TV: Stensikker føring

Flot fodbold: Ditte lavede et hattrick og førte hendes hold til en sikker sejr

Aulum Byskole viste sig fra deres bedste side, da de mødte Lundgårdskolen. Foto: Jesper Egebæk
Aulum Byskole viste sig fra deres bedste side, da de mødte Lundgårdskolen. Foto: Jesper Egebæk

Pigerne fra Aulum Byskole skulle møde gæsterne fra Lundgårdskolen i denne kamp i tredje runde i Ekstra Bladet Skolefodbold.

Værterne havde vundet knebent i deres seneste kamp. Der spillede de mod Bording Skole og stjal en 2-0-sejr med sig videre.

Udeholdet mødte op til kampen med en målscore på 18-0 fra de to første kampe. De havde vundet med hele 9-0 mod Lind Skole i deres seneste kamp. Det gav selvtillid til dette opgør, men måske også for meget. Det var noget, som deres Meggie Nielsen funderede over efter kampen.

Se kampfakta her.

Se også: TV: Fly var flyvende

Ditte leverede et show
Opgøret blev fløjtet op. Allerede i kampens første minut var hjemmeholdets klasseangriber Ditte Østergaard på færde. Tre spillere blev afdriblet, og hun lavede et hug lige over overliggeren. Så var kampen ligesom i gang.

Gæsterne ville også være med, og opgøret bølgede frem og tilbage de første 12 minutter. Men så var det slut med det.

Efter cirka 13 minutter blev Ditte Østergaard sendt afsted. Denne gang svigtede hun ikke. Hun lavede en usvigelig sikker scoring.

I øjeblikket efter slog hun til igen til 2-0. Inden for samme minut slap hun fri igen, men her klarede keeperen Camilla Frølund det flot. Ellers havde der været et ægte hattrick på to minutter. Den pige er klasse fra højeste hylde på en fodboldbane.

Udeholdet var på hælene, og det blev ondt værre, da værterne blev tilkendt et straffe, som anføreren Malene Stefansen satte ind til 3-0, mens Rikke Hede udnyttede riposter i forbindelse med hjørnespark til at banke læderet i kassen til 4-0 efter 21 minutter.

Se Camilla fra Lundgårdskolens flotte redning her:

Ditte Østergaard fra Aulum Byskole fik trykket bolden godt af og ind i målet. Foto: Jesper Egebæk
Ditte Østergaard fra Aulum Byskole fik trykket bolden godt af og ind i målet. Foto: Jesper Egebæk

Se også: TV: Hattrick og hjørnespark

Kom godt igen efter pausen
Udeholdets pausesnak drejede sig om, at pigerne skulle gå mere til stålet.

- Vi skal ind på kroppen af dem. Brug jeres kræfter, så får vi meget bedre fat, lød det.

På modsatte sidelinje blev der talt om at holde gang i angrebene, da gæsterne var langt stærkere frem ad banen end i eget forsvar. Så de skulle holdes tilbage.

- Angrib!, lød parolen til hjemmeholdet.

Gæsterne så ud til at have hørt bedst efter. Spillet blev presset frem. Midtvejs i halvlegen ramte gæsterne stolpen, og minuttet efter lå bolden så i modsatte net. Ditte Østergaard slog til igen til 5-0, og hattricket var hjemme.

Kort efter fik udeholdet et straffe, og det bankede Lea Fischer usvigeligt sikkert ind i krydset. Mere blev det ikke til, og hjemmeholdet tog en sikker sejr og er videre til næste runde. Kampen endte 5-1.

Der var fuld fart på, når Aulum Byskoles piger løb op mod Lundgårdskolens mål. Foto: Jesper Egebæk
Der var fuld fart på, når Aulum Byskoles piger løb op mod Lundgårdskolens mål. Foto: Jesper Egebæk

Se også: TV: Regnede med en sejr

Var bare bedre
Gæsternes utrættelige Meggie Nielsen gav efter kampen udtryk for, at hende og medspillerne kæmpede godt trods nederlaget.

- Vi var gode, og vores modstandere var rigtig gode, sagde hun.

- Vi havde ikke forventet, at de var så gode, så vi var ikke klar nok. Det pressede vores hold at komme bagud 2-0 på så kort tid. Efter pausen kæmpede vi det bedste, vi kunne, tilføjede Meggie Nielsen.

Hjemmeholdet har syv spillere fra Aulums U16 mesterrække. De har også tre spillere fra øverste niveau hos Vildbjerg, så det er et meget stærkt og sammenspillende hold. Det reflekterede fidusbamsevinder Laura Blæsbjerg over efter kampen.

- Vi har et rigtig godt hold. Vi er meget offensive. Derfor skal vi i forsvaret være meget opmærksomme, men jeg har et godt overblik og elsker at spille i midterforsvaret, så det er fint, konkluderede Laura Blæsbjerg.

- Efter pausen måtte vi vise, hvad vi kunne, for der spillede gæsterne rigtig godt, sluttede Laura Blæsbjerg.

- Der var rigtig god plads til mig i første halvleg, og det gav to hurtige kasser. Desværre klarede keeperen mit tredje forsøg lige efter, sagde hjemmeholdets topscorer og kæmpeprofil Ditte Østergaard.

Fidusbamsevinder af Lundgårdskolen var  Meggie Nielsen og topscoreren med hattrick Ditte Østergaard. Den anden fidusbamsevinder var Laura Blæsbjerg. Foto: Jesper Egebæk
Fidusbamsevinder af Lundgårdskolen var Meggie Nielsen og topscoreren med hattrick Ditte Østergaard. Den anden fidusbamsevinder var Laura Blæsbjerg. Foto: Jesper Egebæk

Hør Laura og Ditte fra Aulum Byskole fortælle om kampen her:

Seneste Skolefodbold
Mest læste Skolefodbold
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen