TV: Tak til Oliver

Uskarpe: På trods af utallige chancer fik værterne kun scoret et enkelt mål

Det var en glad Dmytro, der med god grund kunne juble efter Oliver Poulsens scoring. Foto: Henrik Schou
Det var en glad Dmytro, der med god grund kunne juble efter Oliver Poulsens scoring. Foto: Henrik Schou

Torsdag tog Kibæk Skole hjemme imod Amagerskolen i 3. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

Det var nogle forventningsfulde spillere, som gik på banen torsdag, efter de havde sejret med hele 10-0 kampen forinden. Det var som om, at kampen blot skulle overstås – men så let var det ikke. Trods stor overvægt i spil og chancer var det svært at få scoret det afgørende mål i opgøret, hvor gæsterne fra Amagerskolen kæmpede bravt og også tilspillede sig et par gode chancer.

Se kampfakta her.

Se også: Galleri: Kibæk Skole - Amagerskolen (D)

Målmand bestukket med pizza
Kibæk Skoles spillere havde fået fine hvide t-shirts til kampen, men desværre var der ikke midler til også at få trøjenumre påtrykt. Derfor fik spillerne besked på at medbringe en fed sort tusch, så de selv kunne skrive numre på ryggen. Så det blev altså til nogle alternative trøjenumre.

Gæsterne stillede op med stor respekt, idet de jo havde erfaret, at hjemmeholdet i første runde havde vundet med hele 10-0.

Jonas Rasmussen fra udeholdet fortalte inden kampen, at deres målmand Nicklas Lauridsen var blevet skadet med ryggen. Han havde derfor svært ved at kaste sig i målet.

- Han er en afgørende spiller, og vi har derfor bestukket ham med en pizza for at stille op. Ellers havde det være mig, som skulle have handskerne på, og det er jeg ikke helt vild med, sagde en ærlig Jonas Rasmussen inden kampen.

Nicklas Lauridsen stod en god kamp på trods af en skade i ryggen. Foto: Henrik Schou
Nicklas Lauridsen stod en god kamp på trods af en skade i ryggen. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Hattrick i målfest

Pressede på fra start
Værterne startede godt ud med mange chancer, men alt blev brændt på det skammeligste. Efter 20 minutters spil blev der dømt straffe, men desværre overplacerede Dmytro Rudnik sparket, som ramte sammenføjningen.

I halvlegens sidse minut ramte hjemmeholdets topscorer Oliver Graversen stolpen. Men igen var det godt afværget af et heroisk kæmpende udehold. Det kunne med lidt større skarphed i afslutningerne have stået 3-0 eller 4-0 ved pausen.

Gæsternes træner Jesper Petersen opildnede sine spillere på bedste vis.

- I står godt på banen. De skaber meget, men kampen er stort set lige nu – er I ikke enige i det? I må ikke være bange for at spille bolden og lad være med for meget hæl og tå – det har vi ikke råd til i dag.

Hjemmeholdets taktik gik ud på at fortsætte det gode angrebsspil fra første halvleg med håb om, at afslutningerne kunne blive lidt bedre.

Dmytro ramte trekantsammenføjningen på sit straffespark. Foto: Henrik Schou
Dmytro ramte trekantsammenføjningen på sit straffespark. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Enligt mål sikrede sejr

Forløsningen
Efter seks minutter af anden halvleg var det Bertram Bækgaard, som tacklede en spiller lige uden for feltet. Bertram var kommet med i kampen på afbud, da en af holdkammeraterne var blevet skadet. Ikke den bedste optakt, men heldigvis blev frisparket, som ramte stolpen, afværget efter tre forsøg.

Efter 17 minutter burde hjemmeholdet ved Oliver Graversen have bragt sig foran, men igen en stor redning.

Kibæk Skole havde yderlige tre kæmpechancer, som på mærkværdig vis blev brændt, inden det lykkedes Oliver Poulsen at score det afgørende mål. Han leverede en fremragende indsats, som også betød, at han modtog fidusbamsen efter kampen.

At dømme efter spil og chancer skulle hjemmeholdet have vundet en komfortabel sejr. Men takket været et godt fightende hold fra Amagerskolen blev det en lige kamp med spænding til det sidste. Amagerskolen kan derfor være absolut tilfredse med indsatsen.

Der var jubel blandt alle værternes fans efter målet. Foto: Henrik Schou
Der var jubel blandt alle værternes fans efter målet. Foto: Henrik Schou

Se også: TV: Gys fra pletten

Gav en krammer
Dmytro Rudnik måtte i torsdagens kamp sande, at det ikke var helt så let at score som i den tidligere runde af Ekstra Bladet Skolefodbold.

- Det var en hård kamp. De kæmpede godt, og vi stod godt i forsvaret, hvorimod det kneb med at få omsat chancerne, sagde en ærlig Dmytro efter kampen.

Dmytro fik det store ansvar at skulle sparke kampens straffespark.

- Jeg tænkte rigtig meget på, at jeg skulle placere bolden højt oppe i det ene målhjørne. Desværre lidt for meget og derfor ramte bolden sammenføjningen, sagde Dmytro.

Hjemmeholdets fans kunne ikke få armene ned efter sejren. Foto: Henrik Schou
Hjemmeholdets fans kunne ikke få armene ned efter sejren. Foto: Henrik Schou

- At jeg skulle sparke skyldes, at jeg jo havde scoret i første runde – og jeg følte mig også klar til at sparke.

- Da tiden gik, og vi brændte alle vores kæmpe målchancer, begyndte jeg at tænke på, at det kunne være min skyld, at vi ikke kommer videre til næste runde. Derfor var forløsningen ekstra stor, da vores anfører Oliver Poulsen endelig fik bolden sparket i kassen få minutter før slutfløjtet. Jeg havde allerede set den komme, at vi skulle ud i straffesparkskonkurrence – og måske tabe her. Så en kæmpe tak til Oliver, som har fået et stort kram, og han må nok også hellere få en sodavand efter kampen, sagde en lettet Dmytro Rudnik.

Efter sejren er Kibæk Skole videre til 4. runde af Ekstra Bladet Skolefodbold, hvor de skal møde vinderen af Næsbjerg Skole - Grindsted Vestre Skole.

Se værternes fans juble her: