblik og fornuftigt spil. Hos udeholdet gik fidusbamsen til Samuel Bonde, der leverede en flot præstation på midtbanen.

Intens nærkamp. Foto: Henrik Schou
Intens nærkamp. Foto: Henrik Schou

Se alle de fede fotos fra opgøret

Indbyrdes forståelse manglede
Også Asger Jørgensen, der modtog fairplay-håndklædet, spillede en flot kamp i forsvaret og viste stor spilforståelse, men det kneb med at få medspillerne til at placere sig rigtigt.

Men det var der også en god grund til. Syv af spillerne spiller nemlig ikke i klub længere, så sammenspillet manglede, forklarede Asger Sørensen efter kampen.

- Jeg tror, det er, fordi vi ikke kender hinanden, udtalte Asger Sørensen.

Han sagde samtidig, at hjemmeholdets sejr var fortjent, og at han var klar over, at der nok ville komme nogle bemærkninger til de næste aftener i ungdomsskolen, hvor der går mange af begge holds spillere.

Hør Asger Jørgensen fortælle om onsdagens kamp: