TV: Mestrene fik hjælp af dommeren

Skud fra pletten: Vitaskolen sled sig videre efter straffespark

De forsvarende mestre er videre efter en smal sejr. Foto: Henning Bruun
De forsvarende mestre er videre efter en smal sejr. Foto: Henning Bruun

Onsdag tog Hjerting Skole AURA i mod de forsvarende mestre fra Vitaskolen i 3. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Værternes Magnus Strandby udtalte før kampen:

- Jeg har en god fornemmelse før dagens kamp, for jeg mener, vi er et godt hold, som absolut har en chance modsat sidste år, hvor vi tabte 11-0. Men det hele er lidt mere fair i år, hvor der ikke er elitespillere med. Det skal nok blive en spændende kamp, hvor mange spillere på tværs af holdene kender hinanden og spiller sammen til daglig.

Vitaskolens drenge vandt sidste sæson Ekstra Bladet Skolefodbold, da de i finalen slog Hedegårdsskolen 5-0. Det skal dog nævnes, at der ikke er nogle gengangere fra mesterholdet fra sidste sæson på Vitaskolens drengehold i denne sæson.

Se kampfakta her.

Forsvarende mestre viste vejen

Chancefattigt
Værterne startede med at have medvind. Men det var tydeligt, at holdene lige skulle se hinanden an, og ingen turde rigtig at løsne op for spillet.

Det hele startede ret jævnbyrdigt, og efter tre minutter kom den første afslutning ved Vitaskolens Mikkel Dahm. Han forsøgte sig med et lumsk langskud, som målmand Tobias Tvorup tog sig kærligt af og fik klaret til hjørnespark, der dog løb lidt ud i sandet.

Hjemmeholdet havde det meste af spillet og spillede ganske pæn fodbold op ad banen. Men som så mange gange før i fodbold kneb det med spillet på den sidste tredjedel af banen, og de kom ikke rigtig frem til chancer.

De farligste forsøg stod Lucas Oliver for, da han blev spillet fri på kanten af straffesparksfeltet midt for mål. Han skød resolut, men Tobias Provsgaard i gæsternes mål fik afværget. Mathias Humlebæk havde også et forsøg forbi mål.

Rigtig farligt blev det ikke. Første halvleg sluttede af med et pres fra Vitaskolen, som mundede ud i en enkelt afslutning, som heller ikke var farlig.

Værterne pressede på i første halvleg. Foto: Henning Bruun
Værterne pressede på i første halvleg. Foto: Henning Bruun

Gæster viste mandshjerte

Scoring kom på straffe
I anden halvlegs første to minutter havde værterne trods modvind hele tre hjørnespark. Dog uden at få en reel afslutning ud af det. Det beskriver måske holdets største svaghed - nemlig, at de ikke var farlige nok foran mål.

De pressede dog på og gav ikke op på nogen måde. Men ind ville bolden ikke.

Vitaskolen havde ikke en reel afslutning i anden halvleg, før der skete noget efter 55 minutters spil.

Vitaskolens Nicki Ottosen driblede lidt i hjemmeholdets straffesparksfelt, og her blev han fældet med et benspænd. Dommeren dømte straffespark. Benspændet var så voldsomt, at Nicki udgik af kampen.

Straffesparket var som sagt Vitaskolens første afslutning i anden halvleg. Men der blev så til gengæld afsluttet med manér, idet Oliver Thimsen sikkert scorede fladt til højre for målmanden.

Oliver Thimsen stod for kampens eneste scoring. Foto: Henning Bruun
Oliver Thimsen stod for kampens eneste scoring. Foto: Henning Bruun

Passerede plankeværket

Man skal score for at vinde
Så var Hjerting Skole AURA nødt til presse endnu hårdere. Der var også optakt til chancer, og i en enkel episode mente holdet, at de blev snydt for et straffespark, men dommerens fløjte forblev tavs. Efter knap seks minutters overtid kunne Vitaskolen juble over sejren.

Det var en spændende kamp, der blev afviklet i en god atmosfære. Værterne måtte blot erkende, at det ikke er nok at have det meste af spillet. For scorer man ikke, kan man ikke vinde fodboldkampe.

KAMPFAKTA:

Resultat:
Hjerting Skole AURA - Vitaskolen, 0-1

Prisvindere:
Vindere af fidusbamserne:
Rasmus Normand, Hjerting Skole AURA
Christoffer Nordentoft, Vitaskolen

Vinderen af fairplay-håndklædet:
Rasmus Tvorup, Hjerting Skole AURA

Vitaskolens matchvinder Oliver Thimsen udtalte efter kampen:

- Vi var pressede i store dele af kampen og nogle gange presset i bund. Så er det svært at være angriber som mig. Men jeg måtte jo så ned i forsvaret og hjælpe til. Jeg spiller til daglig på Spangsbjerg IF´s U15-hold sammen med holdkammerater og spillere fra Auraskolen. Jeg er vant til at tage straffespark for U15-holdet og scorer de fleste gange, men selvfølgelig var jeg nervøs, da jeg skulle sparke. Men det endte heldigvis godt.

Se sejrsmålet fra Oliver her: