TV: Mestrenes marginaler

Tæt duel: Trak det længste strå

Det blev et tæt opgør, hvor marginalerne var med sidste års mestre. Foto: Henning Bruun
Det blev et tæt opgør, hvor marginalerne var med sidste års mestre. Foto: Henning Bruun

De forsvarende mestre fra Vitaskolen tog på hjemmebane imod drengene fra Tjæreborg Skole, og det skulle vise sig at blive et opgør, hvor der var spænding til det sidste. Se kampfakta her.

Tjæreborgs Rasmus Gren udtalte før kampen: 

- Vi skal nu spille vores tredje kamp, og de to tidligere blev til en 6-1-sejr og en straffesparksafgørelse. Jeg synes, vi har et godt hold. Vi kender meget lidt til modstanderne, og vores spillere spiller stort set sammen til daglig på Tjæreborg IF´s U17 hold, selvom vi har alderen til U16.

- Vi vil gå friskt til opgaven, også selv om det er de forsvarende mestre, vi skal spille imod, lød det fra Rasmus Gren før kampen.

Efter pausen udtalte Vita Skolens trænerduo:

- Vi skal spille med langt mere gejst og energi – lukke deres 9´er ned (Faisal Fazli), som i første halvleg har haft et par forsøg, som kunne være blevet rigtig farlige. 

- Det vil også være godt, hvis vi kommer lidt mere ud på fløjene, lød det fra trænerduoen.

Bach hakkede til

Jævnbyrdig affære
Kampen vil ikke gå over i historien som en af de mest velspillede, men spændende var den med Vita Skolen som det hold der pressede, selvom de i første halvleg havde modvind, og Tjæreborg Skole som især i første halvleg havde nogle omstillinger, som kunne være blevet rigtig farlige.

Efter syv minutters spil fik vi kampens første afslutning, som dog var lidt for sløset og gik forbi mål, og efter ti minutter var der lidt klumpspil foran hjemmeholdets mål, og det endte med, at en forsvarsspiller reddede næsten på stregen.

Efter 14 minutter var Faisal Fazli helt fri med Vita´s målmand, Tobias Provsgaard, som dog flot reddede med en fodparade. 

Meget mere skete der ikke i første halvleg, og det var som om, at spillet ikke ville lykkes for nogen af holdene. Vita forsøgte at presse spillet frem midt på banen, hvilket var for nemt for Tjæreborgs forsvar at dæmme op for, og gæsterne var farligst på omstillinger som dog blev afsluttet for dårligt med Faisal Fazli som den store synder.

I det 35. minut blev der fra venstre side sendt en indlæg ind i Tjæreborgs straffesparksfelt, hvor to af hjemmeholdets spillere var stort set fri, men ingen af dem fik ram på bolden.

Efter 37 minutter forlod fire kvindelige tilskuere tilskuerpladserne samtidig med at de gav udtryk for:

- Der er jo ingen mål, og der sker nada.

Pausesnak hos Tjæreborg. Foto: Henning Bruun
Pausesnak hos Tjæreborg. Foto: Henning Bruun

Dominerede spillet

Måtte afgøres fra pletten 
Vita Skolens forsvarsklippe Christoffer Nordentoft gik med frem i angrebet nogle gange i anden halvleg, og to gange fik han afsluttet på hovedstød, men første gang gik bolden over mål, og anden gang reddede målmanden.

Derudover havde Vita Skolen et par afslutninger uden den fornødne kvalitet, og Tjæreborg bød ikke rigtigt ind med afslutninger.

Den ordinære spilletid endte således 0-0, og kampen blev derfor afgjort ved straffespark, hvilket også var spændende til det sidste, da der blev scoret på de første otte spark, hvorefter Tjæreborg brændte det femte forsøg, hvor Tobias Provsgaard med en stor redning fik hænder på bolden og slået den ud på stolpen og ud på banen.

Vita Skolen scorede sikkert på deres sidste straffespark og vandt dermed kampen 5-4. Dermed var marginalerne med mestrene fra sidste år, og de kan nu fortsætte deres videre færd i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Storm skabte uro

Se Vitaskolens jubel efter sejren mod Tjæreborg Skole: