TV: 'Springloppen' pakket ind

Holdets profil: Det var i spillet uden bold, Dybbøl-Skolens profil David Malaya bidrog mest, da semifinalen blev vundet med imponerende 5-1 over Kragelundskolen

Den store profil David 'Springloppen' Malaya blev tæt mandsopdækket i semifinalen mod Kragerne. (Foto: Henrik Schou)
Den store profil David 'Springloppen' Malaya blev tæt mandsopdækket i semifinalen mod Kragerne. (Foto: Henrik Schou)

Der var på forhånd mere end almindeligt store forventninger til lille David Malaya, inden han og Dybbøl-Skolen tog imod 'Kragerne' fra Kragelundskolen i vest-semifinalen i Ekstra Bladet Skolefodbold.

'Springloppen' var ikke helt til at holde på for Kragerne. (Foto: Henrik Schou)
'Springloppen' var ikke helt til at holde på for Kragerne. (Foto: Henrik Schou)

Se også: Galleri: Dybbøl-Skolen - Kragelundskolen

Den store profil
'Springloppen', som David Malaya på baggrund af sine akrobatiske mål-fejringer med rette er blevet døbt, har været sønderjydernes helt store profil, om ikke i statur så i indflydelse på holdet turneringen igennem. Senest gik dette i kvartfinalen ud over holdet fra Pårup Skole, som måtte indkassere et hattrick på blot 15 minutter signeret David 'Springloppen' Malaya, til trods for at Pårup valgte at mandsopdække Malaya med en mand kampen igennem.

Se også: TV: Pårup-anfører mistede pusten
Se også: TV: Klasseforskel da Dybbøl bookede semifinalepladsen
Se også: TV: 'Springloppens' solo-show

Ingen fokus på 'Springloppen' i peptalk
Modstanderen i semfinalen, Kragelundskolen, havde dog ikke givet 'Springloppen' nævneværdig plads i 'peptalken', da man på vanlig vis mødtes i en cirkel inden kampstart. I stedet fokuserede 'Kragernes' anfører Oliver 'Batman' Ravn på, at hans hold skulle overholde deres indbyrdes aftaler, ligesom man skulle passe på Dybbøl-Skolens lyshårede midterste midt. Ikke ét ord om modstandernes farligste spiller.

Se også: TV: 'Batman' fløj ikke højt nok

Det var derfor med både en vis forventning til 'Springloppen' og frygt for 'Kragernes' skæbne, man som tilskuer kunne overvære, at dommeren fløjtede kampen i gang.

David 'Springloppen' Malaya kæmpede, som han altid gør, en brag kamp, selvom han var godt pakket ind. (Foto: Henrik Schou)
David 'Springloppen' Malaya kæmpede, som han altid gør, en brag kamp, selvom han var godt pakket ind. (Foto: Henrik Schou)
 

Se også: ZOOM: Dybbøl-Skolen - Kragelundskolen

De havde ikke glemt ham
Det blev dog hurtigt tydeligt, at 'Kragerne' på ingen måde havde glemt at tage højde for David Malaya. Allerede fra kampens start, blev der gået godt 'til makronerne', og man forsøgte at lukke den lille angriber ned med fysikken, hvor Malaya ikke har nogen naturlig fordel.

Og selv om man ikke havde en decideret mandsopdækning på Dybbøl-angriberen, så var 'Kragernes' forsvar konstant opmærksomme på hans løb, og han måtte derfor ofte kæmpe mod to-tre mand, når han var i boldkontakt.

Se også: TV: Fighteren Dilaxsan

Og i en kamp, hvor det skulle vise sig, at ikke særlig meget gik gæsternes vej, var den effektive indpakning af 'Springloppen' vel noget af det, der kunne godkendes efter kampen.

Helt fra fadet kunne 'Kragerne' dog ikke holde 'Springloppen'. Allerede tre minutter inde i opgøret kom Malaya til afslutning, men symptomatisk for det fokus, han tiltrak sig, var han tvunget til at afslutte langt udefra.

Endnu en chance
Seks minutter senere kom han igen til en stor chance, men ligesom sit forsvar var også Kragelund-keeper Christian Andersen vågen, når Malaya var på spil. Og deri lå profilens største bidrag til semifinalen - han var en konstant kilde til uro, som afkrævede en masse ekstra energi og opmærksomhed fra modstanderne, og derved skabte han plads til, at andre af hans holdkammerater kunne få plads.

Se også: TV: Grace gjorde det godt

- Jeg synes egentlig, jeg fik ret meget plads i dag i forhold til kvartfinalen, så det var bare synd for dem, at de ikke gjorde mere ved mig, analyserede 'Springloppen' modstandernes håndtering af ham.

Den berømte jubel-salto fik vi selvfølgelig også at se i dag. (Foto: Henrik Schou)
Den berømte jubel-salto fik vi selvfølgelig også at se i dag. (Foto: Henrik Schou)
 

Malaya på måltavlen
Vi skulle helt hen omkring de tyve minutter spillet, før Malaya kom på måltavlen. På dette tidspunkt var kampen noget nær afgjort, idet den allerede stod 3-0 til Dybbøl-Skolen, da Malaya blev fældet i feltet og noget usikkert scorede på straffe i to forsøg. Forinden var gået syv - for 'Kragerne' forfærdelige - minutter fra Hendrik Christensens meget flotte åbningsmål i det tiende minut, hvor Simon Plehn og Mikkel Moshager gjorde det til henholdsvis 2-0 og 3-0.

Se TV-klippet, hvor Malaya scorer på straffe:


Se også: TV: 10 minutter - så var den ged barberet

Fem mål, fem spillere
At anden halvleg endte 1-1 er kun af kosmetisk betydning, men en vigtig pointe, som samtidig vidner om styrken på Dybbøl-Skolens hold er, at på en dag, hvor holdets stjerne blev pakket godt ind og 'kun' kunne score ved hjælp af et straffespark, skabte opdækningen af Malaya så meget plads til de andre, at de fem mål blev scoret af hele fem forskellige spillere.

'Springloppen' i jubel over endnu et mål til Dybbøl-Skolen. (Foto: Henrik Schou)
'Springloppen' i jubel over endnu et mål til Dybbøl-Skolen. (Foto: Henrik Schou)
 

Se også: Se karaktererne for ALLE spillere i årets første semifinale

Så selv om Dybbøl-Skolen i David 'Springloppen' Malaya har et ekstraordinært fodbold-talent, så ligger holdets virkelige styrke i, at andre spillere kan træde til, hvis han bliver pakket godt og grundigt ind. Og når fem forskellige spillere scorer i semifinalen, bør der være plads til store forhåbninger for finalen.

- Min egen kamp i dag var vel OK. Nu gælder det finalen. Det glæder jeg mig meget til, og hele holdet venter spændt på den. Jeg tror nu nok godt vi kan vinde den, sagde en tilfreds Malaya efter kampen.

Se også: TV: Ekstra Bladet Skolefodbold i 'GOLAZO'

Jubel hos Malaya og resten af Dybbøl efter sejren. (Foto: Henrik Schou)
Jubel hos Malaya og resten af Dybbøl efter sejren. (Foto: Henrik Schou)
 

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere